Vaknade med en härlig träningsverk imorse. Var så glad över att vara på det igen men shi fick jag för träningsvärken och endorfinerna var nog det enda positiva tillskottet efter gårdagens träning. Vaknade nämligen även med halsont. Igen. Blir sååå trött på det här! Jag förstår inte varför mina förkylningar aaaalltid ska vara så jävla långdragna och sega?! Denna gången har jag ju faktiskt varit duktig och faktiskt vilat ordentligt (fram tills igår)! 
          Blev alltså ingen fotbollsträning idag men det var faktiskt ganska skönt. Satt hemma och chillade mest. Pluggade lite spanska i lugn och ro, gick till Chinon och handlade lite pysselmaterial och pysslade ihop en grej jag såg på weheartit häromdagen. Är typ en planeringstavla med notisar. Får se hur det funkar att hålla igång den men oavsett så var det mys att sitta och pilla med det. Gjorde det medan jag lyssnade på ett avsnitt p3dokumentär. Har idag avverkat 3 avsnitt: gryningspyromanen, tobleroneaffären och skotten i ådalen 1931. Gryningspyromanen var intressant, man har ju hört om det mycket på nyheterna när man var liten så det var intressant att få höra lite mer "bakom kulisserna" vad det hela egentligen handlade om. Tobleroneaffären var den allra nyttigaste för dagen! Har hört mycket om även det tidigare, även om jag inte var född när det hände så var det vid tiden för Mona Sahlins tillträde som partiledare som jag började intressera mig för politik på riktigt. Kan väl varit runt 2007? Jag har trott mig veta vad det handlat om och därför haft en bestämd åsikt om vad jag tyckte om det. Men nu när jag vet mer om det har den bilden helt ändrats! Innan tänkte jag att det var ett stooooort överdriv av det hela och att Mona var helt oskyldig och clean. Men nu har jag förstått varför det blev så stort och även varför människor blev så lacka på det. Tycker att det var sjukt onödigt gjort av henne men fortfarande inte så allvarligt att det förtjänade de proportioner det fick. Tycker det är synd att det hände, att hon gjorde det hon gjorde och att det uppmärksammades så, eftersom att det sumpade hennes chanser att bli partiledare redan då och även statsminister. Tycker om Mona och anser henne vara en bra kraft i dagens politik även om jag (som med alla andra) inte håller med henne om allt. Göran Persson gjorde säkert något bra han med - har inte kommit så långt i socialdemokratins historia ännu så vet ej - men jag tror Mona Sahlin hade gjort gott på den positionen. 
          Den tredje dokumentären jag lyssnade på var skotte i Ådalen 1931. Det var bra och intressant men redan läst lite om det och det intresserar mig inte så mycket att jag slukar i mig alla detaljer utan jag nöjer mig med en god översiktsbild. Dock är det en viktig händelse så jag ska absolut inte förminska dess betydelse och den är säkerligen relevant när man ska se på hur Sverige utvecklades då och folkhemstanken. Det är vid den tiden som det bryts ju, innan folkhemmet - efter folkhemmet. Intressant och jag lyssnade utan problem genom hela men gjorde inget större avtryck.
          Jag hade faktiskt tänkt avsluta och släcka lampan nu. Är inte så pepp på att fortsätta denna förkylningen så vill få möjlighet att vila så mycket som möjligt. Det där loppet det är tänkt vid ska springa med skolan på fredag hänger löst - men det gör mig inte särskilt ledsen eftersom att jag ändå inte vill springa det.
          Nästa vecka ska vi åka skidor med skolan. Tyvärr fanns det bara möjlighet för utförsåkning så jag ska åka skridskor istället. Inte jättepepp inför det heller men det kan bli ett skönt avbrott i vardagen. Men synd, jag var pepp på att åka längdskidor 😢 Nästa vecka kommer även min familj!!! Omg det känns så konstigt för de känns sååå avlägsna! Allting med Sverige känns så avlägset - till och med min katt, som jag saknar mest. 
          Nä nu blir det faktiskt natti natt. Innan jag släcker lampan måste jag dock delge att jag lyckades få C på matteprovet! Fick tillbaka det redan idag (typ snabbaste rättningen EVER) och känner mig nöjd med resultatet. Skönt, då kan man släppa det.

Nos vemos en Madrid

Emma TorresKommentera

Publiceras ej