Idag skiner solen och det är över 20 grader, här sitter jag i svarta jeans och kan inte följa med mina kamrater och bada :( Hade inte räknat med att det skulle vara varmt idag, trodde det skulle regna idag liksom de andra dagarna denna veckan. Håller dock alla tummar jag har för att det ska vara fint väder i helgen då Mormor &co. kommer! Vill ju visa Madrid från dess bästa sida ;-) Ikväll har jag fotbollsträning, det var därför jag inte kan följa med och bada. Är ändå taggad, det är ganska kul nu när jag kommit in i laget lite mer även om jag suger på fotboll. Det är pinsmat så mycket jag har tappat. Var ändå hyfsat ok i början här i Spanien och kände mig bättre än flera av dem, men nu är jag ganska kass asså... Aja, jag gör det ändå. Ska köra tills Maj sen tror jag att jag lägger av och ägnar resten av tiden 100% åt annat. 
          Idag inleddes morgonen med den mest onödiga mattelektionen i världshistorian. Inte konstigt att mitt betyg rasar (fick E på det senaste provet trots att jag kände mig nöjd efteråt...) när undervisningen är så här dålig. Vi ägnade en timme åt en introduktion till det nya arbetsområdet - statistik. Men tror ni att vi lärde oss något? NEJ. Okej att man har en introduktion i början men inte som denna var. Han flummade ut totalt och istället för att ta upp väsentlig info om vad detta arbetsområdet kommer innehålla och hur man behandlar statistik rent matematiskt så gick vi igenom exakt samma sak som vi redan snackat om i Geografin för 100 år sedan. Alltså sånt man lärde sig i 8an. Vi satt och kollade på en massa olika statistiska redovisningar på SCB och diskuterade varför folk emigrerade från Sverige just de åren och varför vi har fler invandrare de andra åren osv. Ok med några exempel men inte i en hel timme?! Det var hur onödigt som helst och eftersom att vi inte lärde oss någonting så tog jag mitt lärande i egna händer och började läsa på lite på samhällskunskapen (kunde inte börja på matten än). Då kommer han och skäller på mig för det, att jag gör annat på mattelektionen. Ska han säga som är mattelärare men som inte ens håller en mattelektion när det är precis vad vi ska ha? Sket i honom och fortsatte med det jag höll på med innan och kan meddela att jag lärde mig väldigt mycket. Till skillnad från om jag skulle gjort som han sa. 
           Ibland, som när jag har lärare som honom, känner jag bara att jag hade lärt mig så mycket mer om jag fått lägga upp och styra mitt lärande själv. För det är så många lektioner som är helt onödiga här men ändå måste man vara på dem och det är sååå irriterande. Jag brukar inte vara den som klagar på motsatsen sen, när vi jobbar hårt och har mycket att göra, så snälla ta denna kritiken på allvar. Ibland önskar jag dels att lärare haft lite självinsikt och kunnat ta kritik och vara flexibel på samma sätt som de kräver att vi ska vara. Dels önskar jag att de hade kunnat lita mer på att visa elever kan ta ansvar för sina egna studier och ge fan i om jag anser att hans skitlektion inte är värd att lyssna på. Synd om han blir ledsen, att han inte känner sig respekterad om jag inte lyssnar på honom. Men jag tycker inte det är så jävla kul jag heller när lärare kastar bort min tid med sånt här skit, som inte tar mitt lärande på så pass stort allvar att han kan planera en vettig lektion som berör det vi ska arbeta med och inte kasta bort en timme på oväsentlig information. Det tycker jag är respektlöst.
          Annars skrev jag andra delen av spanskaprovet idag och det gick bra. Skrev en historia o hur det kan vara att leva i en diktatur. Den blev ganska bra, använde en hel del av det vi precis lärt oss, jag är nöjd! Nu ska vi börja på något nytt och det ska bli spännande och se om vi kommer fortsätta med ytterliggare ett kapitel i läroboken eller om vi ska kanske börja läsa en riktig bok på spanska nu, som de snackat om...
          Till lunch var det en supergod kalopps med perfekt friterade pommes. Det var muuuuuums! Tyvärr är mattanterna lite snåla och lägger upp sjukt lite av det goda (köttet och potatisen) och öser på med deras inte så goda bönor. Men det är lugnt, jag går inte hungrig idag men det är klart att det hade varit gott med lite mer. 
          Om 10 minuter kommer min värdpappa och hämtar mina värdbröder så då tänkte jag åka med dem hem och sen ska jag bege mig till fotbollsträningen. Efter träningen ska jag duscha snabbt så jag hinner plugga lite Geografi innan maten, och även lite efter maten nu när jag redan hunnit blogga. Vill jobba undan lite plugg nu denna veckan så att jag inte behöver tänka på det i helgen när jag får besök. Vill kunna vara med dem 100% då. Avslutar nog kvällen med lite svensk tv. Kanske om jag har tur finns där kvar lite jordgubbar som jag kan käka upp. 
          Nu ska jag nog gå ut i solen och vänta istället. Hej då.
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej