Nu kör jag igång min allra första blogg typ någonsin vilket känns lite smått läskigt men samtidigt är jag såå pepp inför allt som komma skall! Den 17 Januari (tror jag..) åker jag och ett gäng klasskamrater ner till Spaniens huvudstad Madrid. Där ska jag bo i en spansk värdfamilj, plugga på en svensk skola och upptäcka den nya kulturen och leva Madrid-livet.
   Än är jag inte där, enligt min app är de 84 dagar kvar nu, men jag längtar så jag spricker till dess jag kan börja packa resväskan med gott samvete. Jag tänkte egentligen vänta med att skapa en blogg tills cirka en vecka innan avresa men sorry not sorry, så här i lov tider med alldeles för mycket fritid kunde jag helt enkelt inte hålla mig och nu är jag igång! Jag tänker dock inte sprida/länka/prata om bloggen än, utan först när det närmar sig på riktigt, så kanske sitter du (vem som nu skulle få för sig att klicka in hit (säkert mamma)) nu och läser detta i just Januari när allt verkligen är på riktigt. Kanske, om jag är snäll, kommer det komma inlägg innan jag åker men räkna inte med det för jag känner inte att jag har så mycket mer att skriva om än hur otroligt taggad jag är. Jag ska dock erkänna att jag har typ fört en blogg för mig själv det senaste året, i ett dokument på datorn har jag tjuvstartat med att skriva om min resa. Det första inlägget tror jag är från när jag skrev min ansökan och det senaste från när vi tog klassfoto, men alla dem tänker jag hålla för mig själv, för framtiden.
   Inläggen här är däremot för er! För mamma, pappa, faster, mostrar, morbrödrar, kusiner, mormor, framor, vänner o.s.v. För att ni ska kunna följa min resa och se vad jag egentligen pysslar med om dagarna, och inte glömma mig under de hela 5 månaderna som jag är borta.
   5 månader... Ganska lång tid ändå? Dock inget jag tänker på nu förutom att det är lite små surt att det inte är 6 månader eftersom det tydligen är först då som min vistelse anses som meriterande i framtiden när jag tänker söka in till UDs diplomat program. Men skit i diplomatprogrammet för en stund, det finns så mycket mer att vinna på denna resa än lite bonuspoäng. Jag kommer få leva i en helt ny stad, miljö och kultur. Förhoppningsvis kan jag vid slutet av min vistelse (mitten av Juni) prata Spanska näst intill flytande. Det är i alla fall målet och jag ska göra ALLT som krävs för att nå det målet ty det är något som jag har eftrsträvat och drömt om sen jag va blott 6-7 år gammal. 
   Vem du än nu är som sitter, står eller ligger och läser detta hoppas jag att du vill följa med mig på min resa, genom min blogg. ¡Nos vemos en Madrid!
 
Emma Torres