Idag var en bra dag!!!! De två första lektionerna var kanske inte jätteroliga men sen hade vi historia och då skulle vi ju skriva prov - vilket gick bra! Eller jag vet ju inte än hur det gick men det kändes ändå bra och att jag fick med allt det jag ville få med + lite till. Jag kom på fler analyser, kopplingar och sådant under tiden som jag skrev så det känns ganska bra asså! Sen hade vi lunch och då var det god mat!!! Jag folk ni hörde rätt - det var god skolmat här i Madrid! Var så lycklig när jag kom in och så att det var cheesehamburgare med pommes och dessutom caesarsallad. Orkade dock inte äta salladen för slängde i mig det andra. När jag gick där ifrån stod maten mig verkligen upp i halsen för jag hade kastat i mig allting i ren entusiasm och glädje!
          Sedan hade vi då spanska där vi typ blev förhörda på glosorna vi haft i läxa. Min lärare Jessica har ett roligt sätt att göra det för det är en lagtävling där man skickar fram en represetant som får översätta ett eller två ord som Jessica säger och sedan får man då poäng för det. Jag hade rätt på typ alla så det kändes skönt! Sedan hade vi håla och då satt vi mest och skojade i grupprummet eller vad det nu är för rum. Firade att dagen hade börjat så bra genom att gå och köpa en liten påse kakor i maskinen som står i korridoren. Dock trillade inte det jag köpt ner utan det fastnade och stannade kvar - men fick som tur var pengarna tillbaka. Försökte en gång till och då fick jag både den som fastnat + den som låg precis bakom, så det blev high score även på den punkten idag!
          Tog mig igenom svenskan och har väl typ kommit på vad jag ska skriva mitt tal om nu. Det ska hållas efter lovet och ska kopplas till den bok som vi läser just nu - Fahrenheit 451 tror jag den heter. Den är inte så bra och får verkligen tvinga mig att läsa den, skulle myyyyycket hellre läsa Palme men jag tänker att jag kanske kan lära mig något av även denna bok då det är en samhällskritisk dystopi. Vi får se, talet mitt ska dock handla om utbildningsinflation hade jag tänkt. Mer om det när det närmar sig talet.
          Har haft en sådan djävulsk träningsverk idag efter att vi gymmade igår så hade tänkt att ta det chill med löpningen idag och köra safe på 5km. När jag kom hem upptäckte jag dock att jag ändå hade 1 timme mer än vad jag hade tänkt mig så om kroppen svarade kaaanske jag skulle köra 7km istället. Stack ut och sprang, började med min lilla avstickare som bäddar för en längre runda och sen gick jag på min vanliga femma. När jag kom dit där jag brukar vända och springa tillbaka blickade jag frammåt istället och funderade på hur långt det egentligenär till gymmet. På kartan har jag sett att jag springer ändå ganska långt hemifrån och min värdpappa har sagt att gymmet ligger ganska nära min springrunda. Därför fortsatte jag att springa istället för att vända och 1,5 km senare nådde jag fram till gymmets ingång - och då hade jag ändå sprungit en liten omväg. Har alltså < 3,5km löpväg till gymmet hemifrån mig. Med den lilla avstickaren slutade det med att jag sprungit hela 10km när jag kom hem. Hoppsan, det var målet för näst-nästa vecka. Varför blir det alltid så här när jag ska planera min träning? Sticker ut på spontanrundor som alltid blir minst 7217376498 km längre än vad jag hade tänkt mig. Nice att vara tillbaka på riktigt nu iallafall. Nu när jag nått upp till milen igen kan jag börja träna som vanligt igen och inte bara  en massa mes-rundor på 5km. Addera att jag börjat gymma dessutom så kan ni ju bara föreställa er hur vältränad jag kommer vara när jag kommer hem igen i Juni (om det fortsätter så här d.v.s)!
          Imorgon har jag sovmorgon men tror jag ska stiga upp i vanlig tid ändå för att nyttja morgonen till något. Kanske gå en morgonpromenad, hälsa på fåren som betar på andra sidan gatan typ, läsa lite? Vet inte riktigt men så länge jag kan somna i tid idag och vakna i tid imorgon blir det nog något bra! God natt!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

På rasterna ägnade vi större delen av vår tid åt att försöka hitta spanska kompisar men det gick ej så bra

Min KAK-vinst!!!!

Dagens mat ❤️❤️❤️ bild snodd från Jakob hehehe #tjuv

Kommentera

Publiceras ej