I morse fick jag mig en påminnelse om att det är i Spanien jag är och inte Sverige. Mina värdbröder hade ju som sagt två klasskompisar som skulle sova över hos oss. Detta innebar även att de skulle åka med oss till skolan. I morse när jag vaknade följde jag mina rutiner som vanligt, men höll på att sätta gröten i halsen när jag kom på att vi, med danskarna, var 5 ungar som skulle till samma skola vid samma tid. Där finns bara 4 passagerarsäten i bilen - hur ska detta gå till?! Ska de köra med två bilar? Ska de köra i två omgångar? Har de glömt säga åt mig att jag var tvungen att ta bussen idag??! Kunde inte minnas att de sagt något om att jag skulle få ta mig till skolan själv idag och de brukar vara noga med att meddela sånt så jag antog att det skulle lösa sig. Kanske kom danskarnas föräldrar och hämtade dem på morgonen för att köra dem till skolan själva? Gjorde mig klar, tog mina väskor och gick ner till garaget med resten av följet. Väl där nere sa min värdmamma till pågarna "Träng nu ihop er och sitt snälla!". Och så gjorde dem... i knäet på varandra, tätt ihop trängdes de i baksätet. Själv fick jag min vanliga plats i framsätet och slapp ta bussen idag. Så klart att de skulle lösa det så, the spanish-way, glömmer att jag inte är i Sverige.
          På väg till skolan fick min bror syn på en bil med en annorlunda reg.skylt, den var röd. Gemma förklarade att det var en diplomatbil, en sån som de som jobbar för andra regeringar utomlands har. En diplomat... Det är i en sån bil jag har drömt om att sitta och köra runt i världens alla länder. Fick mig att tänka lite till och ni kan tro att min hjärna snurrar dygnet runt med anledning av detta. Velar, tvekar och väger fördelar mot nackdelar med de olika yrkena jag kan tänka mig. Allt är oklart och svårt. Vilken tur då att jag inte behöver bestämma mig nu. Inte ens om ett år då jag tar studenten. Jag har tid på mig att tänka, att prova, att vela. 
          Första lektionen var idrott och tro det eller ej men jag hade kul (?!?!?!). Det var längesedan detta hände men jag skrattade mig igenom i princip hela lektionen! Vi började med en rolig lek som jag först tyckte var tramsig, jobbig och onödig. Men den visade sig bli väldigt rolig, mycket tackvare att gruppen jag har idrott med är väldigt avslappnad och kravlös. Alla skrattade med varandra och var med alla. Det var inte som i högstadiet med alla grupperingar och snea blickar som ärrat en. Man skulle skjuta på folk som stod på bänkar i mitten och träffade man någon bytte man plats med dem. Jag hade inga blickar på mig, det var ingen tävling och jag var inte ensam om att misslyckas med var och varannat skott. Det var kul att skjuta på riktigt, brukar undvika det annars eller inte göra mitt bästa för gör jag det är det pinsammare att misslyckas. Men här behövde jag inte orora mig för om någon såg att jga failade så jag kunde verkligen göra mitt bästa och upptäckte att såå dålig är jag ändå inte. När vi sedan gick ut och övade anfall/försvar, 2 mot 2, hade jag lite självförtroende och vågade göra bra ifrån mig. Det var kul.
          Efter skolan gymmade jag med Nella, Elsa och Sandra. Även det var kul, de är roliga och trevliga. Skönt att vara igång med träningen, ska nog ut och springa imorgon. Körde mycket armar/axlar/rygg på maskinerna och sen mage och knäövningar i "matt-rummet". Börjar lära mig det här med att gymma på riktigt och då blir det både roligare och effektivare. Var trött när vi gick där ifrån men ändå sprang jag och Elsa fort som satan till Metron för att slippa vänta hela 7 (!!) minuter på nästa (i värsta fall)! Vadå bortskämda..?
          Idag hade vi prov i svenska, satsdelar. Det var lätt som en plätt (Tack Annika om du läser detta!!). Lekte mig igenom det säkert och snabbt. Imorgon är det spanskaprov. Inte lika säker på det, alltid lite nervöst för man vill verkligen prestera och visa att man utvecklas. Tycker om våra nivåanpassade grupper för i och med att jag hamnade i medel-gruppen först men blev uppflyttad efter förra provet så triggar det mig till att vilja prestera mer och bättre. Vill var kvar i den gruppen, och allra helst vara bäst (även om jag vet att det är svårt att vara, speciellt när alla andra redan är så bra som de är...). Tror inte det kommer gå dåligt, men man vill ju som sagt gärna att det ska gå typ mer än bra. På fredag är det ingen skola! Har typ 35 minuter matte, det är mina lektioner. Måste dock till skolan innan jag börjar för ett gäng lärare och elever från Polhem (min skola i SVerige) är på besök i Madrid för ett utbyte så det ska oassa på och ha samtal med oss då. Först ska vi prata med lärarna (bl.a. min gamla spanskalärare Judith) i skolan, i grupp och individuellt för att se hur det går för oss och så vidare. Sen ska vi åka in till Madrid för att träffa eleverna och hänga med dem(?), lite oklart vad vi ska göra men vi ska till retiro iaf. Känns lite onödigt att vi ska behöva åka in om skolan innan Madrid men det ska bli kul att träffa Judith faktiskt! Lärde mig kanske inte jättemycket under min termin med henne men hon är så snäll och go så det ska bli kul ändå, och så ska det bli kul att visa att mna lärt sig något. Ska öva in ett par riktigt avancerade fraser och säga dem till henne så att hon tappar hakan lol.
          Nu ska jag fortsätta att kolla på fotboll. Atletí mot Barca i CL-kvart. Står 1-0 i matchen men 2-2 i total ställning där ATM har bortamålsfördel. Håll tummarna!!! Tror fortfarande på dem som vinnare av hela turneringen i år! God Natt!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
 
EDIT (22:40): Atletí vann matchen med 2-0 och är därmed vidare till semifinal!!!

Kommentera

Publiceras ej