Den här helgen har verkligen gått i ett! Det känns som den har flugit förbi och endast varat i en dag men ändå har jag hunnit med att göra så mycket att de känns som att den varat i en vecka. Gjorde inte så mycket förra helgen eftersom det var då Dallas dog så hade en hel del att ta igen denna.
          Inledde i fredags med mitt och Sandras lilla äventyr i Alcobendas efter skolan som ni kan läsa om i föregående inlägg. Var helt slut bara efter den dagen eftersom att jag varit igång hela dagen och vi gått myyyycket under kvällen! Trots detta somnade jag inte förän sent den kvällen så har råkat skjuta mitt dygn ett par timmar (äkta spanjor?). 
          Detta följdes sen upp med vårt IKEA-äventyr under lördagen. Hade en lugn morgon hemma men sen blev det nästan 5 timmar på ikea... Det kändes faktiskt nästan som hemma att komma dit! Det mesta ser likadant ut som ikea hemma i sverige; samma uppbyggnad och självklart samma innehåll. Som svensk kände en sig som en kung i sitt egna kungarika när en gick omkring där. För en gångs skull var inte vi de vilsna utlänningarna utan nu var det spanjorerna som stod och spana på MÄRSTA-lådfronter men fattade inte vad det betydde. Vi vet. Losers. Hemma-känslan toppades med en måltid svenska köttbullar (albondigas suecas) med potatismos och lingonsylt vilket kittlade dödsskönt i kistan! Det var jättekul att vara där, vi sprang runt och fjantade oss i de olika rummen - vilket hör till - och tog en massa foton!
          Idag inledde jag dagen med en morgonpromenad med min värdmamma. Vi pratade en hel del och så smått så smått kan jag prata allt mer på spanska. Den största svårigheten kom dock när jag skulle förklara vad mamma jobbar med och jobba med innan. Prova själva att förklara migrationsverket och överförmyndar-grejsimojs (som jag knappt kan förklara på svenska) - på spanska! Tror dock att jag ändå lyckades hyfsat även om det inte blev helt klockrent. Senare, vid 12, åkte jag och Sandra in till Madrid, huvudakligen för att besöka Primark. Det var primark-premiär för mig och det var minst sagt storslaget. Stor och fint, mycket fina och mindre fina saker men det mesta till ett mycket bra pris!  Fick med mig en hel del både fint och nödvändigt, får visa upp det här en annan dag. Är mycket nöjd med den delen av dagen trots att jag hatar att spendera pengar. Där vandrade vi omkring i 2-3 timmar (det är den minsta tiden som krävs om man vill kolla på allt). Efter det var vi mycket trötta och hungriga så vi begav oss till retiro parken (en stooor park i centrala Madrid) för att möta upp de andra där vi skulle fika. När vi kom dit hade de dock redan fikat så Sandra begav sig hem tillsammans med dem men jag stannade kvar. Min värdfamilj var hemma hos barnens mormor så de skicka mig adressen och sen lyckades jag ensam snoka mig dit, vilket var spännande och kul! Väl där steg jag in i en mycket fin lägenhet fylld med massa trevligt folk. När de fick höra att jag inte ätit på länge flög tallrikarna fram till mig och sen satt jag där proppmätt och slutkörd och bara lyssnade och försökte ta in allt. Hela släkten var verkligen jättetrevlig och det var kul att få träffa dem!
          Gud vad jag trivs bra här i Madrid just nu. Vill aldrig lämna, det blir bara bättre och bättre! Nu ska jag sova för imorgon är det skola igen. God natt <3
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
          Feels like home 💙💛🇸🇪
Ayuntamiento Madrid

Primark - Gran Via
          Oroa er inte. Menar inte psykologiskt, för trivs riktigt bra här nu och har kul varje dag! Jag syftar snarare på att du kan inte gå någonstans här utan att behöva bestiga typ ett berg (med skånska mått mätt). Inte nog med att jag kommit igång med träningen ordentligt igen, så mycket som vi går i uppförsbackar kommer mina ben vara muskulösare än Roy Anderssons var på 70-talet. Landskapet är inte som hemma i skåne där man fascineras av de fyra åsarna. Madrid är Europas näst högst belägna huvudstad och är omgiven av berg. 
          Sen jag kom hit har jag gäspat oerhört mycket och haft det lite tyngre att andas, det börjar dock bli lättare så jag tror det beror på att kroppen måste anpassa sig till höjdskillnaden. Hemma ligger på ca. 20 m.ö.h, där jag bor nu är det ca. 600 m.ö.h, så jag förstår om mina lungor har tyckt det varit tungt de första två veckorna. Blivit anfådd väldigt lätt och som sagt gäspat mycket vilket är ett tecken på att kroppen inte får in så mycket luft som den behöver. Men trots detta har jag ju kunnat träna och prestera bra så jag får inte riktigt ihop det i min hjärna. 
          På tal om träning och berg så är det tänkt att vi ska ha en vintersportsdag med skolan i februari! Eller ja... det hänger lite på att det kommer snö... Förra året var det gott om snö i bergen och anledningen till att de fick skjuta på dagen var för att det var snöstorm. Denna vintern verkar däremot ha varit och fortsatt är mycket mild och än så länge finns det ingen snö i bergen. Håller alla tummar och tår för att det ska komma en köldsnärt (i alla fall under nollan) ett par veckor in i februari så att den dagen blir möjlig för jag är jättetaggad! Tanken är att man ska få välja om man vill åka utför eller längdskidor (gissa vad jag väljer och gissa varför jag ser fram emot den så mycket? lol). Vår idrottslärare är dessutom norsk så man kan ju nästan förvänta sig att man är proffs efter den dagen ;). Men just nu ser det som sagt mörkt ut...
          Jag överväger just nu starkt att börja spela fotbol igen. Min värdfamilj är engagerade i en klubb som spelar jättenära oss och de har kollat upp möjligheterna åt mig. Där är ett tjejlag som jag kan spela med och de har ganska bra träningstider så jag är ganska sugen. Blir ett bra komplement till den vanliga löpningen då det skulle innebära att jag slipper ge mig ut på tråkiga intervallpass - får det "gratis" med fotbollen. Det skulle dessutom bli en bra plattform för mig för att få spanska vänner, prata spanska och utveckla mitt språk. Har ju med mig både skor, shorts, tröjor och benskydd så finns egentligen inte mycket som hindrar mig. Skulle egentligen ner och snacka med tränaren idag men stack till IKEA (feels like home) med Sandra och Elsa istället så får ta det på tisdag.
          Igår när de andra var ute i Madrid på kvällen stack jag och Sandra ut på äventyr i närområdet istället. Tog metron till henne sen gick vi runt och besökte affärer (typ Lidl...). Det var kul och spännande att få se vad som finns i närheten (även om hon är den som bor längst ifrån mig typ...). Slänger med lite bilder från det i detta inlägget. När jag stack hemifrån vid 16 typ, frågade min värdpappa om jag skulle ut varpå jag svarade ja (för jag skulle ju ut). Kom hem sen vid 19.30, lagom till mattid men då hade de stuckit till los abuelos så fick laga mat själv (för första gången sen jag kom hit). Gjorde lite pasta med tomatsås, åt en macka, apelsin och lite mini-tomater medan jag kolla på På spåret och skavlan. När värdisarna sedan kom hem blev de förvånad över att jag var hemma, och låg i sängen och chilla. 
                                                          Värdpappan: "skulle inte du ut idag..?"
                                                          Jag: "Jo, jag har varit ute!"
                                                          Han: "Jag tror vi har lite olika definitioner av att gå ut" sa han och skrattade
Tror de förväntade sig att jag skulle vara ute sent på kvällen med mina vänner eller något men han glömde den lilla detaljen att Torresita är både svensk (sent för svenskar är inte sent för spanjorer lol) och introvert föredrar därför lugna kvällar hemma, ensam, med svensk pensionärsTV och cocktailtomater <33333
          Nu ska jag läsa lite palme och käka en apelsin (och en massa godis och kakor), är ensam hemma med katterna ikväll igen. God natt!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
 
En av alla uppförsbackar... (OBS! här är vi nästan på toppen och dessutom går det inte att fånga på bild hur djävulskt långa och branta de är!)
Sandra trampade i hundskit, som för övrigt finns överallt på gatorna här... Spanjorer verkar inte veta vad "plocka upp efter sig" är lol, tycker om dem ändå <3
"Hänger dom på systemet?!" tänker ni kanske men då kan jag avslöja att så är inte fallet! Här i spanien har de sådana här alkohol-avdelningar i typ alla matbutiker (här: Lidl) med allt från vodka till vin.
 
 
 
Churro-sandra med ett par smarriga churros
Två små valpar som lever i en kvadratmeter glasbur i en djurbutik på ett köpcentrum här. Kul liv... Vill bara sno med mig dem och springa ut och leka med dem. På gräs - inte pappersremsor.
Min üüüüüüüber-goda frukost idag! Havregrynsgröt med blåbärssylt + en frukt och bär-sallad!
          Det där stallet var inget för mig. Har betalat (450kr!!!!!) för den prova på lektionen men mer än så blir det inte.  Var superdupertaggad på att rida, gosa med hästar och lära mig lite häst-begrepp på spanska men det motsvarade inte riktigt mina förväntningar så det blir ingen ridning där. Kan inte riktigt sätta fingert på varför jag inte tyckte om det men magkänslan sa bara "nej" och med tanke på att det kosta så mycket som det gjorde är jag inte så sugen på att chansa på att det kanske blir bättre och roligare. 
          Till en början så hade jag fått uppfattningen att de kunde engelska, men spanjorers definition av att kunna engelska har visat sig vara ganska oklar... Kände ändå att det skulle kunna gå trots det så efter lite instruktioner om hur det funkar där gick jag bort till min häst. En stor, vit och fin en som jag har ingen aning om vad den hette - men fin var den (och STOR!) gjorde i ordningen den sen kom min tränare och sadlade medan jag tränsade. Fick låna hjälm och väst och blev också tillslängd ett par sporrar och ett spö. Blev upphottad och red bort till ridbanan tillsammans med den lilla killen som var i min grupp (vi var bara två, vilket var nice). Anläggningen var mycket fin och mysig måste jag säga! Min ridning fungerade dock inte alls men vet inte varför. Satt i en konstig sadel (kanske hoppsadel) som gjorde att jag satt i stolsits (=dåligt), hade bara ridskor vilket jag inte är van vid och kände inte hästen alls. Vi började känna på varandra lite smått och kände ändå att det blev bättre, fick lite små kommentarer från tränaren men inget speciellt, nytt eller så särskilt mycket. Höll på och trava fram så tränaren ba "tycker du om att hoppa?", "ja" svara jag ofc och så sa hon att jag kunde rida ann ett 50 hinder i galopp men det gick inte så bra lol för vi hade ju knappast kommit igång. Sen fortsatte vi så typ resten av lektionen, jag galopera runt och hoppade det där hindret om och om igen. Med varierat resultat och tips därefter. Sen var det dags att skritta av. Asså det hade säkert kunnat vara en bra lektion och hon är säkert en bra tränare men dels var språket ett större hinder än jag trott och sen ba va det inte särskilt kul eller utvecklande... Men det spelar egentligen ingen roll varför jag kände som jag gjorde (om jag hade fel utrustning, om tränaren var kass, om hästen inte var min typ, om jag var i dålig form, språket...), jag tyckte inte om det och vill inte betala massa pengar för att det kanske blir bra. 
          Där sprack alltså min plan på fritidssysselsättning. Min värdfamilj har dock sagt att de känner några människor som har stall så vi kan säkert åka dit någon gång och Johanne på skolan (mammas kusins kompis) har sagt att jag gärna får följa med dem någon gång så det vill jag nog också göra! Så länge jag får sniffa lite häst ett par gånger under min vistelse här överlever jag nog 5 månader innan jag är tillbaka på älskade BuRF. Ev. ska jag spela lite fotboll här. Min värdfamilj är aktiv i en förening och de pratade med en tränare därifrån som berätta att det finns möjlighet för mig att träna med ett tjejlag 2ggr/veckan på ganska bra tider för att vara Spanien (allt här är förskjutit 1-2 timmar på kvällen). Vi får se. Vill inte binda upp mig att vara där varje träning uta vill ju mest göra det som en rolig grej och för att få det sociala också. Skolan börjar komma igång nu och vi får allt fler läxor och det finns ju mycket annat man vill kunna göra här! Ska köpa gymkort på måndag, man vill så klart utforska Madrid med närområden och så springer jag en hel del igen.
          Det är sååååå skönt att vara igång med löpningen igen! Tog en sommarvila efter gbg-varvet, började komma igång innan skolan men sen blev jag sjuk typ 100ggr och hade äckligt mycket plugg. Men nu har jag verkligen haft tid att starta upp maskineriet igen och det går bra! Har två dagar i rad persat på 5km (räknat sen jag fick min klocka i somras) och jag ser ljust på framtiden. Ska inte vara alltför svårt att komma tillbaka till min forna form. Mitt mål är milen under timmen i april samt 3km på 15 minuter när vi ska springa det loppet med skolan om typ 2 månader. Är ju ingen snabb jävel direkt men detta kan bli en kul utmaning och jag ska göra allt för att nå målen. Det är även därför jag tvekar lite till fotbollen - vill främst fokusera på löpningen. Men fotbollen är ett superbra komplement ju så vi får se!
          Imorgon börjar jag 11 men måste ändå gå hemifrån typ 9.30 för att hinna ta mig till metron, åka till Moraleja och sen buss därifrån till skolan... Får skjuts till skolan alla dagar förutom fredagar, men en timme mer att sova är definitivt uppskattat! Sov gott / Buenas Noches
          
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres