Ska snart sova och här är full rulle i lägenheten. Mina värdbröder har två kompisar från skolan som ska sova över här och de, alla fyra, sitter just nu och kollar på CL-matchen Real-Wolfsburg. Jävlar vad de håller låda! Real inledde matchen med att göra två snabba mål vilket satte igång dem som fan. De har redan stimmat tillsammans hela eftermiddagen men de målen satte igång något i dem alltså... De ställde sig upp och ljubla och när ruset gått över efter målen slängde de sig ner över varandra och värsta brottningsmatchen utbröt. Som tur var var jag redan klar med mitt plugg, satt där ute och läste läxan i koi-historia samtidigt som jag höll ett öga på matchen. Har nu smitit in på mitt rum och värdmamman har belägrat sig i soffan ute i vardagsrummet för att försöka hålla styr på ungarna. Det var lugnt i typ 5 minuter sen hörde jag hur hon ställde sig upp och skrek VAMOOOOS. Antar att Ronaldo fick något bra läge eller något, nu är de alla fem igång och lever sig in i matchen tillsammans lol.
          Kompisarna som är här är danskar, eller deras mamma är dansk och deras pappa spansk. Hade precis kommit hem från skolan, satte mig på min säng när yngsta brorsan stormade in och sa att han skulle spela fotboll med sina kompisar i korridoren utanför om det var ok - och förresten dem är danskar, nästan som du! Snackade lite dansk/svenska med dem och det var sååå kul! Älskar Danmark, älskar danskar, älskar danska! Fick en sån känsla av hemma när jag pratade med dem och det är ju inte helt ologiskt - jag bor ju vanligtvis närmare danskarna än vad jag gör de från stockholm, skövde & uppsala i min klass. När jag var liten hade vi inte coola tv-kanaler som nickelodeon, barnkanalen osv. Vi hade TV2 och DR2 och andra danska kanaler och när SVT inte visade barnprogram, slog man vant över till dansk TV och kollade bl.a på Bamse og Kylling Har starkare minnen av dansk morgon-TV än vad jag har av svensk, men det är bara upp till en viss ålder. Förstod danska helt och hållet när jag var liten och kunde nog snacka liiite, typ fraser man hörde på TV men det var ju inget man använde, inte då och framförallt inte senare så de kunskaperna sitter inte i. 
          Har pluggat spanska idag, prov på Torsdag. Dock inte så mycket som jag hade tänkt... Vi slutade koi-historian tidigare (som vanligt) så vi skulle hinna med bussen 15.20. Mina värdbröder slutar dock 15.30 så jag stannade på skolan för att kunna åka med dem hem. Gick ner på gården 15.30, väntar ett tag och möter tillslut min värdpappa, frågar om jag kan åka med dem hem och så säger han att de har musiklektion och ska inte hem för än om en timme. Åh det var så pinsamt... Fick gå tillbaka upp till vår våning och vänta där en hlavtimme innan jag begav mig till bussen, som var sen och som senare fastnade i diverse trafikstockningar. Kom hem 1 timme senare än tänkt därmed och jag kna meddela att den timmen gjorde mycket. Hann inte plugga geografi som tänkt. Spanskan känns dock ganska säker. Plugga lite ord och repetera grammatik annars är det lugnt. 
          Om lite mer än 1 vecka kommer min moster, mormor och morbror m. familj - såååå pepp!!! Framförallt inför att träffa min lilla kusin som är blott 1,5 år gammal och utvecklats grymtmycket under tiden jag har varit borta. Saknar mina små kusiner såå :( <3
          Nu ska jag packa väskorna inför imorgon. Idrott på morgonen och sen ska jag och Nella gymma efter skolan. Skönt att komma igång med träningen nu, det ska hålla i sig nu! Har fått pollenmedicin hit så nu ska inget få stoppa mig! Tränade lite i söndags på vår patio och hade sjukaste träningsvärken sen i lår/rumpa! Tur det blev en chill fotbollsträning på måndagen. Skönt att vara tillbaka på den också och vi körde en ny rolig övning där jag fick öva lite spanska då den gick ut på att någon skrek en färg och sen skulle man springa fram till en kon med den färgen och sen sprinta i mål. Dock avbröts träningen 20 minuter tidigare för att det börja regna. Det var visserligen ösregn men det kändes sååå skumt att avbryta en träning för det! Hemma i Sverige är det vardag och där avbryter man typ bara om det närmar sig ett åskoväder. När vi kom in i omklädningsrummet skrattade jag lite och sa "Känns nästan som hemma nu ju" så frågade de om det regnar i Sverige jag ba jaaa är det något det gör så är det att regna. De trodde den ända nederbörden vi har är snö typ, synd jag bor i Skåne då... De lyssnade förundrat när jag berättade att så här regnar det typ varje dagen under perioden september-november. Och de andra månaderna på året är det även då ett vanligt inslag i vår väderlek. "Regnar det även på sommaren?!" frågade någon chockad. "Ja, speciellt i Juli, regnar det inte här under sommaren?" frågade jag. "Nej här är det 40 grader och sol!". Kontraster... De tyckte i alla fall lite synd om mig som åkt från regniga Sverige och kommit till ett regningt Madrid, men de tröstade mig med att det blir bättre... Och nog blir det bättre! Det kommer regna ett par dagar till men sen kommer ett par dagar med sol och 23 grader! Mums! Sen väntas ytterliggare lite regn dock... Hoppas bara att det blir fint väder till när släkten kommer! Vill visa upp Madrid från dess bästa sida.
          Kanske jag hinner klämma in ett avsnitt svensk kriminalare/deckare så här på kvällen OCH få mig 8h sömn ändå? Återstår att se. Ska dock ge det en ärlig chans genom att bege mig mot WC för att borsta tänderna. God natt!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej