Idag är det alla hjärtans dag, men det har inte fira ty det är ännu ett kommersiellt påfund för att få oss att konsumera mer och pumpa in pengar i onödiga prylar. Vad är det Torresita inte tycker om? - onödig konumtion och pengar. Istället spenderade vi denna, helt vanliga, dag på gymmet. Tro ej att vi varit hurtiga - vi låg mest och flöt omkring i bubbelpoolen. Det gymmet är så jääävla bra och värt varenda krona! Där finns ett vanligt gym med massa maskiner, en sal där man kan göra egen träning på mattor med pilatesbollar och sånt, massor av gruppträningar varje dag, utomhusträningsmöjligheter i alla dess former och självklart en stoooor simhall! Simhallen hade en träningspool och 4-5 andra typer av pooler + vattenrutschkanor. Vi njööööt och var där minst 1,5h innan vi duschade och stack hem.
          Här hemma har jag däremot inte gjort så mycket... Vaknade kl.9 - perfekt tid! tänkte jag med förhoppningar om att vara effektiv idag. Det blev dock inte mycket plugg gjort varken innan eller efter badet. Men sådana dagar behöver man också? Även om typ hela denna helgen har gott i våga-vägra-plugga-andan. Helgen har varit suverän. Har haft sååå kul och jag är verkligen på världens bästa plats, under världens bästa förutsättningar med världens bästa gäng - tycker jag just nu. Kanske är jag inne i den där medvinds-perioden som mina lärare snackade om tidigare, för just nu känns allt lätt, roligt och bäst helt enkelt. 
          Slog mig häromdagen att jag faktiskt är i Spanien på riktigt och hur vanligt det faktiskt känns, eller hur man ska säga. Jag går ner till metro rutinerat och vet exakt när jag borde börja springa för att hinna med den. Vi snackar om montan, divan, manuel och reyes - inte Manuel de Falla och Reyes Católicos (metrostationer). Hade jag haft min svenska familj lite mer lätttillgänglig och närmare hade jag lätt kunnat tänka mig att leva så här en lång tid framöver. Men vem skulle inte det, så bortskämd som jag blivit?
          Sorry mamma och pappa om ni tänkte att jag skulle vara mer självständig och driftig när jag kommer hem, ta mer ansvar hemma och sånt. Här behöver jag varken sätta in i diskmaskinen eller tömma den. Jag får skjuts till skolan varje dag och regnar det ute får jag skjuts till metron ibland till och med. Jag behöver aldrig dammsuga mitt rum eller tvätta mina kläder - det fixar städerskan - och vill jag ligga på mitt rum i flera timmar så får jag det (utan att någon stör mig eller kommer och säger att jag måste göra det och det). Jag skulle snarare vilja skicka en passning till mina föräldrar - nu vet ni vilket liv jag håller på att anpassa mig till, ribban är hög ;-)
          Ska ta mig i kragen och plugga lite glosor, spanska så klart. I lurarna har jag musik - Jake Bugg, Snook och Håkan Hellström. Jake Bugg är en ny favorit jag har upptäckt efter tips från Mia, rekomenderar er verkligen att gå in och lyssna HÄR har ni en länk till ett av hans album med måååånga bra låtar! Snook och Håkan är gamla godingar som jag aldrig får nog av. Jag tror nog att jag aldrig kommer sluta njuta av snook och deras låtar för fy fan vad bra både Daniel och Oskar är - i grupp och som solo. Lyssna på det musikaliska, lyssna på orden. Deras musik är smart, de har sådana fyndiga och klockrena textrader. Det spelar ingen roll hur många gånger man lyssnat på en av deras låtar - man hittar ständigt nya detaljer i texten eller får nya funderingar av innebörde. De är det bästa som hänt svensk hiphop.
          God natt på er (för hemma i sverige går ni väl och lägger er typ nu? ;-) )! Imorgon inleds skoldagen med extra spanska, det är kul och nyttigt. 
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej