Varit hemma från skolan idag. Hade feber igår kväll och råkade säga detta till min värdpappa vid maten som direkt sa att då blir det ingen "cole" (skola) imorgon. Jag brukar ytterst sällan vara hemma från skolan och hade detta varit hemma i sverige och min mamma som sagt samma sak efter endast en feber-kväll hade jag förmodligen struntat i det och gått till skolan ändå dagen efter. Tycker inte om att vara borta från skolan. Men här är jag inte lika benägen att säga emot och trotsa så när han sa att det var reglerna på denna skolan - en feberfri dag innan skola - så sa jag bara okej och mejlade iväg min sjukanmälan. Men det var väl ganska bra att jag stannade hemma idag för jag behövde nog lite mer vila... Har ju en tendens att inte vilja just vila när jag är sjuk och det kan bidraga till att mina förkylningar alltid blir så jävla långdragna och sega. Men det är ju såååå tråkigt att vila!
          Hade ändå lite dåligt samvete i morse när jag piggnat till lite över att jag stannat hemma. Vi skulle skriva uppsats på engelskan och matten ville jag inte missa inför provet nästa vecka. Men jag har turen på min sida idag verkar det som. Skrev till mina kamrater för att höra mig för om vad jag missat och de svarade att engelskan blev inställd och på matten räknade de bara på utan lärare - för han var också sjuk. Bingo! Missade alltså inget utan kan vila vidare med gott samvete. Gick ut och gick en runda vid svensk lunchtid (12), dels för att jag behövde frisk luft men också för att jag legat och degat på mitt rum i 4 dagar och städerskan kunde inte komma till här igår så jag gav mig ut så hon kunde komma till, annars hade jag fått vänta på tömd papperskorg, tvättade kläder och bytta sängkläder till på Torsdag. Det var skönt att komma ut och vädra näsan lite. Gick en ny runda, som visserligen inte var så lång men jag gick sjukt långsamt, satte mig på en bänk då och då och filosoferade med lite svensk radio i lurarna. Kom tillbaka ungefär vid spanish lunchtime (14) till ett städat och fint rum. Förstår ni en sådan lyx att ha städerska? Men det känns fan lite galet att en annan människa - som inte är min mamma - städar efter mig, diskar mina tallrikar och tvättar mina kläder. Får ganska ofta lite dåligt samvete när jag lämnat skit efter mig för inte ska hon väl behöva ta min skit. 
          Utöver den promenaden och den efterföljande duschen då jag blev fett svettig av bara det lilla, så har jag inte gjort något denna dag. Legat i sängen och kollat lite kriminalare, käkat upp det sista av min svenska köttfärssås och övat 20/97 glosor som vi inte ens har som läxa (bra prioriteringar?). Har funderingar på att gå och köpa lite godis, detta tror jag ändå är den sista förkylningen på ett tag nu så förhoppningsvis kommer jag kunna träna mycket från och med nu och då gör inte lite extra godis något. Men i så fall måste jag sticka nu. De har bytt låset på dörren in till legenhetshuset och jag har inte nyckel till det så om jga ska gå någonstans måste jag vara tillbaka innan portvakten slutar för dagen (när nu det är?) så att han kan öppna åt mig. Pallar jag? Tveksamt. Käkar nog upp mitt marabou som familjen köpte med sig istället. Har tidigare levt stenhårt efter devisen "den som spar den har", men börjar sakta men säkert släppa det en aning för visst ska det även va gött o leva? (annars kan det kvetta...). Håll tummarna för att jag får god kvällsmat idag och att jag blir frisk snart. Känner mig betydligt bättre men man ska ju inte ropa hej... Ska försöka plugga liite till, sen blir det choklad och morden i sandhamn.
 
Nos vemos en Madrid

Kommentera

Publiceras ej