Idag var vi på Playa de Madrid - alltså stranden. Det låter kanske lite konstigt då Madrid ligger mitt på den iberiska halvön med långt till havet på alla möjliga håll och kanter. Men efter en bussfärd på 2 timmar upp till bergen kom vi faktiskt fram till en liten playa. Det var hur vackert som helst för uppe bland bergen fanns där då en stor flod eller sjö som kantades av lite sandstränder där man kunde ligga och njuta av solen. Tyvärr har det börjat gå ner i temperatur en aning då det ska komma in ett lågtryck imorgon vilket kommer ge temperaturer runt 20 grader bara resten av veckan. Men trots att solen inte sken fullt ut hela tiden, det blåste och vattnet var Lomma-kallt så var det huuuuur nice som helst. Jag har inget emot lite kallt vatten, det var uppfriskande och härligt så jag låg nog i ett par timmar totalt. Var nog definitivt den som var i vattnet mest för jag älskade det verkligen. Ett par hundra meter ut i sjön stack det upp ett översvämmat träd - det har regnat så mycket denna terminen att vatten nivån stigit avsevärt mycket - och de simmade jag ut till och runt flera gånger. Sista gången hade det blåst upp en aning och det var riktigt kämpigt, men jag tycker att simning är en riktigt härlig träninigsform. 
          Det är faktiskt en av de sakerna som kommer bli härligt med att komma tillbaka till Sverige - bada i Lomma; det lagom kalla havet som är helt naturligt till skillnad från den lilla poolen jag levt i här i Madrid. Folk som bor här brukar säga att en strand och hav är det enda som Madrid saknar men uppenbarligen har den även det - om än inte så nära... Blev en riktigt härlig dag och brände mig faktiskt inte i solen (till skillnad från vissa andra hehehe Nella) då jag smorde in mig ordentligt och låg mest i vattnet. Dock glömde jag smörja in mig i ansiktet och det var ju ovanför ytan för det mesta så nu ser jag ut som en tomat och mina värdbröder retar mig.
          Det som jag skrev med kompisarna i ett tidigare inlägg är helt lugnt nu. Jag tror att det är så här det är att umgås så pass tätt som vi har gjort i hela 5 månader. Vi har umgåtts i princip varje dag i 5 månader vilket har gjort att vi kommit varandra mycket nära, ibland lite för nära kanske. Det har gått i perioder allt. Ibland har man älskat vissa personer, sen har man inte gillat dem alls för att sedan hitta tillbaka till varandra. En sak som är säker är att jag har fått mig ett helt gäng super-vänner här nere vilket jag är otroligt tacksam för. Jag kunde verkligen inte önskat mig ett bättre gäng att åka ner till ett helt främmande land i 5 månader utan familjen med. Många av de som jag åkte ner hit med kände jag inte jättebra innan. Vi hade gått i samma klass i minst en termin, vissa 1,5 år, men jag hade inte umgåtts med några av dem (förutom Elsa och Sandra under höstterminen). Men alla dessa människor lärde jag känna under resans gång och det i sig har gett mig större och bättre självförtroende när det kommer till det sociala och skapa sig vänner. 
          Att umgåtts så tätt med många nya människor har lärt mig mycket. Jag har blivit varse om många sidor hos mig själv, bra och mindre bra. Börjat tänka på nya saker och se saker med nya ögon då de gett mig nya synsätt, åsikter och perspektiv. De har med alla sina olika intressen och kunskaper gett mig ett större register när det kommer till kunskap och samtalsämnen, väckt nya intressen hos mig och öppnat nya dörrar. Hela denna resan har varit lärorik i sig och att lära känna alla dessa nya människor har bidragit med en stor del av dessa lärdomar. Detta har varit riktigt häftigt, att ta mig ur min sociala-comfort zone.
          Tack till alla kompisar här nere för att ni har varit så bra. Det är framför allt de från Lund som jag har umgåtts med men det har varit oerhört kul att träffa, lära känna och umgås med de från övriga Sverige också. Det har varit riktigt coolt med alla dessa möten från alla möjliga delar av vårt avlånga land som bevisat hur oerhört rikt Sverige är. Vilken skillnad i dialekter, erfarenheter, liv, boende, miljö, skola, kultur osv. som det finns i vårt avlånga land har varit väldigt häftigt att uppleva - om än i andra hand genom alla dessa nya människor. Jag har fått höra hur livet ser ut i värmland, lärt mig att Skövde tydligen tillhör "södra Sverige" (allt är ju relativt hälsar skåningen) och förstått att alla stockholmare är inte dryga som fan.
          Det ska bli oerhört spännande att se hur det blir när vi kommer tillbaka till Sverige, och så småningom tillbaka till klassen på Polhem. Jag som tidigare typ endast umgicks med Rebecca och Siri i skolan har nu ca. 10 andra kompisar att sitta brevid och skratta med under både lektioner och lunchraster. Även Siri och Rebecca har varit iväg och upplevt förändringar på kompisfronten - hur kommer de förändringarna spela in? Kommer Madridarna hålla ihop eller blandas upp med Parisarna och Londonarna? Hur mycket har jag egentligen mognat som person - kan jag ha blivit för cool för töntgänget i Hjärup? (lol kommer aldrig hända - en gång tönt, alltid tönt).
          Oavsett vad som händer så är jag enormt glad att jag har lärt känna alla dessa människor och lärt mig en massa. Oerhört tacksam för detta. Tacksam för att ha med mig Nella hit som en trygghet från lilla hjärup, en kompis jag kunnat skratta med ena sekunden för att nästa snacka allvar med. Tacksam för att ha lärt känna Elin då jag aldrig har träffat en person som bryr sig om sin omgivning så mycket som hon gör och är en riktigt genomgod människa. Tacksam för att har lärt känna Dessan som jag aldrig umgåtts med tidigare, kanske inte heller umgått med mest här nere men haft mycket skoj med. Tacksam för att ha åkt hit med Klara som även om hon mest umgåtts med de andra icke-lundarna ständigt varit en frisk fläkt som bidragit med så väl glädje som kloka tankar. Tacksam för att ha lärt känna Johanna som är en mycket klok människa som jag önskar att jag fått möjlighet att umgås med ännu mer. Tacksam för att ha åkt hit med Sandra som mycket osjälviskt hjälpt till i alla möjliga situationer och är mycket lätt och rolig att umgås med (även om jag vägrar fler shoppingturer med dig...). Tacksam för att ha åkt hit med Elsa som jag kunnat bitcha mig med när jag inte haft min bror att prata med, som har förstått mig, skojat med mig och bara varit så bra som hon är. Tacksam för att ha träffat Jakob som många gånger räddat mig från min fotbollsabstinens och visat sig vara en mycket rolig människa. Tacksam för att ha träffat Frida som jag har skrattat galet mycket med, som har lärt mig om det här med att vara ute och ränna om nätterna och gjort ett tappert försök att lära mig flörta. Tacksam för att ha lärt känna Bella, en person som jag ALDRIG trodde att jag skulle bli så god vän med som jag nu har blivit, en person som har överraskat mig lite då vi inte umgått tidigare men visat sig vara en sjukt rolig, klok människa som jag har haft roligt med varje gång, som jag uppskattar att ha omkring mig, som lärt mig mycket nytt - ex. hur man ser att en väska är fake, olika märken men även som sagt flera nya sätt ha skoj på. Tack till er för detta äventyr, detta gjorde vi bra.
          4 dagar kvar till Sverige. Imorgon åker vi på utflykt till Segovia - spännande!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej