Que locura! Sitter just nu och kollar på CL-semin mellan Man.City och Real Madrid. Min värdmamma typ dör så nervös hon är. Hon skriker, gestikulerar och biter nervöst på naglarna. Ren galenskap är här kan jag meddela. Om än inte lika galet som när pappa ser di blåe spela.
          Nu är våren här. Med besked. Fast ni i Sverige skulle säkerligen definiera detta som sommar för idag tror jag det var upp mot 25 grader och strålande sol. Jag ser slutet på användandet av svarta jeans och koftor här och har upptäckt hur dåligt rustad jag står inför värmen. Som svensk kan jag det här med värme rent teoretiskt - som att man måste dricka vatten och använda solkräm. Men min praktiskta erfarenhet är inte stor upptäcker jag nu och därför är mitt förråd av svala sommarkläder inte lika stort som det med stickade koftor osv. Hur ska jag klara mig? Nu sitter säkert mamma och tänker "Men förfan Emma köp dig lite kläder för en gångs skull då! Jag svischar dig!". Nej, mamma. Så självklart är det inte. Man måste tänka på miljön och jag vill inte supporta den rådande överkonsumtionen i (väst)världen mer än jag redan gör. Får så dåligt samvete när jag "shoppar". Har några grejer jag ska kosta på mig dock, typ ett par sandaler och ett par shorts som passar. Den spanska livsstilen har fått mig att växa ur mina kläder som jag tog med mig från Sverige, om vi säger så... Vilket inte heller gör det direkt roligare för med tanke på hur mycket jag har ökat typ alla mina kroppsmått så kommer alla kläder jag köper här vara två storlekar för stora när jag börjat leva mitt svenska liv igen.
          Asså det är galet hur min kropp har hanterat/hanterar livet i Spanien. Kan ju avslöja att jag gått upp 5kg på 2 månader. Visst ska man inte vara viktfixerad eller bry sig osv. Men gosh det märks ju skillnad? Min kropp ÄR tyngre, den är inte alls lika lätt och fräsch som för ett år sedan. Då tränade jag visserligen inför gbg-varvet, men ändå? Jag ser ju på den att den är pluffsigare och inte fan är det kul när man är van vid att den inte är det. Nu kommer mamma säkert säga typ "Men Emma, du är ung och snart kommer du tillbaka till Sverige och då kommer din kropp återhämta sig på nolltid". Ja jovisst, men är det en tröst att det kommer bli bättre när det är kasst nu? Gör ju inte läget roligare som det är nu, min kropp är ju fortfarande seg nu. Och det är väl nuet som räknas? ;-)
          Min familj som var här i helgen sa att deras kropp gått ner sig en aning bara på de dagar de varit här i Madrid ty vi åt en del godis, inte tränade osv. Men min kropp gjorde typ tvärtom. 3 dagar med icke-spanska matvanor och min kropp blev genast mycket gladare. Jag äter på "normala" tider, äter ordentligt när jag väl äter vilket leder till att jag inte småäter lika mycket. När jag går i skolan käkar jag lunch svensk tid (12) men kvällsmat hyfsad spansk tid (20). Glappet där emellan är fan inte hälsosamt. Min hjärna, kropp, blir loco när jag kommer hem från skolan vid 16-17 för då gör den sig redo för mat. 18 vill min kropp äta. Så då tar kroppen vad den kan få tag i oavsett om det är en jävla massa frukt (som faktiskt innehåller socker det med och chockhöjer blodsockret), taco-chips, nötter eller i bästa fall en macka.
          Aja. Mina värdisar ska bort i helgen så då har jag möjlighet att äta som jag själv vill. Dessutom kanske det är en liten tröst att tänka som mamma; det är bara 55 dagar kvar här i Spanien och när de är över kommer jag kunna återgå till mina vanliga mat- och träningsvanor. Men usch så hemskt att tänka så, 55 dagar kvar (cirka, vet ej exakt). Jag vill ju inte hem egentligen. Har det så bra här. Men samtidigt ska det bli kul att se Sverige med nya ögon. Jag har ju en helt ny erfarenhet att referera till. Så fort jag besöker en stad i framtiden kommer jag jämföra den med Madrid, och det är inget lätt motstånd att möta för Dios mio vad denna staden är bra. Den har ändrat min syn på mycket, den Spanska kulturen är en del av mig som kommer hänga med för evigt nu.
          Nu ska jag göra något vettigt av mitt liv. Typ kolla svensk tv lol. Får se till att somna i tid idag bara för jag försov mig imorse vilket ledde till att jag fick packa med mig både frukost samt tandborste och tandkräm till skolan. Fresh. Inget jag vill göra om, var jobbigt att behöva smyga in på toaletten när ingen såg och borsta tänderna, pinsamt. Får se hur det går dock för förväntar mig att min värdmamma fortsätter hålla låda här om inte Real skärper till sig och säkrar en ledning snart.
          God natt alla min ca. 10 följare här på bloggisen.
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej