Skulle egentligen gymma idag och sen bada och sola med Nella, Frida och några andra. De planerna sprack på två sätt...
  1. Har förkylningskänning och måste vila från träning
  2. Det regnar...
Helgerna här är som sagt späckade och fartfyllda och denna var definitivt inget undantag. Tror om jag vilar idag så försvinner förkylningen och då för gott hoppas jag! Sa jag det att min idrottslärare har börjat snea mig lite? I onsdags kommenterade hon att jag knappt varit med på idrotten alls, och eftersom hon bott i Spanien fett länge frågade hon - som en äkta spanjor - om jga inte borde gå till doktorn och få mediciner. Det var ett jävla tjat om mediciner! Mina värdisar frågar varje gång jag hostar eller snyter mig om jag har tagit min medicin. Min medicin... Jag har alveddon, strepsil halstabletter och nässpray med mig. Varje gång de frågar svarar jag att jag har tagit mina mediciner, att jag har svenska mediciner som jag tar. Då blir de tysta och jag fortsätta vila mig i form. JAG VILL TRÄNA! Var äntligen ute och sprang igår - 5km. 5 riktigt hääärliga kilometrar. Det var så härligt att vara igång igen så låt inte detta bli ett tungt bakslag.
          Igår var faktiskt en ganska lugn dag ändå. Jag har inte öst på järnet som så många andra dagar, framför allt precis efter att jag legat hemma sjuk och degat flera dagar. Stack ut och sprang på morgonen, kom hem och duschade. Gick till metron och mötte upp Elin, Nella, Dessan & Frida. Bella kom senare, hon hade gått vilse lol. Vi gick och handlade frukt, bröd och kakor och hade brunch på min uteplats - det var sååå mysigt. Solen sken hela dagen och eftersom uteplatsen ligger i söderläge blev det helt underbart där. Det blåste dock lite kallt men den är ju stor och bra så vi flyttade runt hörnan till konstgräset och där blev som en sommaroas. Där låg vi alltså med musik, i värmen och käkade jordgubbar. Paradiset för alla svenskar - visst är ni avis? 
          4 timmar senare splittrade vi på oss. Jag och Nella åkte in till Madrid för jag skulle köpa ett par saker. Jag är dock kass på att shoppa så det blev inget av det jag skulle ha, bara en sjal till mamma... Aja då blir väl hon glad. Kom hem till en tom lägenhet, värdisarna var på dop hela dagen, så jag lagade min egna kvällsmat. Eller ja, där är inte så mycket i kylen som jag kan laga mat på så jag använde resterna efter brunchen och gjorde mig en fruktsallad och två mackor med philadelphia ost - muuuums! Kollade på Let's Dance och somnade sedan gott. 
          Tänk nu är det April och sånt fins väder som vi hade igår kommer bara bli allt vanligare nu. Ännu en positiv grej med Spanien som jag ska komma ihåg när maten är kass. Den första april var i fredags och jag blev faktiskt inte utsatt av så många lurendrejerier av mina kompisar som hemma. Ändå gick jag stenhårt på typ 4 stycken i medierna, brukar inte gå på aprilskämt... Här i Spanien kör de april april den 28 december typ så det är ingen stor grej här. Eller ingen grej alls bland de flesta spanjorer och därför tänkte jag typ inte på det alls under dagen. Jag delade glatt vidare en artikel från typ hippson som tydligen var ett aprilskämt. Taggade Nella i en annan som sa at Bernie Sanders hoppat av valet i USA. Och gick på två andra som jag inte minns vilka de var... Asså huuur kan jag vara så lättlurad?! Till mitt försvar så hade den artikeln i hippson kunnat vara sann. Den handlade om att Malin Baryard  och Chalmers tekniska högskola samarbetade för att ta fram ett hinder som jobbade med positiv förstärkning. Precis som klicker-träning som är så vanligt i hundvärlden. Blev sjuuuukt entusiastisk över att det ÄNTLIGEN börjar komma in mer sån här typ av träning i hästvärlden och det var därför jag delade vidare. Visst det där hindret kanske var lite out of space eller sjukt avancerat MEN är det inte på tiden att även hästfolk börjar arbeta med samma metoder som redan är så populära och framgångsrika i hundvärlden? Visst finns det redan idag inslag av det men jag vill se MER! Mina sista 18 månader med Dallas ägnade jag väldigt mycket tid och sådan här typ av träning. Jag klickade honom. Det var Mia som lärde mig hur det funkade och guidade mig och med hjälp av klickern lyckades jag och framför allt han nå stora framsteg. Dallas var ganska lättskrämd eller vad man ska säga. Han reagerade starkt på små saker så som en trasa, prasslig jacka och reflextäcke. Han hade en tendens att stressa upp sig i onödan och i början kunde jag inte ens gå in i boxen med en liten trasa i handen utan att han skulle flippa ur. När han dog kunde jag slänga på en handduk om halsen på honom OCH rengöra hans öron (som han var så rädd om) med en trasa. Tack vare klickern. Det är synd att den här formen av träning fortfarande är så avlägsen i stora delar av hästvärlden att det funkar som ett aprilskämt. Jag vill se mer inlärning med positiv förstärkning även bland hästarna!
          Förutom de lite smått irriterande aprilskämten i fredags så var det en himla bra dag. Skolan flöt på och på eftermiddagen åkte jag, Elin och Bella in till Madrid. Där gick vi på vaxmuseum! Det var verkligen jättekul! Vi såg alla möjliga människor! Från viktiga historiska personer från Spanien som Los Reyes Catolicos, Columbus och Pablo Picasso till nutida superstjärnor som Antonio Banderas, Tom Cruise och självklart den bästa av dem alla - Fernando José Torres Sanz! Vi sprang runt och flamsade, skrattade åt de fula dockorna och tog foton med de coola. I biljetten till vaxmuseumet ingick även ett spöktåg och någon simulator typ (man satt i en stor "låda" och kollade på film, den här lådan rörde sig synkat till fillmen. T.ex. så åkte vi på kinamuren och då guppade det lite och sen höll vi på att falla av och då lutade sig lådan hit och dit med massiva ljudeffekter - coolt!). Det kostade ca. 16€ och var fett värt det! Senare på kvällen begav vi oss till Sol för att fixa Bellas metrokort och sen käkade vi ute på en mysig italiensk restaurang. Där satt vi och åt, mös och snackde skit tills klockan blev mycket. Tog renfe hem ca. halv ett på natten. Men det var en lugn men ack så rolig kväll!
          Idag blir planerna att chilla. Vila bort den här förkylningen för gott, fixa lite bilder och tömma lameran och sen plugga ordentligt. 3 prov denna veckan + läxor som ska göras. #klivklivöverlev
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
 
 Bella och Elin med den förra kungen  - Juan Carlos
Pablo Picasso
Los dos Torres
Tänk att Torresita äntligen fick träffa sin Torres - om än bara i vax. Någon gång ska vi ses på riktigt...
Bella, Jag och Queen B
INTE Spansk mat <3
          

Kommentera

Publiceras ej