Det där stallet var inget för mig. Har betalat (450kr!!!!!) för den prova på lektionen men mer än så blir det inte.  Var superdupertaggad på att rida, gosa med hästar och lära mig lite häst-begrepp på spanska men det motsvarade inte riktigt mina förväntningar så det blir ingen ridning där. Kan inte riktigt sätta fingert på varför jag inte tyckte om det men magkänslan sa bara "nej" och med tanke på att det kosta så mycket som det gjorde är jag inte så sugen på att chansa på att det kanske blir bättre och roligare. 
          Till en början så hade jag fått uppfattningen att de kunde engelska, men spanjorers definition av att kunna engelska har visat sig vara ganska oklar... Kände ändå att det skulle kunna gå trots det så efter lite instruktioner om hur det funkar där gick jag bort till min häst. En stor, vit och fin en som jag har ingen aning om vad den hette - men fin var den (och STOR!) gjorde i ordningen den sen kom min tränare och sadlade medan jag tränsade. Fick låna hjälm och väst och blev också tillslängd ett par sporrar och ett spö. Blev upphottad och red bort till ridbanan tillsammans med den lilla killen som var i min grupp (vi var bara två, vilket var nice). Anläggningen var mycket fin och mysig måste jag säga! Min ridning fungerade dock inte alls men vet inte varför. Satt i en konstig sadel (kanske hoppsadel) som gjorde att jag satt i stolsits (=dåligt), hade bara ridskor vilket jag inte är van vid och kände inte hästen alls. Vi började känna på varandra lite smått och kände ändå att det blev bättre, fick lite små kommentarer från tränaren men inget speciellt, nytt eller så särskilt mycket. Höll på och trava fram så tränaren ba "tycker du om att hoppa?", "ja" svara jag ofc och så sa hon att jag kunde rida ann ett 50 hinder i galopp men det gick inte så bra lol för vi hade ju knappast kommit igång. Sen fortsatte vi så typ resten av lektionen, jag galopera runt och hoppade det där hindret om och om igen. Med varierat resultat och tips därefter. Sen var det dags att skritta av. Asså det hade säkert kunnat vara en bra lektion och hon är säkert en bra tränare men dels var språket ett större hinder än jag trott och sen ba va det inte särskilt kul eller utvecklande... Men det spelar egentligen ingen roll varför jag kände som jag gjorde (om jag hade fel utrustning, om tränaren var kass, om hästen inte var min typ, om jag var i dålig form, språket...), jag tyckte inte om det och vill inte betala massa pengar för att det kanske blir bra. 
          Där sprack alltså min plan på fritidssysselsättning. Min värdfamilj har dock sagt att de känner några människor som har stall så vi kan säkert åka dit någon gång och Johanne på skolan (mammas kusins kompis) har sagt att jag gärna får följa med dem någon gång så det vill jag nog också göra! Så länge jag får sniffa lite häst ett par gånger under min vistelse här överlever jag nog 5 månader innan jag är tillbaka på älskade BuRF. Ev. ska jag spela lite fotboll här. Min värdfamilj är aktiv i en förening och de pratade med en tränare därifrån som berätta att det finns möjlighet för mig att träna med ett tjejlag 2ggr/veckan på ganska bra tider för att vara Spanien (allt här är förskjutit 1-2 timmar på kvällen). Vi får se. Vill inte binda upp mig att vara där varje träning uta vill ju mest göra det som en rolig grej och för att få det sociala också. Skolan börjar komma igång nu och vi får allt fler läxor och det finns ju mycket annat man vill kunna göra här! Ska köpa gymkort på måndag, man vill så klart utforska Madrid med närområden och så springer jag en hel del igen.
          Det är sååååå skönt att vara igång med löpningen igen! Tog en sommarvila efter gbg-varvet, började komma igång innan skolan men sen blev jag sjuk typ 100ggr och hade äckligt mycket plugg. Men nu har jag verkligen haft tid att starta upp maskineriet igen och det går bra! Har två dagar i rad persat på 5km (räknat sen jag fick min klocka i somras) och jag ser ljust på framtiden. Ska inte vara alltför svårt att komma tillbaka till min forna form. Mitt mål är milen under timmen i april samt 3km på 15 minuter när vi ska springa det loppet med skolan om typ 2 månader. Är ju ingen snabb jävel direkt men detta kan bli en kul utmaning och jag ska göra allt för att nå målen. Det är även därför jag tvekar lite till fotbollen - vill främst fokusera på löpningen. Men fotbollen är ett superbra komplement ju så vi får se!
          Imorgon börjar jag 11 men måste ändå gå hemifrån typ 9.30 för att hinna ta mig till metron, åka till Moraleja och sen buss därifrån till skolan... Får skjuts till skolan alla dagar förutom fredagar, men en timme mer att sova är definitivt uppskattat! Sov gott / Buenas Noches
          
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej