Den här helgen har verkligen gått i ett! Det känns som den har flugit förbi och endast varat i en dag men ändå har jag hunnit med att göra så mycket att de känns som att den varat i en vecka. Gjorde inte så mycket förra helgen eftersom det var då Dallas dog så hade en hel del att ta igen denna.
          Inledde i fredags med mitt och Sandras lilla äventyr i Alcobendas efter skolan som ni kan läsa om i föregående inlägg. Var helt slut bara efter den dagen eftersom att jag varit igång hela dagen och vi gått myyyycket under kvällen! Trots detta somnade jag inte förän sent den kvällen så har råkat skjuta mitt dygn ett par timmar (äkta spanjor?). 
          Detta följdes sen upp med vårt IKEA-äventyr under lördagen. Hade en lugn morgon hemma men sen blev det nästan 5 timmar på ikea... Det kändes faktiskt nästan som hemma att komma dit! Det mesta ser likadant ut som ikea hemma i sverige; samma uppbyggnad och självklart samma innehåll. Som svensk kände en sig som en kung i sitt egna kungarika när en gick omkring där. För en gångs skull var inte vi de vilsna utlänningarna utan nu var det spanjorerna som stod och spana på MÄRSTA-lådfronter men fattade inte vad det betydde. Vi vet. Losers. Hemma-känslan toppades med en måltid svenska köttbullar (albondigas suecas) med potatismos och lingonsylt vilket kittlade dödsskönt i kistan! Det var jättekul att vara där, vi sprang runt och fjantade oss i de olika rummen - vilket hör till - och tog en massa foton!
          Idag inledde jag dagen med en morgonpromenad med min värdmamma. Vi pratade en hel del och så smått så smått kan jag prata allt mer på spanska. Den största svårigheten kom dock när jag skulle förklara vad mamma jobbar med och jobba med innan. Prova själva att förklara migrationsverket och överförmyndar-grejsimojs (som jag knappt kan förklara på svenska) - på spanska! Tror dock att jag ändå lyckades hyfsat även om det inte blev helt klockrent. Senare, vid 12, åkte jag och Sandra in till Madrid, huvudakligen för att besöka Primark. Det var primark-premiär för mig och det var minst sagt storslaget. Stor och fint, mycket fina och mindre fina saker men det mesta till ett mycket bra pris!  Fick med mig en hel del både fint och nödvändigt, får visa upp det här en annan dag. Är mycket nöjd med den delen av dagen trots att jag hatar att spendera pengar. Där vandrade vi omkring i 2-3 timmar (det är den minsta tiden som krävs om man vill kolla på allt). Efter det var vi mycket trötta och hungriga så vi begav oss till retiro parken (en stooor park i centrala Madrid) för att möta upp de andra där vi skulle fika. När vi kom dit hade de dock redan fikat så Sandra begav sig hem tillsammans med dem men jag stannade kvar. Min värdfamilj var hemma hos barnens mormor så de skicka mig adressen och sen lyckades jag ensam snoka mig dit, vilket var spännande och kul! Väl där steg jag in i en mycket fin lägenhet fylld med massa trevligt folk. När de fick höra att jag inte ätit på länge flög tallrikarna fram till mig och sen satt jag där proppmätt och slutkörd och bara lyssnade och försökte ta in allt. Hela släkten var verkligen jättetrevlig och det var kul att få träffa dem!
          Gud vad jag trivs bra här i Madrid just nu. Vill aldrig lämna, det blir bara bättre och bättre! Nu ska jag sova för imorgon är det skola igen. God natt <3
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
          Feels like home 💙💛🇸🇪
Ayuntamiento Madrid

Primark - Gran Via

Kommentera

Publiceras ej