Idag har varit en helt vanlig onsdag. Idrott i skolan på morgonen, var inte jättekul - men så har jag också förlorat all motivation till att vara aktiv på de lektionerna nu. Var aktiv men var det knappast med någon större entusiasm. Aja skitsamma, bara denna terminen kvar med den skiten sen slipper jag det för alla evigheters evighet. Ska bara se till att tagga till och prestera vid väl valda tillfällen för att behålla betyget, är nära att få A men måste visa framfötterna inom koreografi och bollsporter då - så det får jag väl ta och göra!
          Resten av lektionerna var som vanligt och varken jätteroliga eller jättetråkiga. Efter skolan tog jag, Elsa och Nella metron till gymmet. Idag var det även dags att fylla på metrokorten men jag hade helt missat det eftersom att jag får skjuts till skolan varje dag så jag hade glömt mina pengar hemma. Som tur var kunde jag swisha Bella så hon kunde betala åt mig vilket räddade mig för annars hade jag varken kommit hem eller till gymmet :P. Gymmat var roligt, dels för att det är kul att träna men även för att Nella är en super-duper-bra träningskompis! Elsa är också trevlig men tränade mest med Nella därför säger jag så - tycker om dig också Elsis! ;-) Hände inget speciellt där förutom att en spanjor kan ha blivit sur på oss... Uppfattade inte riktigt vad han sa men när jag och Nella låg inne i ett rum utan maskiner och gjorde kroppsvikts-övningar hade vår kompis gjort ett par övningar vid oss med ett sånt där axelband-något-stuff och glömt kvar det hos oss så sen kom det fram en stor och jättebiffig man, tog bandet och sa irriterat typ "det här är mitt!" eller "jag använder det här!". Så klart finner man aldrig de rätta orden i sådana situationer så istället för att förklara att vi inte alls tagit hans älskade band pep vi bara "perdón" (=ursäkta). Äh skitsamma han verkade ändå lite konstig och kommer nog aldrig vilja bli kompis med honom så det gör inget om han tycker jag är dum i huvudet.
          Efter skolan har jag inte pluggat så effektivt. Det är sååå svårt att vara effektiv här, tiden bara går! Har iallafall fått gjort lite spanska och ska läsa lite svenska nu men hade varit skönt att påbörja lite andra uppgifter också... Aja, nytt försök imorgon. Då har jag förresten det där provet i historia. Är inte ett dugg nervös inför det trots att vår lärare varit sjukt oklar med vad vi egentligen lär oss just nu. Hon har sagt att syftet är att vi ska kunna analysera hur man kan använda historia i olika medier så som i filmer MEN hon har typ bara gått igenom ren filmkunskap och inte historiebruk vilket borde vara det väsentliga. Nu på slutet kom hon dessutom och slängde in en fråga om folkmord, liknelser mellan det som hände i Rwanda (vi har ju sett filmen Hotel Rwanda om folkmordet i landet) och nutida konflikter men vi har knappt gått igenom något om det. Läraren känns lite okunnig faktiskt om jag får säga det. Men det är just där mitt hopp ligger inför imorgon. Tänker babbla på om det jag kan - FN - samt göra typ en filmanalys så som man gjort på svenskan så många gånger förr. Svårt att förklara min plan men jag har en och är övertygad om att det kommer gå bra.
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej