Sitter just nu och pluggar för fullt. Eller jag gjorde tills jag började skriva det här. Spanskan känns ganska stabil nu, matten däremot något ostabilar. Alltså är saker och ting precis som vanligt. Som tur är börjar jag bli gammal och vis (närmar mig 18-årsdagen med stormsteg (4,5 månader kvar)) och känner inte den stressen inför proven som jag alltid känt förut. Det få gå lite som det går och det hjälper knappast om jag börjar stressa och sånt för då kan jag ju verkligen inte plugga effektivt och förbättra mina chanser att göra bra ifrån mig på klara proven. Istället har jag gjort mig en lista över saker att göra, delat upp pluggandet i mindre uppgifter vilket gör det hela lite lättare att ta itu med. 
          Jag känner en enorm skillnad i mitt pluggande om jag jämför med bara i höstas. Här i spanien har jag betydligt mindre att göra. Dels läste vi 60% förra terminen vilket gör att vi nu läser 40% coh det gör enorm skillnad, det är lite lugnare tempo. Men sen har jag inte lika mycket saker som jag gör på fritiden heller så därför kan jag styra min tid på ett helt annat sätt. Förra terminen var kaos. I slutet av den terminen var jag så sjukt stressad och sönderkörd att jag har nog aldrig varit med om något värre. Jag jobbade i stallet vissa helge, skötte Dallas, i klubbens ungdomssektin var jag mycket aktiv och vi satte ihop en luciashow där jag hade mycket ansvar på mina axlar, dessutom spelade jag piano och skulle försöka vara social med mina vänner OCH vila. Det gick inte. Inte konstigt att jag typ var förkyld hela den terminen, inser jag nu när jag tänker efter. Här är det däremot lugnare och jag känner mig friare vilket gett upphov i en helt annan livskvalité typ. 
          Jag älskar att ha många bollar i luften och att verkligen aktivera min hjärna - det var därför jag var med i US och drev det så hårt. Jag har nu däremot upptäckt ett annat sätt att hålla igång min hjärna utan att falla i stress-fällan hela tiden. Genom att vara ledig och faktiskt ha tid över har min hjärna fått stora möjligheter att tänka fritt och det är heeeeelt underbart. Jag tänker på allt möjligt; politik, framtiden, livet, psykologi, vad som händer i världen osv. osv. Ni som känner mig vet att det bästa jag vet är att tänka, och det här tänkandet är precis vad jag tycker om. Så mycket som jag tänker här och så mycket nya saker jag kommit fram till hittills kommer jag förmodligen ha lösningen på typ alla världens problem när jag åker här ifrån i Juni. 
          Att dessutom inte känna att jag MÅSTE plugga varje ledig stund som jag får över har gjort att det är lite roligare att plugga. Jag har fått tillbaka min gamla tävlingsdjävul. Tidigare har jag kunnat slöa ganska mycket uder pluggandet och inte varit jättemotiverad alltid. Men nu har jag funnit ny motivation och så fort hjärnan fladdrar iväg och funderar över något på facebook, vill gå in och kolla något på instagram eller annat så stoppar hjärnan sig själv och jag finner energi och motivation att plugga mer. Den bild jag använder för att motivera mig är att så fort det händer, att hjärnan far iväg till annat, plockar jag fram en inre bild av mina duktiga klasskamrater som under tiden som jag slöar sitter och hårdpluggar. Då jävlar ska ni se att det blir fart på hjärnan för då är tävlingsdjävulen där och piskar den. Jag har sagt det förut och säger det igen - jag har ett starkt begär av att bli BÄST. Det ska jag bli också ska ni se, även om man kan definera bäst olika. 
          Nu ska jag snart göra det sista plugget för idag sen ska jag bege mig mot metron. Idag fyller Elin 18 år och vi ska fira henne genom att käka buffé idag - muuuums <3 Igår btw så hade jag ett samtal med min värdmamma under heeeela bilresan hem från skolan och det flöt på jättebra! Vi snackade om naturen i norra resp. södra Sverige och om vad som händer i skolan, typ vad jag tycker om lärarna och så. Det var jättekul och en självförtroende-boost. Fick igår även mitt paket som mamma skickade i onsdags - så snabbt?! 😯 fick två tröjor bl.a. som jag glömt hemma i Sverige samt lite bärnäsås ❤️❤️❤️ när jag skulle öppna paketet slogs jag av en liten besvikelse att jag inte bett henne skickat med något roligt som choklad eller så MEN min mamma är ju bäst så det hade hon ändå! Ett paket krossade linfrön, 3pkt knäckebröd med fyllning och 2 geisha ❤️❤️❤️ klämde det ena geishay direkt och även det ena knäckebrödet. Så underbart! Såg btw tidigare en bild på instagram där min Mia börjat bli kompis med världens bästa Ceman! Blev såå glad för tänk om de blir goda vänner och förstår varandra, hur kul hade inte det varit? Ceman är som bekant min absoluta favorit på BuRF (efter Dallas, men han lever ju ej längre, men det har jag nog inte riktigt förstått) och Mia är en annan favorit (fast i människo-form) som dessutom typ kan tala med djur. Kanske kan jag lära mig lite knep när jag kommer hem om hur man ska bli kompis med honom även från marken och inte bara från ryggen. Saknar ridningen såååååååå. Och Dallas men jag lever fortfarande i fantasin om att han lyckligt står hemma och väntar på mig - det är klart han gör, var skulle han annars vara och vad skulle han annars göra?
          Nu måste jag gå. Puss o Kram på er, hasta luego.
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma TorresJag o nella

Ma hair yesterday

Ofc

Kommentera

Publiceras ej