Har nu återhämtat mig en aning från den stora blogg-bomben i helgen. Efter att en hel del hört av sig på grund av mitt inlägg om mina erfarenheter av skolidrott beslutade jag mig för att dela det på facebook. Det tog dock inte stopp där utan så väl vänner som familj delade inlägget och sen spred det sig som ringar på vatten. Folk delade, kommenterade delningarna och gillade det. Folk klickade in på bloggen och fortsatte att klicka in för att läsa mitt inlägg och jag gick från att ha ca. 12 läsare om dagen till nästan 500 - GAL1!
          Detta i kombinatione med att jag låg med feber hela lördagen, var fortsatt kass under söndagen och var iväg lite där emellan så blev det inget bloggande för mig i helgen. Det var skönt och även mellan febertopparna och vilan har jag lyckats klämma in roliga saker att göra. På lördag kväll hade vi planerat att gå på restaurang och se/lyssna på Flamenco. Jag proppade i mig lite alveddon och även pollenmedicin i förebyggande syfte, strök min kjol och hasade mig till metron. Vi kom dit vid 21 och strax därefter började insläppet. Vi fick bord, han sitta och snacka en halvtimme-40 minuter innan vi fick beställa och när vi ätit klart både förrätt, huvudrätt och de andra i gänget hade fått in shots så drog showen igång. Det var heeeeelt fantastikt. Jag fick verkligen en påminnelse om varför jag älskat Spanien i alla dessa år för vilken kultur detta landet ligger inne med. Sången, dansen, gitarren, handklappningarna, klänningarna, stämningen... Detta kvalar lätt in på min topp 3 upplevelser här i Madrid. Tror närmare bestämt att det är bara när jag såg Torres som lyckats toppa detta för WOW. Jag satt helt förtrollad och njöt de 2,5 timmarna som vi var där. För när klockan var 00.30 och vi behövde tassa iväg för att hinna med en metro som skulle nå bort till vår kommun innan sista metro därifrån gick, då var det fortfarande inte slut. Jag var näst sist till att lämna bordet och vi försökte göra det lite smidigt i en paus men då hörde jag hur dansarna märkte detta och nämnde det från scen. En av dansarna hade lite mellansnack i micken när vi reste oss så hon passa på att skoja om att ungdomarna lämnade tidigt... Det var såå pinsamt, publiken skrattade förvisso men det kändes så dumt att lämna innan showen var slut. "...vissa lämnar tidigt verkar det som, men vi har en liten stund kvar för denna kväll..."
          Det var dock tur att vi lämna när vi gjorde för vi hann preciiis med sista metron i vår zon vid Tres Olivos och jag kom hem ca. kvart över 2 på natten. En kvart för sent alltså då vi har utetid till 2 men det var sååå värt hela den kvällen. Att jag trotsade febern, att komma hem för sent. Det var helt fantastiskt och jag rekomenderar ALLA till att gå och se Flamenco om ni åker till Spanien. Vi (Johanna) sökte upp den billigaste restaurangen med Flamenco i Madrid och bokade den. Det var nere i en lite källarlokal där dansarna fick jobba både som artister och servitriser - men inte sämre för det. Tvärtom tror jag det var en vinstlott att gå på något mindre och mer lokalt, för att slippa allt det turistiga. 
          På söndagen sov jag länge och sen bar det snabbt iväg in till Madrid för att gå på marknad. Den första vi gick på hade vi blivit tipsade av Fridas värdmamma som sa att där var mycket billig shopping så vi drog dit. Där var dock inte mer shopping än lite butiker inne i lägenhetshusen. Gatorna var istället fyllda med aktiviteter för barn då det tydligen var barnens dag eller något. Lite synd men jag fick ändå med mig en jäääättefin blus från en av butikerna och vi käkade frozen yoghurt på Llaollao som nog blivit favorit-fikastället för det är så fräscht med yoghurt-glass, frukter och lite choklad - MUMS!
          Sen drog vi vidare till marknaden inne i Madrid som är en känd turistfälla med många ficktjuvar. Har varit där ett par gånger innan men denna gången kom vi precis när de skulle stänga, tyvärr. Köpte en solfjäder till mig iallafall och den har kommit väl till användning idag då jag gick hem från skolan tidigare. Trots att jag vilade heeela dagen i lördags och heeel eftermiddagen/kvällen på söndagen så mådde jag inte mycket bättre sen. Hade svårt att somna på söndagkväll och därför vaknade jag inte imorse. Av alla dagar så idag när jag var tvungen att stiga upp en timme tidigare då vi började tidigare i skolan. Men istället för att vakna av klockan så vaknade jag av att min värdpappa väckte mina värdbröder och de skulle INTE vara vakna ens vid den tiden som jag skulle bege mig till bussen så jag for upp. Kollade på klockan som visade att jag försvovit mig 1 timmer och 40 minuter (lyckat...). Sprang ut i hallen, min värdpappa fick förvånat syn på mig och frågade vad jag gjorde hemma, "jag vet inte" svarade jag, "jag vaknade inte" lyckades jag till slut få ur mig. Prova själva att heeeelt nyvakna försöka bilda en vettig maning på spanska, när du dessutom lyckats tappa rösten under natten. Kunde åka med dem till skolan och tack vare att det går mycket snabbare att åka bil till skolan än metro och buss så hann jag dit blott 15 minuter sen. Därför ser jag mig ändå som en vinnare, fick 1h 45min mer sömn men kom ändå bara försent 15 minuter! Ska dock undvika att göra om det...
          Mer sömn hjälpte dock inte mot min krasslighet, jag var fortsatt trött och kunde inte koncentrera mig så jag drog hem efter lunch. Åkte hem, kollade på en film, halv sov i 2 timmar och försökte sen räkna lite matte. Har dock accepterat det faktum nu att matte får bli det ämnet som jag failar i år, blir endast E. 
          Nu ska jag sova så jag inte försover mig  imorgon igen. Godnatt.
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej