Man kan ju knappast anklaga bloggisen för att vara bortskämd med fylliga inlägg nu för tiden, eller inlägg alls. Ta det som ett tecken på att jag har en massa annat att göra och inte har tid att tänka på er i Sverige ;-) Skoja, jag tänker på er <3 Skypeade precis med CG i 2(!) timmar, hade inte tänkt att det skulle bli sent men vi bara snackade och snackade... Även om jag trivs så sjukt bra med alla de jag är här med och har kommit dem väldigt nära så är det skönt att prata med de från ens vanliga liv i Sverige ibland. Har underskattat det en aning men ack så skönt det är att kunna prata och prata och prata och de bara vet exakt vad man menar, vad man refererar till. Avslappnat. Gav verkligen energi att prata med henne, saknar henne såå mycket! Och de andra töntarna ofc.
          Denna veckan har vi fått känna på den bättre delen av det spanska vädret. Varit närmare 20 grader flera dagar. Både i fredags och igår var vi och badade på gymmet vilket var oerhört skönt ute i solen. Ingen stor utomhuspool men det räckte gott och väl för de som var där. I fredags blev det bara en timme typ efter att vi hade gymmat, sen stack vi till donken och käkade (jag hade dock matsäck som vanligt som jag smygåt utanför, ekonomiskr som en är). Stack hem, sen kom de till mitt barrio på kvällen och så käkade vi en god men sjukt stor pizza. Brukar alltid kunna klämma en hel men denna gången klarade jag bara halva vilket var synd för den var sååå god! Pesto hette den och innehöll pesto, basilika, soltorkad tomat osv.
          På Lördagen skulle jag egentligen på utflykt med värdisarna men min värdmamma var fortfarande sjuk så det blev inget :( Stack och badade med de andra istället vilket blev en dunderhit! Varmt och gott i såväl vatten som i solskenet. Blev tre timmar och en jävla tur att jag smort in mig med vattenresistent solskyddsfaktor 50 innan för nu börjar solen ta. Flera av mina vänner brände sig men här ligger jag med en lagom brun bränna (inte bränd bränna utan bara färg). Gött. Kika ner och ser min linje från bikinitoppen och ler nöjt. Känns så fräscht att vara lite solbrun. Avslutade med donken vilket var mumsigt. På kvällen chillade jag bara med värdisarna och kollade svensk TV. Var sjukt trött men var tvungen att hålla mig vaken för maten dröjde, tror vi åt först vid halv 10 på kvällen typ... omg spanjorer alltså... Blev en katalansk specialare. Katalonien är "landskapet i nordöstra spanien där Barcelona ligger. Det var typ rötter/purjolök som grillades och när man skalade den var det som en korv eller rot där på insidan som smakade kokt sparris/purjolök. Doppade det i någon konstig spansk tomatgrej. Helt ok gott, lite spännande! Fick kött till, typ karré.
          Idag har jag gjort N.A.D.A. Pluggat lite spanska, hängt på facebook, pillat med lite bilder, tränat liite och mest fördröjt tiden med skit. Sådana dagar behövs också. Gjorde mig två mackor till lunch med sallad, tomat, ost och jamón serrano. Det var såå gott. Börjar nog nu kunna lära mig hantera den spanska kulturen och plocka ut guldkornen och blanda det med lite svensk bekvämlighet. Det är nog då det blir som bäst - när man blandar kulturer. Både i mat, musik och människor i länder tror jag. Imorgon ska jag träna fotboll tjohoo! Ingen förkylning men lite pollenallergi. Madrid har lite problem med sina utsläpp som lägger sig som ett lock över staden och gör att allt (pollen) stannar kvar i luften och gör livet lite svårare. Brukar inte ha några större problem hemma i Sverige men märker av det här så mamma har skickat lite tabletter till mig. Hoppas det hjälper. Skönt att kunna sätta igång med träningen ordentligt nu iaf!
          Nu ska jag faktiskt få mig lite sömn! Skola imorgon igen. Den stora, tunga provveckan avklarad. Kändes bra på de alla, t.o.m matteprovet. Det kändes så lätt att jag trodde jag kirrat alla rätt när jag gick ut därifrån men vet nu att jag har minst 2 fel av 9. Skitsamma det får gå som det går har en bra känsla iaf. Spanskaprov denna veckan, annars är det lugnt. Ska vara dåligt väder i början av veckan men till helgen ska det bli 23 grader tjohooo!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej