Idag fick jag en såååån sommarfeeling! Värmen börjar komma tillbaka så smått till Madrid nu och köldknäpen från tidigare i veckan då det var minusgrader har släppt. Idag låg det runt 10 grader men absolut mer i solen och den kommande veckan väntas det bli upp mot 15 grader. Jag hamnar i en helt annan sinnesstämning så fort solen visar sig! Mycket gladare och mer pepp på allt i livet. Får mer energi till att träna, plugga och vara social. Direkt efter skolan bytte jag om, haffade min kamera och gick ut och gick en runda ut mot landet, i min lilla park. Det var helt underbart! Solen sken, behövde inte ha jacka men däremot solglasögon, blommorna börjar slå ut och lite grönska skymtas här och där. Där gick jag i säkert en timme och bara njöt. Lyssnade på de två saker som symbolerar sommar allra mest för mig - Håkan Hellström och sommarpratare. Håkans tolkning av Mats Paulsons Visa Vid Vindens Ängar är helt oslagbar i sådana här situationer, ni kan lyssna på den HÄR
          Sommarprat lyssnade jag på Daniel Poohl, chefredaktör för tidsskriften Expo. Det var mycket bra och intressant! Han är journalist och har bl.a. gått undercover i en nazism-rörelse för att visa vad det är som döljer sig under den välpolerade ytan. Den där ytan med snack om att man vänder sig till folket, det vanliga folket ute i stugorna, som vi hört så mycket om på senaste känns det som - om än inte från den rörelsen som han infiltrerade. Det var bra och jag rekomenderar det starkt, ni kan lyssna på det HÄR. När jag sedan kom hem lät jag podcaster-appen rulla och lyssnade även igenom Maxida Märaks sommarprat (äntligen!) som jag pratat om i ett tidigare inlägg. Det var lika bra som jag hade tänkt mig att det skulle vara och berikades med många nya tankar och insikter. Mycket intressant och jag rekomenderar, som sagt, ALLA till att lyssna på det!
          Dagen har varit bra i stort, inte bara promenaden. Skolan rullade på mycket lätt. Började två timmar senare idag så kunde vakna en timme senare och i lugn och ro ta mig till metron och sedan bussen till skolan. När jag kom ut ur lägenheten stod portvakten/vaktmästaren där och städade, vi e typ kompisar nu efter alla gånger han har behövt hjälpa mig låsa upp alla världens dörrar lol så sa givetvis hej och det där vanliga. Passade även på att använda en ny verbform vi har lärt oss nyligen och önskade honom en trevlig dag, han blev jätteglad och sa att jag blir bara bättre och bättre på spanska och kommer kunna prata jättebra sen! Blev glad, han var glad, dagen var som gjord för att bli glad. Försöker hitta fler och fler små situationer där jag kan pröva min spanska. Idag på min promenad använde jag mig t.ex. av det omvända hundtricket. Såg en snubbe stå och stretcha med sin kompis och med sig hade han sin hund, de stod precis på den bron som jag var tvungen att gå över - och den är inte jättestor direkt - så skulle blir konstigt om jag inte sa något men ändå konstigt om jag sa något. Så jag löste situationen genom att när jag gick förbi hunden, stanna, fråga om jag fick hälsa på den, hälsade på den och pratade lite, frågade vad hunden hette (Frodo), snackade lite till med hunden och sa sedan hej då till hunden och även till männen på bron. Det där löste jag smidigt om jag får säga det själv och fick dessutom öva lite mer spanska än bara "Hola" och "Hasta Luego".
          Har annars inte gjort något vettigt direkt denna dagen MEN om typ en timma ska jag, Nella och Frida in till Madrid! Vi ska in till stora, läskiga Madrid sent på kvällen och hänga där. Tur mamma brukar läsa min blogg på morgonen annars hade hon väl blivit nervös nu ;-) Men det är lugnt jag är också nervös nästan, brukar inte vara ute sent och framförallt inte i en så stor stad som Madrid. Äh jag är inte alls nervös, det ska bli kul! Vi ska väl hitta några mysiga och trevliga barer typ och hänga där lite. Åker hem redan vi 12 för att hinna i god tid med metron och sånt och vi alla verkade vara ganska trötta idag så vi sa det blir ingen tuff och lång kväll direkt.
          Imorgon ska vi på andra äventyr i Madrid. Eftersom Frida och Elsa fyller år under lovet men vi alla är på olika håll i Spanien då ska vi fira dem tillsammans imorgon istället. De har planerat att vi ska ha picknick i Retiro Parken,  hyra en båt och ro lite i "dammen" som finns där samt käka gott på kvällen sen - ska bli kul!
          Nu ska jag nog ta och byta om och värma mig lite havregrynsgröt då min värdfamilj verkar ha stuckit för att äta ute ikväll... Jaha typ... Äh det är chill, käkade precis en mumsig fruktsallad med apelsin, banan, ananas och en massa nötter - huuuuur gott??? Vi har alltid en massa sånt hemma så ni kan ju gissa vad jag lever på!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
          

Kommentera

Publiceras ej