Hej bloggisen!!!! Jag lever!!!! Jag är tillbaka efter 3 intensiva dagar och ska nu göra ett försök att sammanfatta dessa dagarna för att ni ska kunna vara uppdaterade om mitt sjukt intressant liv. Tänkte förvarna för ett långt inlägg, men sen kom jag på - alla mina inlägg är dödslånga... Förlåt! Har tänkt många gånger att jag ska skärpa mig och hålla mig kortfattad ty min lärare back in the days sa att "det är en konst att kunna hålla sig kortfattad". Sry Annika jag har ännu inte riktigt behärskat den konstformen. 
          FREDAG:
           Dagen D. Trodde jag. Två prov som jag hade lite små panik över dagen innan, iallafall matteprovet. Hade förberett mig mentalt inför att inte komma ut ur provsalen helskinnad efter första. MEN DET GJORDE JAG! OCH PÅ DET ANDRA OCKSÅ! Som tur var kom inte den där logaritmlagen som jag haft problem med, på matteprovet och det räddade mig en aning - för det andra kan jag som sagt bra! Tyvärr hann jag inte göra hela provet... Lektionerna på denna skolan är mycket korta - flera under timmen - vilket innebär mindre provtid också. Jag hade hunnit göra hela om jag inte gjort fel på sista C-uppgiften och var tvungen att börja om med den (vilket tog typ 10 värdefulla minuter). Därför kunde jag inte göra den sista uppgiften som var en A-uppgift. Men det gör inte jättemycket för det känns som att jag har goda chanser att få C - vilket faktiskt var det jag siktade på!
          Spanskaprovet hade jag inte varit lika stressad inför, faktiskt knappt alls framtills precis innan typ. Men det gick bra det också. Det var uppsatsskrivning och vi fick välja mellan tre ämnen. Jag valde att skriva om framtiden och vad jag vill jobba som/med. Diplomat ofc! Det var kul och jag lyckades få till en bra text som ändå var ganska avancerad. Jag berättade om när jag träffade Jan Eliasson (vice generalsekreterare FN) 2013, vad jag anser krävs för att bli en bra diplomat samt lite kort om vad jag tycker är fel i världspolitiken idag. Nu låter det som att jag är värsta experten på spanska som kan skriva om ett sådant ämne, men så är det inte. Såå avancerad spanska krävdes inte. Men det kändes ändå härligt att faktiskt ha kommit dit att jag kan diskutera sådana här ämnen - på SPANSKA! Mitt mål med min vistelse var/är ju faktiskt att kunna diskutera världspolitik/ politik och samhället i allmänhet på spanska, så detta känns som ett bra tecken. Kände också verkligen hur mycket jag har utvecklats på denna korta tiden. 
          På kvällen stack jag till Plaza Norte (köpcentrum här i SS Reyes) med Bella och Elin. Var på så bra humör efter att ha överlevt proven och varit shoppingsugen ett tag, så det blev lite nyinköp. Blev 3 nykomna tröjor; en kofta för typ 75kr (!!), en t-shirt för typ 30kr (både från Lefties) och en typisk Emma-blus från H&M för 75kr. Shopping är som bäst när det är billigt. Vi gick runt i en massa butiker och snackade och hade skoj. Sedan satte vi oss och käkade vid 21.00 (nästan spanish-dinner-time), de käkade hamburgare på VIPS, jag köpte en frozen yoghurt ty jag ätit innan jag stack och inte var hungrig. När jag kom hem skypeade jag med CG och Frida. Sååååå kul!!! Saknat att prata med dem och det var kul att berätta hur det är här! Saknar dem :( Kollade sedan på skavlan innan jag gick och la mig (rekomenderar starkt det senaste avsnittet!!!)
LÖRDAG
Madriiiiiiid! Det var Sandras och Elins dag efter som Elin fyllde år i veckan och Sandra fyller år idag (söndag). Det blev en shoppingrunda till bl.a Primark (ofc). Elin piercade även örat! Jag köpte inget mer än ett par nylonstrumpbyxor. Käkade lunch spanish time (15.00) på donken ty vi inte orkade leta upp något annat. Käkade hamburgare med ost för typ första gången sedan jag-vet-inte-när (minst 10 år). Det var gott och sedan fikade vi på subway & llaollao (frozen yogur). Åkte från Madrid vid 18-tiden troooor jag. Åkte till Alcampo med Sandra, köpte mina galletas enligt helg-tradition. Kom hem lagom till middagstid men då skulle vi tydligen käka ute. Hela familjen tog bilen till en lokal restaurang i vårt barrio och där käkade jag en jättegod hamburgare!! Två hamburgare på en dag, varav den sista var sjukt mättande... Ni kan tro jag somna gott när jag kom hem!
SÖNDAG
Käkade frukost i lugn och ro, fixade med lite bilder. Hade bestämt med Sandra att vi skulle gymma på förmiddagen, jag skulle springa till gymmet så vi sa att vi skulle höras lite senare om mer exakt när vi skulle ses där, trodde jag... För helt plötsligt ringde Sandra och bara "Hej jag går till metron nu!". Där satt jag i pyjamas... Var bara att svida om till träningskläder fort som fan och bege sig. Har 3,5km till gymmet så det är en perfekt uppvärmningssträcka! Dock var det ju första träningen på 2 veckor eftersom jag varit förkyld. Blev ganska intensivt och låg på en puls runt 180bpm hela vägen, dock gick det inte så snabbt för det. Det där loppet som vi ska springa på fredag med skolan känns sjukt Bajs mest. Tycker inte om att springa lopp när jag inte är i form eftersom jag har levt lite efter devisen att kan jag inte göra det bra skiter jag hellre i det. Att nu springa detta loppet och komma i mål på en tid som jag bara kommer bli besviken över känns mest onödigt. Det träningspasset som jag får se loppet som hade jag lika bra kunnat göra hemma, ensam... Gymmade sen med Sandra vilket var trevligt. Skyndade mig hem och duschade jättefort eftersom att vi bestämt med de andra att vi skulle ha picknick. Till min stora glädje skulle vi ha picknick i "min" park, den jag brukar springa i. Eftersom alla butiker redan stängt för dagen packade jag ner lite vad jag kunde hitta hemma i en ICA-Malmborgskasse (den är importerad från Sverige, Malmborgs finns inte i Spanien, tyvärr Sandra...). Promenerade sedan till där vi skulle mötas. På vägen lyssnade jag först klart på ett avsnitt P3-dokumentär och sedan Zara och Noels Podd (den fantastiska resan). Älskar P3-dokumentär! Började lyssna på dem i fredags och har nu avverkat minst 5 avsnitt (alla är över 1h). Några av de jag avverkat har handlat om stormen Gudrun, Diskoteksbranden i Göteborg, Instagramupploppet och Hagamannen. Tycker de är superbra och till min stora glädje finns det hur många som helst!!
          Sedan jag kom hem från picknicken har jag mest chillat. Fixat lite bilder, städat rummet en aning och pluggat. Är nu klar med alla mina inlämningar!!!! Tack vare förarbetet jag gjorde på lovet kunde jag plugga ordentligt inför proven förra veckan samt denna helgen avsluta alla de arbeten som ska in först i slutet av denna veckan. Ser fram emot ett par lugna plugg-dagar nu eftersom de andra arbetena i de andra ämnena inte riktigt kommit igång än. HÄRLIGT!!!! Ska käka lite Galletas ikväll, kolla något bra tv-program, fixa lite med min budget samt se om jag kan stuva ihop ett litet bild-kollage åt Sandra då hon fyller 18 år idag. 
          God Natt alla mina fans, vi ses imorgon! Vill ni som jag fira att mitt plugg går bra just nu kan jag rekomendera att sitt-dansa till DEN HÄR LÅTEN som är min absoluta favorit just nu och gör mig sååå glad! Brukar spelas i bilen till skolan = bästa starten på morgonen!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
 
 Sandra och Jag på renfen till Madrid
Jakob och Sandra på piercingstället. Där fick man för övrigt inte fota, blev tillsagd av personalen. Oklart varför. Kan vara för att de sålde weed, men de är lite mer liberala med det här i Spanien så jag vet inte riktigt varför
Elins piercing! samma typ som Nella gjorde för ett par helger sedan
Älskade primark
Frozen Yogur @ llaollao
Hittade denna affischen på väg hem, Chamartín metro/renfe-station. Tänkte direkt på Mia och var tvungen att fota den, dels på grund av den men också för att jag tyckte det var ballt.
Från dagens picknick!

Kommentera

Publiceras ej