Som en motvikt till gårdagens ganska tråkiga och negativa inlägg har jag idag endast bra saker att berätta.
  • Fick beröm av min värdmammas kompis häromdagen när jag sprang fram på skolgården efter skolan och frågade om de skulle hem och om jag kunde åka med dem hem. Kompisen sa att jag snackade mycket bra spanska, snabbt och bra uttal. Finns inget bättre än att få komplimanger för sin spanska av spanjorer <3
  • Det var god mat i skolan idag - fisk med ris. Det är fortfarande inte någon dundersuccée eller lika gott som hemma i Sverige. Men det är inte äckligt och idag kunde jag dessutom äta mig mätt utan att behöva äta bananen som jag alltid smugglar med mig hemifrån för att helgardera mig. 
  • Plugget rullar på så bra just nu! Är i full gång med min geografiuppsats som ska in veckan efter lovet, ligger i fas med matten och konjunktiven samt imperativen (två nya verbformer vi gått igenom) på spanska börjar sitta nu!
  • Var ute och sprang idag och det gick bra. Gick inte jättefort men ändå så pass att jag sprang 15 minuter med en puls mellan 170-175 och nådde nästan 3km - det bådar gott inför loppet om 4 veckor. Tror jag kan klara mitt mål att springa på under 15.30 men vi får se. Kändes bra att få en härlig runda idag och bevisa för mig själva att jag kan efter självförtroendestukningen igår.
  • Lyckades stiga upp i tid i morse (trots att jag ännu en gång misslyckades med att somna i tid igårkväll...).
  • Vi läser som sagt om välfärd just nu på samhällslektionerna och läxa till imorgon var att läsa typ 7 sidor i läroboken. Jag bara möööööös när dessa sidorna var om folkhemmets uppbyggnad, arbetarrörelsen och med citat från Per-Albin Hansson. Sökte dock igenom hela boken men kan inte finna en enda mening om Olof Palme, lite synd hade gärna velat lära mig mer om honom.
  • Kom på att det är bara ca. 5 veckor kvar till min kära familj kommer på besök från Sverige. Så fort tiden går?? Blir helt rädd, denna tiden får inte flyga iväg nu, vill ju hinna med jääääättemycket innan jag lämnar i Juni! Vetskapen om att tiden går sjukt fort har dock fått mig att inse att jag verkligen aktivt måste se till att jag gör det bästa av tiden. Ska damma av min before-I-leave-Madrid-lista och bocka av punkt efter punkt. Palla spara på alla roliga saker, lika bra att börja bocka av dem direkt, listan kommer säkert ändå fyllas på med nya saker allt efter som man får se vilka möjligheter här finns.
          Snart är denna veckan slut. Har dock en härlig helg för mig och helgerna är verkligen höjdpunkten på en annars fantastisk tillvaro här. Denna helgen har vi tankar om att gå på bio, käka ute, deltaga i firandet av det kinesiska nyåret på något sätt och så ska vi träna! Blir nog simning som träningsform denna helgen för folk var sugna på det. Hoppas också på att kunna få in en upptäcktsfärd i Madrid-city och kanske en mysig söndags-picknick i någon lokal park här i närheten. Ser ni så mycket man vill göra?? Och detta är bara för EN helg så ni kan ju tänka er listan för hela terminen ;-)
          Efter helgen börjar nästa vecka och när den går mot sitt slut är det sportlov! Några av lundensarna ska till Granada/Malaga tror jag. Elsa och Sandra snackade om en trip till Valencia och försöker få med mig men jag är faktiskt inte så sugen. Finns så mycket jag vill göra här i Madrid, så mycket jag vill upptäcka och uppleva här så varför gå över ån efter vatten. Visst är Valencia jättefint och jag har faktiskt drömt i flera år om att besöka den staden men då vill jag besöka den på riktigt och inte bara besöka den. Känner mig helt enkelt inte så sugen så jag tror jag stannar kvar här i Madrid och hittar på roliga saker här. Den ena gruppen åker första halvan av lovet och de andra två åker när de kommer tillbaka så oroa er inte - jag blir inte ensam kvar här.
          NU! IDAG! ska jag lägga mig tidigt. Har visserligen sovmorgon - 1 timme längre - imorgon så ingen brådska men jag kan ju inte bara ge upp kampen nu?! Fats vill se en kortisdokumentär... Får se hur jag gör...
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej