Det här hör inte till vanligheterna. Att det kommer upp ett inlägg vid den här tiden. Har ju min rutin att sätta mig och skriva blogginlägg vid 21-21.30 ungefär men idag blir det ett tidigare inlägg. Har inget plugg att göra typ... Skickat in de sista inlämningarna, pluggat på glosorna (som är till måndag) så att jag kan dem 100% och höll mitt tal idag. Talet gick bra. Börjar ju bli van vid att hålla tal och jag tycker det är kul så det brukar bli ganska bra. Var dock märkbart nervös denna gången men är inte helt säker på vad orsaken var till detta. Spekulerar i att det var på grund av att det var en del nya människor, klasskamraterna från Stockholm, och att jag inte var helt säker på mitt manus faktiskt. Jag tycker ju om det och anser det vara bra! Kände att det var ett riktigt Emma-tal, men under dagen började jag förstå liiiite min lärares kritik och det fick mig att tvivla en aning. Jag anser fortfarande inte att jag skulle behöva fler retoriska begrepp som hon sa, men däremot var min tes och mina argument inte så tydliga. När jag tänker efter nämnde hon inte ens detta i sin kritik, men jag har förstått att det var syftet med denna uppgift; att kunna skriva ett argumenterande tal baserat på en tydlig tes och tre argument. Asså jag har ju det men de är inte så tydliga, när mina kompisar frågade mig vad min tes var kunde jag i princip inte svara på det. Talet nämner ingen tydlig tes men jag kan lätt säga vad syftet och budskapet var med talet och det kan jag göra med typ 4 ord så jag antar att det är att räkna som tes. Men den nämns inte så tydligt i talet utan den bara finns med hela tiden i allt jag säger på något sätt. Äh, det är svårt att förklara. Jag är nöjd med mitt tal och jag tror på min förmåga att både skriva och hålla tal - däremot är jag inte säker på om det är vad läraren ville ha.
          Nu har jag hållt det iallafall och jag fick mycket beröm från mina klasskamrater! En av dem sa något i stil med att "får du inte A för detta kan Obama ta och slänga sig i väggen" eller något liknande, hon menade nog iallafall att det var ett bra tal som förtjänade bra betyg och refererade till Obama eftersom han är en skicklig talare. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med min tid alltså... Hade velat träna men jag tror det är bättre att jag denna gången verkligen vilar ut min förkylning helt för att inte riskera bakslag. Ska nog hitta något att plugga på för det är sååå härligt att ligga före så det ska jag försöka hålla intakt. Kanske njuta av lite serier, dokumentärer osv. Kanske gå en runda i området och upptäcka något nytt?! Det var en bra idé Emma! Kör vi nog på. (OBS. är ej schizofren)
          Kanske hörs ikväll igen, kanske inte. Skönt att ha ett inlägg avklarat så blir det kravlöst om jag skriver ikväll. Om vi inte hörs vill jag bara påminna er om att det är Aldovea imorgon. Loppet som hela skolan ska springa tillsammans med en massa andra skolor. Inte pepp för det är inte kul att springa om man inte kan prestera... Visst kan man prestera på olika nivåer och jag säger inte att jag måste persa om jag ska ställa upp i något, men att delta i ett lopp med inställningen att ta det lugnt känns fel och tråkigt. Men vad kan jag göra när jag dras med en envis förkylning?
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej