Idag var det fotbollsträning igen. Det var kul men inte lika roligt som förra gången, förra gången var jag den nya, spännande, svenskan - denna gången var jag bara Emma. Men de är trevliga och roliga som jag förstår det (hänger inte med i allt de snackar om alltid). Som sagt är det inte jätteintensiv träning men det är annan träning än bara löpningen så därför tar den på ett annat sätt vilket är bra. Idag körde vi 8 minuters löpning som uppvärmning (lol tycker det är så kul och overkligt att det är det..) sen lite individuell teknik typ. Man var i par och vid olika stationer gjorde man olika övningar: passa, nicka, lobba och självklart en älskad stege som man skulle hoppa i, omkring, runt, överallt. Till skillnad från mina lagkamrate tyckte jag det (stegen) var kul - det är det vi gjorde med Samir alltid! Alla övningar gick bra faktiskt! Trodde ej det eftersom teknik är typ min svagaste sida inom fotboll... Mina starkaste sidor är typ de som har minst med att spela fotboll att göra lol, typ springa långsamt och långt samt att kolla på fotboll och läsa spelet. Jag var bättre än jag trodde på alla övningar och på vissa var jag riktigt bra! Skönt med lite självförtroende och känna att man åtminstone är i närheten av att vara i toppen, sist jag spela fotboll var jag typ i bottenskiktet av laget så detta är kul att känna.
          Träningen avslutades med en spelövning med fokus på att nicka. Förstod dock inte riktigt vad det gick ut på och vad man fick/inte fick göra... Det är typ de enda tråkiga delarna av träningen, när det blir massa instruktioner för jag hänger oftast inte med på de så bra och fattar då inte vad det går ut på vilket leder till att jag typ bara springer omkring som en yr höna och inte vet vad jag gör. Men jag antar (hoppas) det blir lättare i längden, när jag börjar känna igen deras övningar precis som jag känner igen Samirs. Då kan man prestera bättre, får mer självförtroende och det blir roligare. Nästa träning ska jag utmana mig lite, socialt. Har ju inte mycket att prata med mina lagkamrater om känns det som och jag känner knappast dem men halva grejen med att jag tränar med dem är ju för att jag vill förbättra mitt språk och umgås med spanjorer. Ska komma på lite samtalsämnen tills dess och prata med dem. To be continued...
          Efter träningen drog jag på mina träningsbyxor igen, över shortsen, ty det blivit ganska kallt och blåsigt här i södra Europa (</3). Mina MFF-träningsbyxor. Då pekar en tjej i laget på dem och säger: "MALMO!!". Jo då så att eh, visst är det Malmö kära española. På vägen hem stötte jag på ett gäng killar i min ålder. När jag gick förbi dem såg jag i ögonvrån hur en av dem dunka till sin kompis och pekade på mina byxor. Jodå kära españoles, visst är det Malmö, förstår om ni blir starstrucked men det är min stad, mitt lag det, klå det kära spañakas. Lite ironiskt att det blev så idag eftersom jag idag i skolan såg en AIK-väska typ och tänkte "men va gör de här? ute i europa?", dock bör jag ju tillägga att jag går på en svensk skola så europa och europa... Ute i europa talar man om Malmö.
          En tung förlust i att vara här och inte hemma är att jag kommer inte kunna se NÅGON match live denna terminen. Omg, det kommer seriöst kännas tomt. Det finns ju inte många ställen i världen som klår Swedbank Stadion en solig vårdag med tusentals i klacken. Kollar på bilder från deras träningsläger i Dubai när det komme upp och lite då och då sjunger jag lite för mig själv. Mysigt. Ska lära mina värdbrödrar en av läktarsångerna. Innan jag drar ska man även sjunga med Malmö ute i europa.
          Nu ska jag kolla på några klipp med Marcus Oskarsson från Nymo tv4! Han förklarar så bra och är nörd på amerikansk politik och jag behöver verkligen ta ett tag och sätta mig in i det nu inför valet. Om ni bara visste hur svårt det är att hänga med i den aktuella politiken i 3 länder! Måste hålla koll på Sverige (ofc), måste lära mig om spansk politik OCH kan ju inte bara strunta i USA, inte detta året... Så bye, nu har jag lite att stå i.
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
        

Kommentera

Publiceras ej