Idag har jag chillat som fan. Hade en del hålor i skolan då en av våra lärare är på studieresa i Portugal och en annan är på värvningsturné i Sverige för att göra reklam för skolan tror jag. Det var skönt med hålor, till skillnad från många andra så älskar jag att ha långa hålor att plugga på. Jag pluggar som bäst när jag får styra mitt pluggande själv; göra det som behövs göras mest för stunden, sitta där jag vill göra det och hur länge jag vill. Skönt att slippa bli avbruten av att man ska byta lektion och klassrum. Egentligen hade jag trivts på en montessori-ish-skola, om jag har förstått deras tanke rätt. Elle okej vet inte om det är montessori just men det är någon skola där eleverna får lägga upp sina dagar själva och planera fritt. Det som passar mig bäst är att ha fasta tider med typ föreläsningar där lärarna går igenom saker, men sen när man ska plugga på detta eller jobba vill jag helst bestämma själv hur jag ska göra detta. Jag har ganska svårt för att koncentrera mig (fått höra det sen förskolan: FOKUSERA) så därför hjälper det mig mycket när jag får göra mitt egna vis för då reduceras andra saker att tänka på. Jag slipper tänka på att jag egentligen skulle behöva skriva på mitt svenskaarbete nu och inte geografin, eller det skulle vara skönare att sätta mig ute lite avsides osv.
          I och med att jag nu har insett detta blir jag så irriterad och frustrerad att trots att jag vet vad som funkar bäst för mig så måste jag ändå foga mig efter lärarens tanke och plan - även om det är långt ifrån det bästa sättet för mig att lära mig. Som den där mattelektionen då läraren gick igenom något jag redan kunde, och dessutom drog ut på det onödigt mycket, så jag plockade upp datorn. Det finns inget lärare hatar mer än när man kollar på datorn. Till mitt försvar satt jag då inte på facebook eller spelade spel utan eftersom jag vet hur jag ska hantera och lägga upp mina studier och tycker det är kul att lära mig så är det precis vad jag gör - lär mig något nytt. Den där mattelektionen tog jag upp datorn och rotade lite i det politiska läget, det var någon SD-fråga som jag försökte få klarhet i och så sökte jag runt vad de andra partierna tyckte om denna fråga. Men nej det fick jag ju inte göra. Det är tydligen fel att ta ansvar och försöka lära sig något nytt för att utvecklas när man redan kan det som gås igenom. Tycker det är dålig stil att tvinga mig vara på en lektion om läraren inte ens kan låta mig lära mig saker - antingen genom att gå igenom något vettigt eller låta mig jobba själv. Kan förstå läraren men jag blir irriterad på det allmäna kravet från samhället att man jämnt ska anpassa sig till en massa ramar. 
          Tack vare dagens friheter var jag alltså effektiv idag och jag känner mig inte jättestressad inför alla redovisningar/prov/inlämningar längre. Detta kirrar jag! Passade dessutom på att unna mig ett biobesök efter skolan. Bella, Elin och Nella bestämde det ganska spontant på väg till bussen hem från skolan och trots att jag kan bli ganska obekväm/stressad att spontanitet så betsämde jag mig för att hänga med - och det var det värt! Vi gick till AlCampo och köpte lite choklad/godis, sen möte vi upp Frida och gick till bion. Filmen hette typ infiltrados en Miami och var någon amerikans polis-komedi, fast självklart dubbad till spanska. Hängde ändå med ganska hyfsat och jag tror nog att jag förstår betydligt mer nu jämfört med för 4 månader sedan men denna filmen hade svårt språk jämfört med de andra jag har sett här som har varit barnfilmer lol...
          Imorgon blir det hårt plugg. Vi har en håla på 4,5h som det ser ut just nu men de andra ska diskutera med läraren (vi har samma lärare i de  två lektionerna vi har imorgon, som ligger först resp. sist under skoldagen) om vi kan fixa så vi slipper den hålan. Mig spelar det ingen roll, som ni vet! ;-) Idag hade vi den nästsista idrottslektionen dessutom så mitt humör är på TOPP. En kvar. En sketen idrottslektion kvar (som vi bara ska leka på typ). Sen är helvetet över för gott. Nu ska jag snart nanna. Grattis till min kusin som blir 28 år GAMMAL idag ;-) Han är 10 år äldre än mig och alltid verkat så stor i mina ögon men faktum är att denna sommaren blir jag ju 18 och då får jag göra samma saker som han får göra. Tycker det är så kul hahaha. Typ det roliga med att fylla 18 är just det där att veta att man kan göra saker. Jag behöver inte göra dem direkt, har inget behov av att gå på krogen och dricka alkohol, men vetskapen att jag KAN göra det är nice. Det är en mur som rivs där i sommar, för plötsligt kommer jag kunna göra samma saker som min kusin, trots att han är 10 år äldre än mig. 
          God natt / Buenas Noches
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej