Hade i fredags en liten get-together med mina älskade töntar <3 Det var jättekul att få träffa alla innan jag drar, även om vi inte ses så ofta nu för tiden så tror jag ändå att jag kommer sakna dem en hel del! Det blev väl inte helt en vanlig tönt-kväll, vi brukar mest hänga i någons soffa iklädda mjukis, käka popcorn och snacka skit. I fredags var alla finklädda, jag hade förberett en liten förrätt som vi åt av innan vi spelade charader, käka chips, körde två quizes på kahoot, käka kaka och körde andra spela och lekar. Det var sååå kul! Nästan allt blir kul med töntarna och det bästa med att umgås med dem är att även där är allt helt kravlöst, det enda som kan liknas vid krav som gruppen ställer är att man dyker upp ibland sen får man se ut hur man vill, vara på vilket humör man vill och vi gör lite vad vi vill. Vi är ju ändå redan klassade som töntar så då behöver man inte bry sig om något sånt och det älskar jag.
 
   Tyvärr gick inte min spådom igenom helt. Den om hur det skulle gå med musiken (läs i förr förra inlägget). Den var på väg att slå igenom då Daniel klagade på att jag satt på dålig musik (eller den passade inte tillfället och stämningen som han sa), han ville då byta men detta protesterade cg mot, men längre än så gick den inte. Till mitt försvar spelade inte musiken en lika central roll som den brukar annars gör - vi dansade inte ens till Tunak Tunak Tun vilket är "vår" låt och som vi alltid dansar "vår" dans till </3
 
   När alla töntar hade gått stannade Siri och Rebecca kvar och sov över. De hade varit här hemma även innan och bl.a hjälpt mig genom att baka kakan. Det var kul att de äntligen fick träffa mina älskade töntar! Jag är ju ingen super-social människa men jag tycker ändå att det ska bli lite tråkigt och sad att vara ifrån alla mina vänner i ett halvår - töntgänget, siwi & webecca som drar till London, Hanna & Malin i stallet osv... Men där finns ju människor i Madrid också! Utöver de från polhem som jag åker ned med så finns där ju en hel klass på skolan redan. Blev idag tillagd i någon chatt med dem alla vilket var kul eftersom det är en del jag glömt helt! Har bara fokuserat på allt det spanska; familjen, smahället, språket osv. men helt missat att där finns en hel klass där med potentiella kompisar från hela landet - det är ju lite spännande!
 
   Det sociala är dock långt ifrån min prio där nere om det inte handlar om att skapa mig ett nätverk, träffa folk för att lära känna kulturen, komma in i samhäller eller förbättra språket. Min största rädsla inför när jag åker ner där är att jag ska bli beroende av andra. Jag kommer ändå till en helt ny stad som jag inte alls vet hur den funkar, jag hoppas att jag kommer lära mig den ganska fort så att jag slipper vara beroende av någon annan och kan sticka ut och springa när jag vill, kanske gå på stan själv någon dag om jag vill det. Bara jag inte måste ha med mig någon alltid, eller känna mig tvungen att umgås med vissa alltid för det är det sista jag vill.
 
   Jag uppfattar mig själv som en ganska självständig person och den självständigheten vill gärna ha kvar - även i Spañakas-land! Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
Ovan ser ni godaste förrätten ever! 
Recept hittar ni HÄR!
Hoppas kakan var god Daniel...
Alla töntizar (förutom limpan) + Siwi & Webecca <3
 

Kommentera

Publiceras ej