Buenas alla där ute. Igår var det en dag med mycket rännande, det var Elsas 18-årsdag så vi firade henne. Jag trotsade den nalkande förkylningen och tog metron med Sandra till Alonso Martinez där vi tillsammans med Elsa, Elsas mamma och hennes två vänner käkade burritos på stället vi varit på tidigare. Det var lika gott nu som då så det var verkligen en bra start på dagen! Sedan drog vi vidare till Puerta de Toledo, utgick därifrån och vandrade vidare mot centrum. Vi tog ett stopp på Catedral de la Almudena, den stora, fina kyrkan som vi även har besökt med skolan tidigare. Den var lika fin och mäktig denna gång men denna gången hade man mer tid att gå runt i den och verkligen kolla in saker. Jag ÄLSKAR takmålningarna i den kyrkan alltså! Den är ganska modern för att vara en kyrka. Frågade en kvinna som jobbade där (på spanska ofc ;-) ) och hon sa att den var byggd på slutet av 1800-talet. Har nu googlat lite och det verkar vara så att grunden byggdes då men den färdigställdes först på 1990-talet. Så den kan absolut klassas som modern. 
         Jag tycker om att gå i kyrkor och sånt. Det finns oftast fin konst i dem och arkitekturen är pampig och påkostad eller inte alls särskilt stor till storlek men hantverkets skicklighet desto större. Gick runt med stora ögon och kollade på allt som gick att kolla på, framförallt i taket. Njöt framtills jag gick förbi en kvinna som tittade upp mot en avbildning av jungfru Maria och gjorde ett korstecken över bröstet och en annan man som satt och bad. Kände mig lite malplacerad då, jag är inte religiös och kan tvärtom vara lite rädd för religioner annars och det kändes därför så fel att jag gick runt där i ett hus som för mig egentligen inte betyder någonting men som kan tala till dem på ett magiskt sätt. Men fina takmålningar fanns där iallafall.
          Sen gick vi vidare till grannhuset - Palacio Real de Madrid - det kungliga slottet i Madrid. Pratade spanska igen när jag gick fram till gubben bakom skrivbordet och frågade hur mycket det skulle kosta inträde för oss - tjohoo tycker det är såååå kul att prata spanska! Jag behöver inga droger eller berusningsmedel, att prata spanska, när det flyter på, jag lyckas göra mig förstådd och även förstår dem - jag kickar på det. Vill bara prata mer och mer spanska och börjar bli snabbare på att uppsöka situationer där jag får göra det. Fan jag måste lägga på ett kol med spanska, jag vill bli bäst. Jag ska bli bäst. Bli bäst. Bäst.
          Slottet var coolt. Det var som ett slott är - stort, pampigt och med överflödig interiör. Ett rum helt i porslin, guldbeklätt tak, och ett blått rum för kungens påklädningscermoni förr i tiden. Tänk om man hade levt så, ens hjärna hade flippat ur. Men det var häftigt att se, tänk att människor faktiskt har levt så?! För jag tror (hoppas) inte dagens kungligheter lever i sådana rum. Vi gick i typ 30 rum och det var bara en bråkdel av vad som fanns i slottet. Det var grymtstort. Det tog typ en timme att ta sig igenom rummen och vi avslutade sedan med att spana in rummet där alla vapen och gamla rustningar finns. Det var också häftigt att se! Tyvärr fick man inte fota inne i slottet, i dem olika rummen, så har knappt några bilder att visa er. 
          Efter slottet gick jag tillbaka till Sol för att ta renfe och metro hem. De andra drog vidare och fikade bl.a. men jag kände att jag kanske inte skulle köra all in om jag nu är på väg att bl sjuk. Drog hem, la mig och pluggade liiite, käkade lite och satte mig och fnulade lite i numbers. Numbers är Apples motsvarighet till Xcel. Har ju mina månadsbudgetar som jag tagit från en mall i programmet. Men nu behövde jag en annan typ redovisningstabell som det inte fanns en mall för sååå jag skapade en egen! Det var första gången som jga skapade något sånt helt från skratch, justera celler och skapa funktioner för den och allt sånt. Det var jättekul och den blev faktiskt fin! Tycker om att sitta och leka i det programmet, med siffror. Trots att jag har siktit fast inställt på en karriär som diplomat eller liknande inom internationell politik osv. så är jag glad att jag har valt Matte3b till nästa år så att jag har, efter gymnasiet, att läsa lite ekonomi om jag skulle vilja det för det är verkligen sjukt kul!!
         Sen drog jag till divan, mötte Sandra där och så småningom även Elsa &co. Vi käkade tapas på en restaurang vi käkat på förr och som är nice. Har en liten hatkärlek till tapas asså... Det är gott och jag älskar konceptet att man kan beställa in en massa och smaka lite av varje MEN jag saknar att få in en redig portion med kött, kolhydrater och sås och verkligen äta tills jag rullar fram på den. Gick ju knappast hungrig efter middagen igår men jag saknar den sköna (eller osköna?) mättnadskänslan. Mycket trevligt sällskap, Elsas mamma var jättetrevlig och hennes vänner var oerhört balla. Det känns lite konstigt att man faktiskt kommit dit att man kan umgås med vuxna på en relativt jämnnivå. De har inte längre samma övertag för att de är just vuxna, för snart är jag också över det där 18+ sträcket. Men sen va de även inte vanliga, tråkiga vuxna kändes det som utan jätteballa osv. ;-). Det blev en trevlig kväll men jag har lite ont i nacken nu. De visade matchen PSV-ATM på restaurangen och vi satt precis under tv-skärmen... Torres kom in!! Blev glad, gillar att han får speltid nu och att han inte är så urfas som han varit under stora delar av min tid som inbitet Torres-fan.
        Äventyren igår tog ut sin rätt, förkylningen har blivit tyngre istället för bättre. Men det gör inte så mycket eftersom det inte är skola. Är ganska mysigt ändå att bara ligga i sängen och plugga. Ska ta ett race nu kl.12 för har chillat hela morgonen fram tills nu. Kollat reprisen av grammisgalan. Synd att Zara inte fick pris. Såg att världensbästa Kihlen var på plats. Hoppas man får se mer av honom snart! Maxida Märak var också där, i egenskap av prisutdelare, och ni kan väl knappast ha missat att jag är ett stort fan av även henne! Fick igår mail om att min kusin fått barn - Grattis! Såg några bilder men vet inte riktigt vad jag ska säga, kan ju inte riktigt säga att bebisen var söt för den är ju nyfödd så den liknar mest en bakad potatis MEN deras dotter som hunnit växa till sig lite och är 3 år idag är ju söt så jag antar att lillkillen också blir det såsmåningom!
          På tal om släktingar så facetimeade jag lite med Zanna, Michael, Linn och Silas igår (moster + morbror m. familj). De kommer hit hela högen + mauren i april <333333 Lääääängtar! Dessutom bara 3 veckor kvar till mamma, pappa & Albin kommer! Har börjat tänka ut lite var vi kan gå, vad vi ska besöka och var vi ska äta. Sååå kul!!!
          Nu ska jag faktiskt plugga.
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
 
 KOLLA TAKMÅLNINGARNA
 

Kommentera

Publiceras ej