Dagen har varit mycket bra om man bortser från två "händelser" drar ner helhetsbetyget en aning. Är dessutom så trött. Inte fått tillräckligt med sömn de senaste nätterna eftersom att jag går och lägger mig allt för sen. Kvällarna bara flyger iväg här hemma jag förstår verkligen inte hur det går till men jag hinner inte med allt jag vill hinna med! Hela min kväll har blivit förskjutit ett par timmar, gång på gång... (tecken på att jag börjar bli spanjor? ;-) ) Kvällen/natten till idag kunde jag inte somna i tid för precis innan jag skulle sova fick jag ett ryck och var bara tvungen att gå in och kolla snabbt på rapporteringen av primärvalet i New Hampshire. Jag borde dock känna mig själv bättre vid det här laget - jag kan inte gå in och kolla snabbt på sådant utan jag fastnar lite för länge framför det... Somna väl vid 01 och vaknade sedan 07 (lyckades stiga upp i tid idag). 
          Första lektionen skulle sedan vara idrott som ni vet och jag var mycket taggad inför det eftersom att vi skulle springa (en av mina favorit fritidssysslor). Var super-duper-taggad! Vi gav oss ut och idrottsläraren tog täten i ett jävla tempo! Då skulle vi alltså springa 3km för att känna på hur det känns och komma igång med träningen inför loppet som är målet med träningen. Vi hade alltså inte värmt upp ett dugg och drog ut i det jävla tempot. Kände mig illa tvungen att försöka hänga med för jag hittar ju inte i området så vad gör jag om jag hamnar för efter?! Dock kände jag ganska snabbt att jag började få känning i min gamla höftskada - eftersom att vi gått från 0 till 90 typ. Slutade med att jag var tvungen att för jag tänker INTE dra upp den skadan på riktigt igen när jag äntligen lyckats rehaba bort den. Som tur var vände de och sprang samma väg tillbaka och då gick Sandra med mig (som har bästa lokalsinnet!) och tur var väl det för hade inte hittat tillbaka själv. Så det blev inte någon löpning/träning för mig utan mest en knäck för självfötroendet. Bilden av när jag möter dem andra som redan sprungit och vänt och en av dem glatt ropar HEJA HEJA! har etsat sig fast på näthinnan. Kände mig så förnedrad och kass. Nu framstod jag ju som en som har dålig kondition och knappt kan springa - framför allt inte snabbt, vilket är frustrerande för jag vet ju att det inte är så!!! Men har alltid haft sån sjuk prestationsångest när det kommer till idrott så inte så jävla lätt att bara vifta bort de känslorna. Vår idrottslärare, som redan sprungit i mål med de övriga kom sedan och mötte mig och Sandra. Hon frågade hur det kändes och då sa jag som jag tyckte till henne. Att jag tyckte det var ett konstigt upplägg att sticka ut och springa utan att ha värmt upp trots att det är typ det mest basala inom träningslära och att det knappast gav oss några bra förutsättningar - dels pga skaderisken men också pga man behöver komma in i steadystate. Tyckte dessutom att det var konstigt att vi gick ut i ett så pass tufft starttempo då pga:
1. hon dels sagt innan att vi skulle ta det lugnt och efter ens egna förmåga
2. många av de som var med och sprang har inte jättemycket löpvana och då hela syftet med detta projektet är att vi ska få in en löprutin och tycka det är kul med träning så riskerar sådant här snarare att skrämma bort dem och knappast får man självförtroende eller vilja att gå ut och fortsätta springa när man bara känner sig dålig som knappt hänger med.
Hon svarade på detta att hon skulle ta med sig det till nästa gång och avslutade med att säga något i stil med "jag tyckte vi gick ut ganska lugnt och ökade sedan successivt men jag förstår att det kanske var svårt att hänga med för de som inte är vana vid att springa."
...
...
...
JAG ÄR FKN VAN VID ATT SPRINGA JAG HAR SPRUNGIT EN FKN HALVMARA, JAG SPRINGER MINST 3GGR I VECKAN, JAG HAR SPRUNGIT REGELBUNDET I HUR MÅNGA ÅR SOM HELST OM ÄN MED VARIERAD INTENSITET - JAG ÄR FAN VAN VID ATT SPRINGA!!!!!!
Jag kan visst hålla det tempot, jag kan springa relativt snabbt och framförallt kan jag springa långt OM JAG FÅR VÄRMA UPP INNAN SÅ ATT JAG INTE SKADAR MIG och får chansen att komma in i steadystate (även kallat andra andningen) vilket underlättar en del. Men vad vet jag det är ju bara det mest grundläggande i träningsläran som typ varenda forskare har påvisat. :))))))) Dessutom är det ju för de som inte är vana vid att springa som man ska lägga största fokus på?!
          Vad är det med skolidrotten och dess jävla elitfokusering. Känns som att jag varit på lite För många idrottslektioner genom mitt skolliv där de som verkligen skulle behöva peppningen, råden och stödet att lära sig tycka om idrott och få självförtroendet att fortsätta med det utanför skolan hamnar oftast i skuggan av de som redan är duktiga inom idrott. Kan ju vara så att jag ser detta lättare och är lite känsligare för det nu med tanke på att det präglade varenda idrottslektion i högstadiet. Men jag tycker fortfarande att det var dåligt upplägg och det finns inte mycket i skolan som påverkar mig så hårt som kassa idrottslektioner. Blev några tårar i omklädningsrummet efteråt. Som så många gånger förr. Oj vad jag HATAR skolidrott. När jag lämnar spanien kommer jag dock ALDRIG mer behöva vara med på en enda sådan lektion, vilket jag har längtat så oerhört innerligt efter i 5 år. Och säkerligen tyckt så långt innan dess, började skolka från skolidrotten redan i 2an (lågstadiet) som jag minns det. När jag blir stor ska jag styra upp välfärden i Sverige, jag ska bekämpa rasismen, jag ska organisera och effektivisera FN och så ska jag ändra hela skolidrotten så att ALLA barn tycker det är kul att idrotta och träna, även de som inte är så bra på det - för det förtjänar de!
          Såg fram emot mat efter detta och har längtat efter ett stort mål mat så som kött, potatis, sås, sallad och ett fett glas med mjölk. Saknar att äta mig helt bonnamätt med tallriken fylld av alla sorter. Dock gjorde skolmaten här en besviken än en gång. På tallriken låg en bit typ lövbiff. En ensam :( </3 utan något annat förutom en skål med kikärtor som badade i fett. Gick och bad om mer kött typ 3ggr men blev ändå inte mätt så fyllde ut med lite frukt, sallad och godis. Saknar maten i Sverige omg... </3
          Nu verkar det som att hela denna dagen har varit bajs men jag kan meddela att så är inte fallet ;-). Behövde bara spy av mig en aning och inget fungerar bättre då än att skriva en lång text. Mellan och efter dessa två dippar har dagen varit bra! Känner mig pepp på skolan i övrigt och när vi slutat för dagen drog jag, Nella och Sandra och gymmade. Det var skönt. Fick btw dessutom äntligen reda på mitt slutbetyg i Psykologi som vi läste förra terminen - A!!!! Usch varit så nervös inför det eftersom det inte känts som att jga fått chansen att visa vad jag egentligen kan inom psykologi och hur många funderingar jag har. Berättade detta för Mia sist vi sågs, innan jag skulle skriva det avslutande provet. Blev peppad då och fick lite tips som jag sedan genomförde och det räddade mitt betyg! Eftersom att jag kan så mycket annat än vad som ryms inom frågorna på provet, svarade jag så bra jag kunde på dem sedan formulerade jag en egen fråga på slutet där jag utifrån ett beggrepp som jag upptäckte för inte så länge sedan och intresserar mig mycket - högkänslighet - analyserade jag såväl det biologiska-, kognitiva-, behavoristiska- och psyodynamiska-perspektivet och fick till en riktig fullträff. Älskar psykologi, synd vi inte ska läsa kursen Psykologi 2.
          Nu ska jag göra ett ärligt försök att somna i tid idag. Får se hur det går för måste packa skolväskan inför imorgon, borsta tänderna, byta om till pyjamas och läsa lite analyser om resultatet i primärvalet, new hampshire, i tidningarna. Imorgon efter skolan ska jag ut och springa, snabbt och långt - efter en ordentlig uppvärmning. God natt hälsar speedy Gonzalez :-))))
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
skolidrott,

1 kommentarer

mamma

11 Feb 2016 06:13

Om du bara haft mössa... ;)

Kommentera

Publiceras ej