Idag är jag positiv och glad igen efter veckans lilla svacka. Idag skiner solen och det är alldeles så där lagom varmt. Gissa var jag ska en sådan vacker dag som idag? Till estadio vicente Calderon! Idag spelar alltså Atlético de Madrid mot Rayo vallecano och förhoppningsvis kommer Torres, Fernando Torres, både spela och göra mål. Jag är spänd inför att se matchen, Torres och om platsen jag köpte var bra.  
          Har laddat upp hela dagen. Chillade lite imorse. Käkade äggamacka och kollade lite på friandet av kungen och Valborg på tv. Vid lite över 11 stack jag ut och sprang en runda och då var jag på ett sådant strålande humör och hade adrenalin i kroppen för att jag ör så taggad inför matchen att löprundan bara flög förbi. Det var riktigt kul att springa idag och nu känner jag att jag är på det igen!
          Duschade. Stack och handla lite mat eftersom att mina värdisar åkt på semester fram till måndag men inte handlat hem mat. Kanske är det missförstånd men de brukar alltid vara så försynta och verkligen se till att jag har allt jag behöver så det förvånar mig en aning att det blivi så här. Förra gången de åkte iväg fick jag ju skriva en inköpslista som de handlade så att jag kunde laga mat under veckan. Trodde att min värdpappa (som sköter inköpen) skulle fråga om jag villa ha något under veckan men jag träffade honom knappt och han frågade ibte heller så jag tänkte att de kanske sparat listan från förra gången och skulle köpa hem det. Men när jag kom hem fredag eftermiddag var där varken mat eller pengar till mat. Visst är där mat i både kyl och frys men inget som jag kan laga något av. Mest konstiga spanska saker, typ pastejer, öl och yoghurt. Lite grönsaker.
          Köpte köttfärs, pasta, mjölk och lite frukt och grönt så nu bör jag klara mig till på måndag. Lagade en portion pestopasta spm jag lagt i en plastpåse och tänkte äta utanför stadion. Kameran är nästan rensad så att jag har plats för att ta många foton! Är platserna bra kommer jag kunna ta riktigt bra bilder då det ör nära planen. 
          När jag kommer dit ska jag direkt springa till en biljettlucka och försöka få biljetter till mig och Jakob till ligafinalen mot celta vigo om två helger. Håll tummarna!! Ska även shoppa loss i shopen, bl.a. en matchtröja med Torres på ryggen som blir den näst sista i samlingen. När jag har den behöver jag bara Milan också sen har jag en tröja med Torres på ryggen från alla lag han har spelat i.
          Det känns skönt att få avsluta veckan så här på topp eftersom veckan haft sina mörka fläckar. Jag fick som sagt F på en engelska uppsats vilket jag tog väldigt hårt av. När jag sedan granskade uppsatsen, motiveringen till mitt F samt riktlinjerna för uppsatsen så höll jag inte alls med lärarens bedömning. Därför gick jag ner till henne i fredags och bad om att få diskutera det lite. Jag la lugnt och sansat fram mina argument och hur jag såg på det, jag visade henne att jag visst hade med de kriterierna som hon hävdat att jag missat. Det gick bra, hon ska ta hem den och omvärdera den och förhoppningsvis kan jag få E (godkänt) eller till och med högre nu. Men hon är jättehård med bedömningen så det är inte så att jag förväntar mig att hon ska höja till ett C direkt. 
          Den andra grejen som tyngde mig under veckan var självförtroendesvackan gällande min spanska. Och stressen över att jag inte pratar med mina värdisar så mycket som jag skulle vilja göra. Därför hade jag bokat utvecklingssamtal med en av mina lärare på fredagen och det gick sååå bra! Kändes som att jag fick en hel del bra tips hur jag kan göra för att utveckla min spanska och ta tillvara på alla möjligheter som finns här. 
          Redan kvällen innan hade spiralen uppåt börjat gällande det. Jag satt och försökte skriva på min uppsats om arbetslösheten i Spanien resp. Sverige och fastnade i den delen där jag ska beskriva hur Spaniens ekonomi hat sett ut historiskt, under diktaturen typ. Det var svårt att hitta källor som formulerade faktan på ett användbart sätt osv så blev lite frustrerad och stressad. Min värdbror märkte detta och försökte hjälpa mig så gott han kunde; "jag är spanjor, jag kan hjälpa dig, vi kan söka på spanska så förklarat jag". Hur gulligt? Dock var det lite för svårt för honom med så han kallade på sin mamma. Hon hjälpte mig såå mycket! I typ 20 minuter satt vi och diskuterade (jag ställde frågor, hon förklarade, jag ställde följdfrågor) spansk historia och politik. ÄNTLIGEN! Vi pratade till och med om Franco, hur han var och hur det var under diktaturen. Ni kan tro jag var nöjd och satisfied efter det. Dessutom hjälpte det mycket då jag fick en bra översiktlig förståelse för hur det var under diktaturen sett till det jag behover veta till mitt arbete. 
          Som sagt känns livet allmänt bra nu. Imorgon kommer Elin och Bella hem till mig och sover. Vi ska ha det sjukt mysigt! Dessutom ska solen skina de kommande dagarna och vara lagom varmt, typ 20 grader 😎 Nu ska jag njuta ytterligare av Metro-resan mot stadion. På återseende!

Nos vemos en Madrid

Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej