Som bekant är det helgerna som är de mest händelserika dagarna men även de dagar som jag har minst tid för att blogga. Det är full rulle om dagarna och har jag lite tid över när jag kommer hem orkar jag sällan sätta mig ner, öppna datorn och ta mig tiden att skriva ett vettigt inlägg. Denna helgen var inget undantag utan lika händelserik den. Jag var med mina kompisar här och är helt i chock hur social jag har varit och fortsatt är här nere. Hemma i Sverige hade jag en social-limit för mig själv, jag behövde en dag i veckan helt för mig själv - men så är det ju inte här! Madrid-luften ännu en gång...
          I fredags sprang jag Aldovea - som jag redan sprungit tillräckligt om - och på eftermiddagen/kvällen besökte jag Primark en snabbis med Elsa. Har kärat ner mig totalt i ett par byxor där och gett mig faaan på att jag ska ha dom! Tyvärr var de ännu en gång slut i min storlek (och alla närliggande storlekar) så blev en tom hemfärd... På kvällen käkade middag med värdisarna och jag lyckades ÄNTLIGEN säga till värdpappan att jag inte tycker om stekta eller friterade ägg - så nu slipper jag det! Sen begav jag mig till divan och käkade med de flesta tjejerna vilket var trevligt som vanligt. 
          Lördagen blev en lugn förmiddag följd av en fullspäckad eftermiddag/kväll. Vid 16-tiden begav jag och Klara oss in till Madrid för att skapa lite underlag till vår "uppsats". Vi skriver ett arbete om Plaza Mayor på historian och vi åkte in för att skåda platsen ordentligt med egna ögon, men även för att intervjua folk på plats. Vi började med att gå in på turistinformationscentret, men kvinnan vi pratade med hade tyvärr inte mycket att ge... Dels var hennes engelska knagglig (inte så chockerande dock) men sen visste hon inte så mycket om Plaza Mayor heller. Inte ens en sådan enkel fråga som om det sker några speciella event på torget kunde vi få svar på. Men som de skickliga journalister vi är lyckades vi skapa en höna av en fjäder, få henne att prata lite och därmed ge oss något att analysera kring. 
          Vi gick sedan ut på torget och fortsatte att intevjua människor. Det var jag som hade förberett de flesta frågor och hade de i mitt block, därför föll det sig naturligt att det var jag som ställde frågorna. Jag intervjuade alltså spanjorer på spanska - goals! Det var så kul - jag älskar ju att snacka spanska - och alla var mycket trevliga och hjälpsamma. Favoriten att intervjua var en av de konstnärer som jobbade på torget. En man i 60-/70-års åldern som svarade utförligt på alla våra frågor, var lätt att snacka med och mycket trevlig! Den intervjun gav oss en hel delm, inte bara underlag till vårt arbete utan jag tyckte även det var en självförtroendeboost att kunna stå och konversera med honom även om jag inte förstod allt han sa. Vi intervjuade några fler människor, t.ex. två norska studenter, två affärsturister från baltikum, en gammal gubbe som man knappt kunde höra vad han sa från Toledo och en kvinnlig polis. Det var såååå kul!!! Min kärlek till det spanska språket är större än vad som kan beslrivas och jag vill bara prata, prata och prata. 
          När vi var klara begav vi oss mot renfen och åkte hem. Jag hoppade dock av på Moraleja eftersom jag skulle nästan direkt på bio. Gick först till Alcampo för att fylla på min mobil och mötte Nella och Frida på vägen så de gjorde mig sällskap. När jag stod där i kassan och kassörskan frågade hur mycket jag ville fylla på höll  jag dock på att tabba mig grovt... Brukar fylla på 10€/månaden. 10€ är ungefär 100kr. Det blir lite förvirrande med alla valutor i huvudet ibland, man omvandlar och omvandlar och ibland glömmer man att omvandla tillbaka... Så när kassörskan frågade hur mycket jag ville fylla på mitt saldo med svarade jag helt enkelt 100. "100?!" frågade hon tveksamt, blev också lite tveksam - säger man inte 100 så som jag sa det? Jag sa det igen. "100 euro?!" frågade hon tveksamt igen och då slog det mig. Nej för sjuttsingen!! Absolut inte 100€, det är ju närmare 1000kr... Rättade mig efter en smärre hjärtattack när jag insett att jag nästan fyllde på min mobil med 1000kr.
          Efter detta nästan-jättestora-misstag begav vi oss till bion. Hade som sagt fått biljetten av Bella (Tack!!) och visste inte vilken film jag skulle se direkt. Det var del 3 i en serie där jag varken sett 1an eller 2an. Den var bra iallafall och det var gott med popcorn. Åkte hem och kollade mellon. Skåne vann igen. 
          På söndagen var planen att jag skulle joina Sandra, Frida och Nella i Madrid. De skulle göra lite skolarbete på sol men sen skulle jag joina en stund. Skrev att de skulle skriva ungefär när de åkte in så skulle jag åka in lite efter det och ansluta på sol. De hörde dock inte av sig förrän typ 2 timmar efter ursprunglig tid och då hade de tydligen redan gjort en massa saker i Madrid så det blev inte att jag joinade dem. Istället åkte jag på äventyr med Elin och Dessan i närområdet. Först promenerade vi i Alcobendas och käkade glass i solen. Det var säkerligen 20 grader, kunde lätt gå i linne. Sedan åkte vi på en liten metro-safari - dvs. vi åkte till en random metrostation ich gick omkring i området ovan mark för att se vad som fanns där. Det blev Montecarmelo och Tres Olivos. Det var spännande, roligt och ganska svettigt för solen stekte på som in i. Vi avslutade med att käka på Telepizza i Alco och när jag kom hem var jag så trött och hade (fortfarande) huvudvärk så jag somnade nästan direkt. 
          Måndagen var en skoldag. Klunkade vatten för att bli av med huvudvärken och tillslut försvann den och jag kunde därmed träna fotboll på kvällen. Var sjukt tveksam inför träningen, om jag skulle gå på den eller om jag skulle sluta helt osv. Jag är ju främst där för det sociala och för att spela fotboll för skojs skull. Men de senaste träningarna har det inte blivit så mycket socialt, jag har fått ta initiativ om det ska bli några konversationer och det är inte alltid så lätt på ett främmande språk. Övervägde därför att sluta eftersom att det sociala var det som jag var ute efter allra mest. MEN det var som om laget läst mina tankar för den träningen blev min socialaste hittills. Det är sååå mycket lättare att konversera när de andra visar intresse och tar lite initiativ och det gjorde dem igår. Lärde mig lite lägesprepositioner som jag borde kunna, så som över och bakom samt lite fotbollsord. Där var en tjej som jag nog inte träffat tidigare och hon tyckte det var jättekul när jag frågade frågor så hon kom hela tiden fram och sa "anything more?". Hon var mycket trevlig och rolig att snacka med - det lilla jag snackade med henne mer än att fråga vad olika ord betyder - och hon var endast 13år! Blir helt chockad varje gång jag frågar om deras ålder för de är så smååå! Jag har dock aldrig haft några problem att umgås med yngre, nästan tvärtom har jag umgåtts mer med människor som är ett par år yngre eller väldigt många år äldre. Känns därför inte konstigt att jag nu har ännu fler yngre kompisar och jag ser inte på dem på något annat sätt än vad jag ser andra kompisar. Jag må vara äldre men i den här situationen har jag sjukt mycket att lära av dem så det är jag som hyser stor respekt för dem, de behöver inte ha någon onödigt stor respekt för mig bara för att jag är äldre - som det ibland kan vara. 
          Nu ska jag sova, adjöööö!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej