Idag är jag positiv och glad igen efter veckans lilla svacka. Idag skiner solen och det är alldeles så där lagom varmt. Gissa var jag ska en sådan vacker dag som idag? Till estadio vicente Calderon! Idag spelar alltså Atlético de Madrid mot Rayo vallecano och förhoppningsvis kommer Torres, Fernando Torres, både spela och göra mål. Jag är spänd inför att se matchen, Torres och om platsen jag köpte var bra.  
          Har laddat upp hela dagen. Chillade lite imorse. Käkade äggamacka och kollade lite på friandet av kungen och Valborg på tv. Vid lite över 11 stack jag ut och sprang en runda och då var jag på ett sådant strålande humör och hade adrenalin i kroppen för att jag ör så taggad inför matchen att löprundan bara flög förbi. Det var riktigt kul att springa idag och nu känner jag att jag är på det igen!
          Duschade. Stack och handla lite mat eftersom att mina värdisar åkt på semester fram till måndag men inte handlat hem mat. Kanske är det missförstånd men de brukar alltid vara så försynta och verkligen se till att jag har allt jag behöver så det förvånar mig en aning att det blivi så här. Förra gången de åkte iväg fick jag ju skriva en inköpslista som de handlade så att jag kunde laga mat under veckan. Trodde att min värdpappa (som sköter inköpen) skulle fråga om jag villa ha något under veckan men jag träffade honom knappt och han frågade ibte heller så jag tänkte att de kanske sparat listan från förra gången och skulle köpa hem det. Men när jag kom hem fredag eftermiddag var där varken mat eller pengar till mat. Visst är där mat i både kyl och frys men inget som jag kan laga något av. Mest konstiga spanska saker, typ pastejer, öl och yoghurt. Lite grönsaker.
          Köpte köttfärs, pasta, mjölk och lite frukt och grönt så nu bör jag klara mig till på måndag. Lagade en portion pestopasta spm jag lagt i en plastpåse och tänkte äta utanför stadion. Kameran är nästan rensad så att jag har plats för att ta många foton! Är platserna bra kommer jag kunna ta riktigt bra bilder då det ör nära planen. 
          När jag kommer dit ska jag direkt springa till en biljettlucka och försöka få biljetter till mig och Jakob till ligafinalen mot celta vigo om två helger. Håll tummarna!! Ska även shoppa loss i shopen, bl.a. en matchtröja med Torres på ryggen som blir den näst sista i samlingen. När jag har den behöver jag bara Milan också sen har jag en tröja med Torres på ryggen från alla lag han har spelat i.
          Det känns skönt att få avsluta veckan så här på topp eftersom veckan haft sina mörka fläckar. Jag fick som sagt F på en engelska uppsats vilket jag tog väldigt hårt av. När jag sedan granskade uppsatsen, motiveringen till mitt F samt riktlinjerna för uppsatsen så höll jag inte alls med lärarens bedömning. Därför gick jag ner till henne i fredags och bad om att få diskutera det lite. Jag la lugnt och sansat fram mina argument och hur jag såg på det, jag visade henne att jag visst hade med de kriterierna som hon hävdat att jag missat. Det gick bra, hon ska ta hem den och omvärdera den och förhoppningsvis kan jag få E (godkänt) eller till och med högre nu. Men hon är jättehård med bedömningen så det är inte så att jag förväntar mig att hon ska höja till ett C direkt. 
          Den andra grejen som tyngde mig under veckan var självförtroendesvackan gällande min spanska. Och stressen över att jag inte pratar med mina värdisar så mycket som jag skulle vilja göra. Därför hade jag bokat utvecklingssamtal med en av mina lärare på fredagen och det gick sååå bra! Kändes som att jag fick en hel del bra tips hur jag kan göra för att utveckla min spanska och ta tillvara på alla möjligheter som finns här. 
          Redan kvällen innan hade spiralen uppåt börjat gällande det. Jag satt och försökte skriva på min uppsats om arbetslösheten i Spanien resp. Sverige och fastnade i den delen där jag ska beskriva hur Spaniens ekonomi hat sett ut historiskt, under diktaturen typ. Det var svårt att hitta källor som formulerade faktan på ett användbart sätt osv så blev lite frustrerad och stressad. Min värdbror märkte detta och försökte hjälpa mig så gott han kunde; "jag är spanjor, jag kan hjälpa dig, vi kan söka på spanska så förklarat jag". Hur gulligt? Dock var det lite för svårt för honom med så han kallade på sin mamma. Hon hjälpte mig såå mycket! I typ 20 minuter satt vi och diskuterade (jag ställde frågor, hon förklarade, jag ställde följdfrågor) spansk historia och politik. ÄNTLIGEN! Vi pratade till och med om Franco, hur han var och hur det var under diktaturen. Ni kan tro jag var nöjd och satisfied efter det. Dessutom hjälpte det mycket då jag fick en bra översiktlig förståelse för hur det var under diktaturen sett till det jag behover veta till mitt arbete. 
          Som sagt känns livet allmänt bra nu. Imorgon kommer Elin och Bella hem till mig och sover. Vi ska ha det sjukt mysigt! Dessutom ska solen skina de kommande dagarna och vara lagom varmt, typ 20 grader 😎 Nu ska jag njuta ytterligare av Metro-resan mot stadion. På återseende!

Nos vemos en Madrid

Emma Torres
Det känns som att det fortsätter gå downhill för mig i skolan. Fick idag mitt första F någonsin i hela mitt skolliv och jag förstår inte hur detta gick till... Skrev en uppsats på engelska som jag faktiskt var jättenöjd med, kanske rentav en av mina bösta texter på engelska. Trots detta fick den F. Som jag förstod det tyckte hon inte att jag höll mig till uppgiften, vilket är en kritik jag ör van vid att få nu men denna gången tyckte jag inte det var så illa. Jag anser att jag -  trots att jag skrev lite annorlunda - behandlade de flesta av de punkter man skulle ha med så då kan jag inte förstå hur jag gjort mig förtjänt av icke godkänt betyg. Språkligt satte hon D vilket även det chockade mig då jag faktiskt va oerhört nöjd.

Känner mig inte alls pepp på livet just nu. Det räckte med knäckarna igår, jag behövde verkligen inte detta också. Förutom det jag berättade med idrotten och spanskan så hade jag även nationellt prov i engelska, den muntliga delen i tisdags. Var nöjd, kändes som att jag utvecklat mig och var stolt över att jag kunde prestera så bra trots att jag verkligen var dödsnervös! Dock sänktes jag i slutet av att min lärare inte alls verkade nöjd... Hon frpgade om jag inte förberett mig och rekomenderade oss till att blicka framåt istället. Positiv känsla man lämnade rummet med då...

Jag som verkligen har kämpat såå hårt med engelskan. Sket i de lektionerna under typ hela högstadiet, för att jag inte trodde på min förmåga i ämnet och alla andra var så himla bra så då kändes det inte ens lönt att försöka, det var inte kul. Det var sp jag resonerade då och jag ångrar det eftersom det kom att drabba mig senare. När jag började gymnasiet låg jag efter de flesta av mina klasskamrater ich sen dess har jag verkligen kämpat för att ta igen detta. Jag tycker engelska är väldigt tråkigt och svårt att plugga men jag har haft Jan Eliassons ord i bakhuvet, att är det något som jag ska ta på allvar i skolan så ör det engelskan. Tack vare dessa ord som han sa till mig personligen när jag träffade honom hösten 2013 har jag kämpat vidare. Det har inte varit lätt men innan jag lämnade Lund i vintras hade jag lyckats klättra mig uppåt till ett B - näst högsta betyget. Har varit oerhört stolt och motiverad till att fortsätta mina resa, men hör på colegio escandinavo känner jag mig istället nedbruten. Det känns som att allt mitt slit är i onödan och att jag trots att jag har kämpat och fortsätter kämpa så kommer jag ändå vara kass på engelska. 

En del av mig vill ge upp. Detta var droppen. Men sen har jag ju en jävla tävlingsdjävul i mig så när jag lämnade klassrummet efter beskedet var min enda tanke att jag ska fan visa den häxan att Torresita visst kan engelska! På nästa NP, det skriftliga på tisdag - då ska jag överträffa mig själv ich skriva så bra att hon inte har något annat val ön att ge mig A. Jag ska fan visa henne. Torresita är inget F-barn.

Orkar ej skriva mer, varit ledsen och trött över detta samt gårdagen hela dagen idag. Gjorde som jag brukat göra, isolerade mig med plugget. Kändes skönt för jag sket i de spanska matrutinerna ich körde mitt egna race. Käkade macka vid 17-18 sen pluggade jag järnet hela kvällen ich skippade kvällsmaten. Har äntligen kommit igång med samhällen! Pratade även äntligen med min värdmamma om Franco, diktaturen och politiken i Spanien. Sjukt givande, äntligen fick jag höra allt från en spanjor och inte bara ur ett svenskt perspektiv. Äntligen!! Nu mår nörden i mig bra - satisfied! Lovar att skriva mer om både diskussionen och Valborg på skolan senare, nu ska jag sova och glömma alla bekymmer. God natt!!

Nos vemos en Madrid 

Emma Torres 


         Orkar inte skriva inlägg idag. Idag var en tung dag trots att den var rolig. Blev överrumplad av prestationsångesten idag på idrotten och visste inte hur jag skulle hantera det, tyckte det var så pinsamt att jag inte kunde kasta ordentligt och sen att jag blev ledsen över det. Fick visserligen bra betyg men vad hjälper det när idrottslektionerna innebär en sådan ångest som de faktiskt gör. 
          Sen fick jag en självförtroende knäck när det kommer till Spanskan. En klasskompis åkte med i bilen med mina värdisar idag och hon var så mycket bättre på spanska än jag. Och betydligt mer utåtriktig än vad jag är. Hon fick beröm av min värdmamma som sa att hon "pratar mycket bra spanska", men som diplomatiskt nog tillade "precis som Emma" i slutet. Tack Gemma. Jag uppskattar att du och hela familjen är så snälla mot mig. Men att påstå att jag visat dem att jag pratar mycket bra spanska är till att ta i. Det känns som att hoppet har gått ur mig en aning. Med endast lite mer än 50 dagar kvar i Spanien måste jag verkligen step up my game. Men jag vet inte hur. Orkar inte ens tänka på det, får boka tid för utvecklingssamtal med en lärare snart för blir så stressad över min spanska.
          Är trött. Vill se på svensk tv och sova. Sova mycket. Kanske är jag känsligare för att jag sovit dåligt de senaste veckorna. Jag vet inte. Vet väl ingenting, Valborgfirandet var iallafall trevligt idag på skolan. Gpd natt, orkar inte ens se klart Atlétis match. 
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres