I måndags red jag min sista "ordinarie" lektion på BuRF innan Madrid. Jag fick min absoluta favorit (förutom Dallas) - Ceman - och tillsammans for vi över alla hinder, högt som lågt. Efter lite uppvärmning och framhoppning körde vi en poänghoppningstävling, nämligen att man på 1 minut ska hoppa så många hinder som möjligt. Det gick som en dans, jag safeade men det räckte till en vinst. Banan låg på 85cm och det var hur lätt och roligt som helst!
   Efter det körde vi höjdhoppning. Allt gick bra till en början; han är ju väldigt stark och vill gärna ånga på framförallt när det sätts ett hinder framför mulen så fick kämpa lite för att hitta en lagom rytm fram. Å andra sidan är jag van. Och han är van. Han brukar reda ur det ganska bra själv och jag har lärt mig hänga med, men kan inte släppa helt för då skulle han ta kombinationer i ett språng osv. Vi klarade oss vidare och de andra åkte ut - fram till 1m. Kom in i en ganska bra rytm för lyckades hålla tillbaka honom en aningen, men frågan är om jag inte bara skulle låtit honom reda sig för det ledde till ett litet extra tramp och då snudda frambenen i. Bomen föll ner och vi var ute. Visste inte då att vi klarat 1m men var snabb med att fråga min tränare eftersom det är en sådan magisk gräns (eller iaf varit för mig sedan länge). De andra fortsatte och Hanna & Jack klarade tillslut 1.25 - så jävla coolt! 
   Kunde inte riktigt glädjas åt att jag faktiskt hoppat 1m vilket var mitt huvudmål med denna terminen eftersom att jag är övertygad om att vi hade klarat högre MEN vi åkte ut på grund av ett fjantigt pet!!! Kan dock känna mig lite smånöjd nu. Vill bara hoppa mer, nu vet jag att jag kan! Var ganska mesig när jag var yngre men alltid tyckt det var kul och nu har jag självförtroende till att utmana mig mer. Sen står ju också världens ballaste, roligaste, bästaste, härligaste och coolaste hästen på BuRF. Jag är helt kär i Ceman alltså. Han var den första hästen jag red på storhäst och sedan även den jag ridit mest och han är heeeelt underbar. Han är till och med lite så där charmig som bara han kan när han biter efter en. Sen har jag också haft en sjukt bra ridlärare denna terminen som gett mig mycket självförtroende och glädje.
   Hur ska jag överleva utan BuRF?! Det har blivit en så pass stor del av mitt liv att jag inte riktigt vet hur man lever utan BuRF i livet. Jag rider lektioner där, sköter Dallas, jobbar helger, fotar och sitter med i ungdomsstyrelsen. Det är världens bästa förening! Som lite plåster på såren så har jag nu upptäckt att där finns en ridskola i Madrid också! I närheten av skolan jag ska gå på finns där ett stall som man kan ta lektioner på, om jag förstod det rätt. Allt står på spanska och jag är inte riktigt där att jag förstår allt, men mycket ändå. Hípica la Moraleja (y pony club) heter det och förhoppningsvis finns det en möjlighet att tanka hästhjärtat i mig med lite hästenergi där!

Nos vemos en Madrid

Emma Torres

Här har ni beviset på att även jag susat över 1m! (Jag lovar det är jag, det är en mobilbild...)

BuRF,
Äntligen ledig! Eller nästan... Har en idrottsinlämning kvar som ska in på söndag (har inte ens börjat eller ens läst uppgiften - känns stabilt). Sen är jag julledig i 2 veckor tror jag och det är heeeelt underbart. Har visserligen 3 analyser direkt när vi kommer tillbaka MEN vi går bara 6 skoldagar innan vi drar. Det är helt sjukt nära nu! Har börjat se över vad jag ska ha med mig och sånt nu, men det är svårt... Hur i helvete packar man för en hel termin?! Hade ju varit en sak om man kunnat packa ner typ alla sina ägodelar och ta med men nu tvingas man till att göra ett urval eftersom det är begränsat med packning på flyget...
Vi hade avslutning i skolan idag. Åt frukost tillsammans på spanskan vilket var jättenya och sen fikade vi på geografin. Klarade dock bara av att 3 kakor innan jag blev illamående av det, hur ska jag klara denna jul lol? Men tack alla sötisar i klassen som bakade, det var jättegott det lilla jag fick i mig ❤️❤️❤️
Blev så mätt så vi skippade att äta lunch i skolan. Gjorde inte mig något eftersom det ändå var "tomtegröt" vilket jag inte tycker om. Mina kompisar lyckades få med mig till att gå runt inne Lund och kolla i affärer. Tycker det är lagom kul. Elsa, Sandra och de andra for dock runt lite överallt, hur ska jag överleva Madrid med dem omg. Nä okej det är faktiskt kul ibland att gå i affärer, Madrid är nog kul och dem jag åker med är iaf kul så det ska nog gå!
Tillslut begav jag, Rebecca och Siri oss till Stadsparken där vi skulle möta upp resten av klassen inför avslutningen. Förra året var jag sjuk (aka i stallet) sista dagen, men jag missade ändå inte så mycket eftersom det blev inställt pga av bombhot eller något. Detta året kunde jag dock inte fly för Siris broder skulle uppträda. Överlevde hela förmiddagen och det var fett värt för avslutningen var bra. Siris bror och hans band spelade och de va balla. Ångrar inte att jag inte skippade i år!
30 dagar till Madrid. Endast 6 skoldagar!!!!

Snodde inte siris bild. Eller så gjorde jag det. Ingen vet. Alla tog ändå sånna här bilder lol (förutom jag obvious, eller..?).

Nos vemos en Madrid

Emma Torres 
   Nästan direkt efter att jag skickat iväg mitt första mail till min värdfamilj i Spanien, fick jag svar tillbaka. Min "värdmamma" skrev brevet och berättade om familjen, vad de gillar att göra och sånt. Hon skrev lite hur det kommer vara där, typ hur jag tar mig till skolan, hur mitt rum ser ut, hur det funkar där hemma och sånt. ¡Todo me parece maravilloso! Jag fick även några bilder på dem (vilket jag helt glömt att skicka till dem). Jag hade skickat typ 150 ord till dem men fick tillbaka ett svar på typ en A4, på spanska, med massa sjuka ord jag aldrig hört talas om. Shit det är nu det börjar tänkte jag o gav mig in på google translate (min bff i alla lägen ❤️) dirr. Dock förstod jag faktiskt det mesta utan hjälp vilket gav en självförtroendeboost. 
   Satt och frossade i svaret i ett par dagar och dröjde ganska länge med att svara för visste först inte VAD jag skulle svara. När jag sedan visste det och hade skrivit ett mycket kort men ändå bra svar så fick min spanskalärare korrekturläsa det innan jag idag (typ 2 veckor efter deras svar) skickade mitt svar till dem + ett par bilder. Och självklart svarade hon så sjukt snabbt, endast ett par timmar senare. Vi ska boka en "skypekonferens" (som google översatte det till) så att jag får lära känna dem lite, de får lära känna mig och mina föräldrar får möta dem lite. Hon verkar sååååå trevlig och jag längtar verkligen tills den 17/1 då jag åker!!! Hon avslutade mailet med att säga att min häst (Dallas) är mycket vacker/söt - där tjäna hon en hel del pluspoäng 😉
33 fkn dagar kvar till avresa.
Av dem 9 skoldagar.
Har en redovisning imorgon samt matteprov på torsdag (som jag är så körd inför) SEN är det jullov och jag kan sitta o skriva inköpslistor och packlista och allt hela dagarna långa! 😍
¡Nos vemos en Madrid!
 
Emma Torres
 
⬆️ 
Mi querido caballo, el mejor - Dallas ❤️

värdfamiljen,