Andra dagen med mormor, moster Zanna, morbror Michael med sin Linn och min lilla kusin Silas. Idag stod Retiro på schemat. Steg upp kvart i 8, tog på mig löparkläder, packade duschväska och tog metron 20 över 9. Eftersom vi åt så himla mycket godis igår så sa vi att vi skulle ut och springa under dagen och då föreslog jag att vi kombinerade det med en picknick i Retiro som är en sak man måste göra när man är i Madrid! Kom hemifrån typ kvart i 12. Smorde in mig med solfaktor 50. Gick på lite smågator och jobbade oss bort mot gran via som vi skulle följa till palacio de cibeles. När vi kom dit såg vi att där var en jävla massa människor. Och alla sprang. Mot Retiro. Precis som vi skulle... Det visade sig att det var typ Madrid marathon idag och självklart var målet inne i Retiro... Frågade poliserna hur vi skulle göra för att komma till Retiro, för löparna kom i en tjock massa heeeela tiden ich det var omöjligt att korsa med både rullstol och barnvagn. Han sa att vi helt enkelt fick vänta typ 2 timmar tills det var över. Ehhh nej tack...
Vi gick ner för den stora gatan en bit, bort från poliserna och där gatan var lite bredare så att löparna inte kom så tätt och så smet vi över där och gick mot Retiro.
           Nu har Retiro äntligen blommat ut! När mamma och pappa var här var träden fortfarande kala men bara 1-2 veckor efter det började det slå ut på allvar och ni ska se så underbart där är nu! När vi väl kom in var vi dock både trötta och hungriga så vi tog picknicken innan vi skulle springa. Men det blev inget springande efter det, lol vad trodde vi? Ha picknick och springa SEN, det gick ej så vi chillade mest i solen. Gick i shorts ich linne, Silas fascinerades av vatten och båtar i den stora sjön i mitten av parken, vi såg det mesta av parken. Tyvärr inte påfåglarna men vi hittade många fina gräsplättar där vi slog oss ner och när vi promenerade gick vi in i en hel del "gräsmoln" om vi säger så... En av sakerna livet i Madrid har lärt mig är att känna igen lukten av gräsmoln lol.
 Efter många timmar i Retiro började vi bege oss hemåt och stannade till på mitt favorit-matställe; tierra burrito vid Metro alonso Martinez! Billigt, mättande och gott! Bästa stället.
          Kom tillbaka till lägenheten vid 19 och där chillade vi under kvällen. FaceTimeade med mamma och katten medan silas underhöll oss. Duschade och upptäckte att jag glömt smörja in mig på nedre delen av skuldrorna och jag hade ju brottarlinne... Rött, rött, rött... Får ta aftersun när jag kommer hem. De följde mig till metron hela högen och nu sitter jag här och är nästan hemma. Rullar in på Metrostationen La moraleja nu. Kära moraleja vi ses om typ 10 timmar igen... 😴
          Skola imorgon och sen tar jag en tur in till Madrid för att hänga med gänget en sista kväll. De åker hem tisdagskväll men jag hinner inte träffa dem alls under tisdagen så det blir sista imorgon. Nu orkar jag inte skriva mer, ska fokusera fullt på podden som rullar i öronen nu - Wahlgren och Wistam!
            Publicerar när jag kommer hem och har wi-fi. Godnatt!

Nos vemos en Madrid

Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej