Vet inte hur många gånger jag sagt/tänkt den frasen (rubriken) på dessa 4 veckorna asså (obefogat dock)... För er som inte kan spanska betyder det "jag har ont i knäet och i huvudet". Jag har inte haft ont i knäet. Inte heller i huvudet. Däremot var det överskriften på kapitlet vi jobbade med första året på gymnasiet (tror jag... eller 9an?) när vi skulle lära oss kroppsdelarna och lite om hur man snackar hälsa/hur man mår och sådant. Den frasen har satt sig på hjärnan och så fort jag har skullat säga att jag har ont någonstans, att jag är trött, att mina kompisar är förkylda eller varför jag inte kan träna så har jag tänkt "me duele la rodilla" eller "me duele la cabeza" för att de är de fraserna som ligger närmast till hands. Som när jga skulle ut och springa med min värdpappa för första gången och jag skulle förklara att jag inte kunde springa så fort för då får jag ont i höften. Visste inte vad höft hette så slängde till med knäet - igen - för det funkar lika bra. Som tur är har jag bara sagt det ett fåtal gånger men tänkt det desto fler, annars hade de väl skickat mig till en doktor för länge sedan.
          Men idag efter fotbollsträningen har jag faktiskt ont i både knäna och i huvudet! BINGO! Fast oroa er inte, det är inget farligt. Vi gjorde massa övningar på olika stationer och på min station råkade min lagkamrat skjuta iväg bollen så jag gick för att hämta den och var då tvungen att korsa en annan övning. Trodde jag skulle kunna slinka igenom utan att störa men icke sa nicke, hamnade mitt i en hård passning, försökte hoppa över bollen, failade, trillade, alla skrattade. Därav skrapsår på knäna ty vi spelar på konstgräs.
          Bjöd på den, är ändå van vid att göra bort mig även om jag brukar göra det språkligt och inte fysiskt typ. Första träningen t.ex. (tror ej jag skrev det här...) hade jag följe hem med tre tjejer i mitt lag. Jag frågade vad de hette och de svarade, den ena hette Marta och den andra hette något annat men kallades för Pittu. Jag hörde tydligen fel så sen när jag skulle ropa på henne sa jag Pito istället, vilket betyder snopp. Kom fort snoppen! Ni kan ju gissa om alla skrattade åt mig...
          Den sista övningen skulle jag försvara på inlägg och nickade bort typ alla (wtf jag brukar aldrig nicka, kan jag ens nicka?!) och fick därmed ont i huvudet också MEN det är typ ingenting. Båda "smärtorna" har nästan gått över nu, så länge det är utvändiga skador är jag glad. Är typ livrädd för att dra korsband eller liknande som är vanligt bland tjejer (bland alla fotbollsspelare egentligen). Träningen gick bra för övrigt. Blev inte så lång träning dock, även om vi ska börja 17.00 kommer alla ut till planen först 5 över typ och idag snackade tränaren jättelänge i början av träningen. Hon var typ arg men uppfattade inte riktigt vad det handlade om så sen när vi värmde upp passade jag på att fråga en av mina lagkamrater vad det var om (mitt mål för denna träningen var ju att börja prata med någon, minns ni? ;-) ). Tydligen någon som betett sig illa vid någon match och blivit lack för att det hänt något på planen och sedan tagit med sig det agget utanför planen eller något, "tontería" kallade tränaren det (=trams, någon beter sig fånigt). I slutet av träningen frågade jag även en av tjejerna vad hon heter så det blev 2 sociala + för mig idag! Hur trevliga de än är så får jag ingenting gratis direkt... Det är jag som får ta initiativen till samtal och kontakt och sånt - vilket jag förstår eftersom de alla redan är sammansvetsade kompisar och jag pratar knappt ens deras språk (och de kan varken mitt språk eller knappt engelska). 
          Ska fortsätta med mina sådana här små mål, inte bara på fotbollsträningarna. Det är kul att utmana sig lite och jag lär mig mer då! Innan jag avslutar och tar tag i plugget måste jag berätta 3 saker jag är stolt över idag eller som jag inte berättat:
  1. När en tjej i laget sköt på mål träffade bollen ribban och den studsade ut igen, precis över mitt huvud så jag lutade mig fram och klackade in bollen i mål. WTF HÄNDE DÄR?! Jag är inte ett dugg teknisk och har aldrig lyckats med något sånt o så gör jag det här och nu?! Blev sjukt stolt på insidan men spelade cool utåt, som om det är något jag gör varje dag lixom. Tyvärr var det typ bara två pers som såg det, men jag känner mig ändå överväldigad av min plötsliga talang och undrar om inte Atletis damlag kommer och värvar mig snart? (en tränare i klubben jag spelar nu har varit tränare i atletico, dock förmodligen på ungdomssidan - men ändå!)
  2. När vi skulle åka till Madrid i helgen hade vi sagt att vi skulle ses vid en station 12.30 (tror jag, eller något annat klockslag). Jag blippade mitt kort i spärren EXAKT PÅ SEKUNDEN 12:30:00!! Sjukt cool kände jag mig, är lite stolt
  3. Igår lyckades jag lägga mig i god tid (OMG för en gångs skull?!) så jag plockade upp Palme och läste några sidor. Efter just några sidor tittade jag upp från boken och insåg att jag läst i över en timme och klockan var nu way past läggdags. Jag lyckades men misslyckades, känns ändå ok för det var pga något gott - nämligen en lässtund med Palme.
God natt alla mina fans! Imorgon är ingen vanlig dag i skolan för vi ska besöka ett Museum i Madrid där vi ska kolla på arkeologiska fynd och konst från jättelängesedan. Detta ska sedan ligga till grund för en analys om en av folkgrupperna som levde på den iberiska halvön då för jättelängesedan. Spännande.
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Gillar: fotboll
Ogillar: konstgräs

Den andra tröjan jag köpte på primark fick ha premiär idag! Det är ett Harry Potter-tryck på den (Hogwarts sigil) jättefin och skön!

Oväntat resultat på ett av alla roliga tester via fb

Kommentera

Publiceras ej