Holaaa! Låg bara i sängen hela dagen igår och gjort det samma hela dagen idag. Pluggat och fått gjort en hel del men det har ju knappast varit effektivt. 4 timmar för att skriva en sida typ. Koncentrationen är inte på topp direkt men jag skyller det på att jag inte är helt kry och att det är kroppens/hjärnans skydd från att behöva jobba när den egentligen bara vill reparera sig. Jag tror jag hade min topp på förkylningen igår för jag känner mig bättre idag, och är det så så är det minst sagt en mild förkylning jag fått. Halsont och trötthet - nada más. Jag har tagit detta med ro, ingen brådska att bli frisk nu när jag ändp inte har något jag behöver bli frisk för - inga roliga planer om dagarna/kvällarna, ingen skola och ingen träning. En förkylning har aldrig varit så timead som nu! Spanjorer har dock, vad det verkar som, en kärlek för medicin och att uppsöka läkarvård. Värdisarma har frenetiskt frågat hur jag har mått, om jag vill ha medicin och idag när jag kom ut i köket de bara "du måste till doktorn!". Hehe njäääe, tack för omtanken men att gå till doktorn är nog till att ta i - vad ska doktorn göra? Jag knatar på med mitt vatten och vila så blir det nog bättre tillslut. Det är som sagt en mild förkylning och det har nästan varit jobbigare att behöva erkänna för värdisarna att jag inte mår bra (med oro för att behöva åka till doktorn) än själva förkylningen. Jag är därför också glad att jag inte har haft skola och behövt vara hemma från den för efter 3 dagar hemma kräver skolan att man går till doktorn. Det var ett jävla rännande till doktorn här... Vill inte heller behöva gå till doktorn för man har ju hört att de är glada för att använda antibiotika här och det vill jag inte ha i första hand. 
          Nä jag har det ganska chill här hemma. Tycker nästan det är lite jobbigt att flera av mina kompisar här kommer hem (till Madrid) nu till helgen för det innebär att jag inte kan ligga hemma och slöa med lika gott samvete. Det har varit sååå nice att plugga lite, sova lite, kolla på en Palme-dokumentär. Där har ni ännu en anledning till varför min förkylning är perfekt timead. Nu inför 30-årsdagen av hans död går det att hitta radioklipp, dokumentärer, tidningsartiklar öööööverallt om honom. Tyvärr är det mest om mordet - vilket är typ det som intresserar mig allra minst och har alltid gjort. Jag tycker det är betydligt roligare, intressantare och givande att lära mig mer om hans liv och hans gärningar än att spekulera vem som mördade honom. De kommer ju ingenvart och det är bara samma saker som traglas om och om igen. Nä låt de på utredningen sitta där och fnula så kan de ju höra av sig om de kommer fram till någon sanning. 
          Igår såg jag den dokumentären om honom som gick på Tv4 i onsdags kväll. Senare på kvällen såg jag även förra veckans avsnitt av Skavlan. Älskar det programmet och igår (förra veckan) var det riktigt bra! Riktigt intressanta gäster som verkligen talade till mig och kompleterade varandra på ett bra sätt. Det gav mig många nya tankar och under natten när febern var igång vaknade jag och hade alla dessa tankar snurrande i huvudet. Jag skrev ner dem och imorse när jag vaknade och läste vad jag skrivit så upptäckte jag att jag i princip hade mitt tal (som vi ska hålla på svenskan näst-nästa vecka) klart! Huuuuur skönt?? Haft sån stress och ångest inför det talet eftersom att jag haft en tanke om vad jag vill säga men inte kunnat formulera det bra. Men nu har jag ett riktigt Emma-tal klart! Älskar att hålla tal. Finns dock risk för att detta är lite flummigt, men fattar folk det bara så är det bra. Taggaaaad!
          Nu är frågan om jag ska göra något mer plugg eller avstå? Orkar inte och vill inte för det känns som att jag har hållt på med det hela dagen - och det har jga ju också, men knappast särsklit effektivt. Ska nog ut och göra mig en lite fruktsallad så får jag tänka på det, hade varit skönt att inte göra det, men vad ska jag göra annars... Laddar inför skavlan ikväll, ska käka mitt toblerone då (vit choklad - det ni <333)
         Hasta Luego
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres 

Kommentera

Publiceras ej