Herregud känner mig så stirrig just nu. Den fruktade samhällsartikeln är skriven men imorgon är det matteprov och dessutom håller jag på och köper biljetter till en Atlético Madrid match!
          Vi har jobbat med välfärd länge nu på samhällslektionerna och den avslutande uppgiften var, i sammarbete med svenskan, att skriva en debattartikel om just välfärd. Bytte ju ämne nu i helgen men lyckades ändå snabbt få till en bra förberedelse inför när själva artikeln skulle skrivas - idag. Var så himla nöjd med ämnet men gick ändå till läraren i måndags för att säkerställa att den höll sig inom ramarna eftersom det tydligen är det viktigaste här typ. Men det var sent på eftermiddagen och läraren hade redan hjälpt en del andra klasskamrater så hon sa att hon inte kunde tänka klart riktigt så vi skulle ta det senare. Frågade sen på onsdagen igen om hon hade någon feedback att komma med eller om vi kunde snacka lite om det. Då svara hon att hon inte hann snacka med mig den dagen och att jag skulle ha kommit tidigare. Jag ba WTF?! Jag kom ju i tid det var hon som var "trött i huvudet" ska jag behöva sota för det? Aja, hon sa att det såg ok ut bara att hon tyckte jag hade lite mycket i min tankekarta (som var det enda förutom källor man fick ha med in). Bullshit, jag hade inte mer än de andra bara det att jag skrev större, hade större mellanrum och fler stora pilar. Men jag gjorde som hon sa och skrev om den. Slopade dock inte ett enda ord utan skrev det bara mindre så det fick plats på en sida och vips så var det okej... Trams... Det gick iallafall bra! Är ju som sagt säker på mitt ämne, det enda jag har tvivlat på och tvivlar på än är hurvida lärarna kommer tycka om det, så är det alltid för mig känns det som... Iallafall här i Madrid. 
          Nu är det över iallafall, likaså Engelskauppsatsen och koi-historia analysen. Bara Matteprovet kvar denna veckan. Det är inte mycket jag fattar av det så det får gå som det går, har gett upp pluggandet inför det för känns inte som att jag kan göra några större underverk nu. Så länge jag blir godkänd är jag glad men målet är ett C. Vi får se hur det går, känner inte läraren än så det kan gå allt från toppen till botten beroende på vad det är han vill se och hur han har utformat provet.
          Annars har jag det ganska lugnt med plugget. Ligger i god fas inför spanskaprovet nästa vecka. Har en geografiuppgift att göra som ska in i slutet av april = lugna puckar. De kommande tre historialektionerna har jag dessutom håla eftersom den andra gruppen har seminarium då. Nice. Ska därför "fira" genom att kolla ett avsnitt Maria Wern tror jag. Kan dock inte gå och lägga mig förrän min värdpappa kommit hem för jag ska köpa biljetter till en Atletí match ikväll men min värdmamma sa att vi skulle prata med honom först om någon kunde följa med mig, hon tyckte synd om mig som skulle gå ensam. Mig gör det inget. Mina vänner vill inte lägga en massa pengar på fotboll - vilket jag förstår till 100% eftersom de inte har det intresset - och vi ska se en annan match också så jag förstår att de vill spara. Jag tycker det är mysigt att gå själv och det underlättar valet av biljetter eftersom jag bara behöver utgå från mig själv. Har en stor budget för detta och ska försöka sitta så nära Torres (laget) som möjligt. Hittat en billig plats jättenära så jag hoppas att Dani kommer hem snart så att jag kan paxa den!
          Skypeade med mina föräldrar igår och det var asnice. Var lite stressad över min debattartikel så ringde dem för råd och stöd och det var nice att snacka. Det är typ det bästa med dem - att diskutera politik och samhället. Vi förstår varandra och tänker relativt lika men har ändå ett utbyte vilket jag älskar. Klart man kan diskutera med sina kompisar också men det är inte samma sak som att snacka med dem. Så skönt det var asså shit! Fick även vädra min frustation över att vara tillbaka till idrottslektionerna igen. Det är fan sorgligt. Vill inte vara med. Vi spelade handboll i onsdags och jag fick en sån flashback och uppvaknande att "jaha... just fan det är så här det är...". Jävla bajslektioner. En så kallad "examination" på handboll nästa vecka men jag förstod inte positionsspelet i onsdags så pappa länkade något så jag kunde förstå bättre så nu ska jag krossa alla. Skoja, men jag ska göra mitt bästa. 
          Nu kom Dani hem och jag ska göra ett nytt försök med biljetterna. På återseende (om jag inte typ dör på matteprovet imorgon)
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej