Tre dagar frisk sen var det dags igen. Ännu ett bakslag med min förkylning. Jag förstååår inte varför?! Varför är jag konstant förkyld? Varför kan jag vara "frisk" i tre dagar för att sedan bli sämre igen, vecka efter vecka? Jag börjar få slut på ork och idéer hur jag ska ta mig igenom detta. De två viktigaste sakerna i mitt liv är typ träningen och maten, det är iallafall de två som mitt liv kräver mest rutin och kontinuitet kring för att jag ska kunna fungera optimalt. Just nu är båda rubbade TOTALT. Kan träna max. 1 gång/vecka och käkar spansk mat (= skit). Börjar bli (Läs: ÄR) duktigt frustrerad nu och känner mig vilse när dessa två sakerna rubbats totalt som de har just nu. Det blev så mycket imorse att jag fällde en tår för jag är så innerligt trött på detta nu. Jag har kunnat träna kontinuerligt i max 2 veckor i streck sen jag kom hit, att jämföra med annars hemma i Sverige då jag lever med min träning och tränar gärna ca. 5-6ggr/veckan (ridning inräknat i det). Känns pinsamt gentemot mitt fotbollslag för jag har totalt varit på typ 4-5 träningar sen jag började... Funderar nu på att säga till dem att jag slutar för det är så tråkigt och pinsamt att vecka efter vecka behöva skriva till dem att jag inte kan träna idag heller p.g.a förkylning. Eftersom oturen började strax efter att jag började spela fotboll hoppas en del av mig att oturen ska upphöra om jag tar avstånd från fotbollen. Jag tar detta som ett tecken - det är inte meningen att jga ska spela organiserad fotboll längre. Jag har ju faktiskt inte fått så mycket med mig rent språkligt från träningarna så det går nog att fylla det tomrummet, men däremot har jag ju precis börjat bli lite kompis med tjejerna i laget. Jag får se hur jag gör. Kanske kan jag pausa ett par veckor och sen komma tillbaka senare när jag fått ordning på min hälsa. 
          Jag mår inte bra av att inte kunna träna. Jag blir så jävla negativ som person då och känslig för stress och motgångar, min hjärna kaosar totalt. Kombinera detta med att jag käkade oerhört lite till kvällsmat söndagkväll så förstår ni kanske att min hjärna kaosade ytterliggare imorse. När jag är förkyld blir jag känsligare för hunger - jag känner av den lättare - och jag reagerar redan väldigt starkt på lågt blodsocker och hunger så imorse var inget bra. Blir så stressad av denna förkylningen, har så mycket annat jag skulle behöva lägga energi på - t.ex våra 4 (!!) prov vi har denna vecka. Engelska uppsats och kultur och idé-historia analys imorgon, svenska/samhäll debattartikel torsdag och matteprov på fredag. Som tur är har jag lätt för att ligga i fas med plugget nu för tiden när jag ligger inne med all fritid i världen - kan ju inte ens träna. Engelskan kan jag inte förbereda mycket mer, koi-historian läser jag på lite imorgon annars känner jag mig redo. Debattartikeln är jag snarare taggad inför!
          Bytte ämne igår, från ett safe, tungt och brett till ett smalare, osäkrare men ack så mycket roligare ämne. Bollade det med min lärare idag och den diskussionen gav mig mycket! Typ första gången jag känner det på denna skolan men jag kände att hon stärkte mitt självförtroende i ämnet men kom även med nyttiga tankar om vad jag ska tänka på för att den ska bli ännu bättre. Så kul att få den känslan! Var helt inställd på att hon skulle totalsåga mitt byte av ämne eftersom det känns som att det mesta jag har gjort på denna skolan har blivit kritiserat. Jag är ju inget större fan av att hålla mig inom ramarna och det känns som att flera lärare på denna skolan håller striktare på sina ramar. Onödigt strikt i vissa fall, det blir mer som en principsak att man ska följa det. Det passar inte mig, jag hatar att följa saker som inte kan understödjas av bra argument. Vissa saker som de säger jag ska göra blir som att de säger åt mig att ta på mig en mössa bara för att det är under 10 grader ute och de tycker det är kallt - trots att jag är gammal nog att avgöra om jag fryser eller inte själv. Sen vet jag att jag för mitt eget bästa bör bli bättre på att hålla mig inom vissa ramar, kommer förmodligen ha lättare för att klara mig igenom skolan då. Mamma brukar säga att man ska vara lite smart i vissa fall och helt enkelt ge läraren det som hen vill ha och inte det man vill ge. Men jag vill ge det finaste jag har - vem vill inte det? Och då gäller det att min spränger lite budgetar ibland eller söker i nya butiker. 
          Fick tillbaka respons på min förra inlämning i koi-historia. Jag fick A. Det känns inte som ett A dock för denna skolan är experter att påpeka saker som inte är tillräckliga, som saknas, brister, saker som de vill se mer av osv. När jag får tillbaka saker här och kollar på kommentarerna känner jag mig säker på att mitt betyg är kört men sen ser jag betyger som alltid håller sig högt ändå. Jag förstår inte detta och vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det - bra eller dåligt? Förvirrande är det iallafall och självförtroendeboostarna kommer inte lika ofta här som de kom på Polhem. Men där hade jag också favoritlärarna Anna-Lena och Jessica som jag kom bra överrens med, jag förstod exakt hur de tänkte och de förstår hur jag tänker. Saknar Polhem en skvätt. Men ack så bra jga har det här med (bortsett från den uteblivna träningen och maten som lämnar en hel del till att önska...). På fredag är det matteprov, det är jag däremot asnervös inför. Hur ska detta gå? Jag känner mig körd så här på förhand, men å andra sidan brukar jag ha den känslan inför matteprov men ändå så brukar det lösa sig? Har tappat motivationen till att satsa på matten här. Jag förstår verkligen inte min lärare och man hinner aldrig få hjälp på lektionerna. Jag har ingen aning om vad vi har gått igenom för jag fattar inte men ändå klarar jag mig igenom boken så på ett eller annat sätt lär jag väl ta mig igenom även provet. 
          Dagen med värdisarna har varit bra idag annars. Det har ösregnat hela dagen så därför är jag oerhört glad över att jag fått skjuts både till och från skolan. Idag hade den äldre hermanon (bror på spanska) varit på utflykt, tror faktiskt att han hade åkt längskidor i bergen med sin klass så ni kan ju gissa vem som är fett avundsjuk här hemma (svar: jag). Han kom därför tillbaka till skolan lite senare än när jag och min yngre hermano slutade så vi fick gå och skula från regnet i bilen medan vi väntade på den äldre. Där hade vi två fest. Typ... Hermano passade på när hans föräldrar inte var i närheten så han hoppade fram i förarsätet, satte på musik på högsta volym och levde livet kan man säga... Vet inte hur många gånger jag fick säga åt honom att vara försiktig, sluta, eller att lugna sig. Vi hade kul iallafall och den härliga stämningen har fortsatt hela kvällen, har pratat mycket med dem idag vilket är sååå kul!
          Nu tänkte jag försöka se ett avsnitt Johan Falk innan det blir till att sova sig i form. Håll tummarna för att jag blir frisk på riktigt snart...
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
          

Kommentera

Publiceras ej