Oroa er inte. Menar inte psykologiskt, för trivs riktigt bra här nu och har kul varje dag! Jag syftar snarare på att du kan inte gå någonstans här utan att behöva bestiga typ ett berg (med skånska mått mätt). Inte nog med att jag kommit igång med träningen ordentligt igen, så mycket som vi går i uppförsbackar kommer mina ben vara muskulösare än Roy Anderssons var på 70-talet. Landskapet är inte som hemma i skåne där man fascineras av de fyra åsarna. Madrid är Europas näst högst belägna huvudstad och är omgiven av berg. 
          Sen jag kom hit har jag gäspat oerhört mycket och haft det lite tyngre att andas, det börjar dock bli lättare så jag tror det beror på att kroppen måste anpassa sig till höjdskillnaden. Hemma ligger på ca. 20 m.ö.h, där jag bor nu är det ca. 600 m.ö.h, så jag förstår om mina lungor har tyckt det varit tungt de första två veckorna. Blivit anfådd väldigt lätt och som sagt gäspat mycket vilket är ett tecken på att kroppen inte får in så mycket luft som den behöver. Men trots detta har jag ju kunnat träna och prestera bra så jag får inte riktigt ihop det i min hjärna. 
          På tal om träning och berg så är det tänkt att vi ska ha en vintersportsdag med skolan i februari! Eller ja... det hänger lite på att det kommer snö... Förra året var det gott om snö i bergen och anledningen till att de fick skjuta på dagen var för att det var snöstorm. Denna vintern verkar däremot ha varit och fortsatt är mycket mild och än så länge finns det ingen snö i bergen. Håller alla tummar och tår för att det ska komma en köldsnärt (i alla fall under nollan) ett par veckor in i februari så att den dagen blir möjlig för jag är jättetaggad! Tanken är att man ska få välja om man vill åka utför eller längdskidor (gissa vad jag väljer och gissa varför jag ser fram emot den så mycket? lol). Vår idrottslärare är dessutom norsk så man kan ju nästan förvänta sig att man är proffs efter den dagen ;). Men just nu ser det som sagt mörkt ut...
          Jag överväger just nu starkt att börja spela fotbol igen. Min värdfamilj är engagerade i en klubb som spelar jättenära oss och de har kollat upp möjligheterna åt mig. Där är ett tjejlag som jag kan spela med och de har ganska bra träningstider så jag är ganska sugen. Blir ett bra komplement till den vanliga löpningen då det skulle innebära att jag slipper ge mig ut på tråkiga intervallpass - får det "gratis" med fotbollen. Det skulle dessutom bli en bra plattform för mig för att få spanska vänner, prata spanska och utveckla mitt språk. Har ju med mig både skor, shorts, tröjor och benskydd så finns egentligen inte mycket som hindrar mig. Skulle egentligen ner och snacka med tränaren idag men stack till IKEA (feels like home) med Sandra och Elsa istället så får ta det på tisdag.
          Igår när de andra var ute i Madrid på kvällen stack jag och Sandra ut på äventyr i närområdet istället. Tog metron till henne sen gick vi runt och besökte affärer (typ Lidl...). Det var kul och spännande att få se vad som finns i närheten (även om hon är den som bor längst ifrån mig typ...). Slänger med lite bilder från det i detta inlägget. När jag stack hemifrån vid 16 typ, frågade min värdpappa om jag skulle ut varpå jag svarade ja (för jag skulle ju ut). Kom hem sen vid 19.30, lagom till mattid men då hade de stuckit till los abuelos så fick laga mat själv (för första gången sen jag kom hit). Gjorde lite pasta med tomatsås, åt en macka, apelsin och lite mini-tomater medan jag kolla på På spåret och skavlan. När värdisarna sedan kom hem blev de förvånad över att jag var hemma, och låg i sängen och chilla. 
                                                          Värdpappan: "skulle inte du ut idag..?"
                                                          Jag: "Jo, jag har varit ute!"
                                                          Han: "Jag tror vi har lite olika definitioner av att gå ut" sa han och skrattade
Tror de förväntade sig att jag skulle vara ute sent på kvällen med mina vänner eller något men han glömde den lilla detaljen att Torresita är både svensk (sent för svenskar är inte sent för spanjorer lol) och introvert föredrar därför lugna kvällar hemma, ensam, med svensk pensionärsTV och cocktailtomater <33333
          Nu ska jag läsa lite palme och käka en apelsin (och en massa godis och kakor), är ensam hemma med katterna ikväll igen. God natt!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
 
En av alla uppförsbackar... (OBS! här är vi nästan på toppen och dessutom går det inte att fånga på bild hur djävulskt långa och branta de är!)
Sandra trampade i hundskit, som för övrigt finns överallt på gatorna här... Spanjorer verkar inte veta vad "plocka upp efter sig" är lol, tycker om dem ändå <3
"Hänger dom på systemet?!" tänker ni kanske men då kan jag avslöja att så är inte fallet! Här i spanien har de sådana här alkohol-avdelningar i typ alla matbutiker (här: Lidl) med allt från vodka till vin.
 
 
 
Churro-sandra med ett par smarriga churros
Två små valpar som lever i en kvadratmeter glasbur i en djurbutik på ett köpcentrum här. Kul liv... Vill bara sno med mig dem och springa ut och leka med dem. På gräs - inte pappersremsor.
Min üüüüüüüber-goda frukost idag! Havregrynsgröt med blåbärssylt + en frukt och bär-sallad!

Kommentera

Publiceras ej