Torsdagskväll, nästan direkt efter att jag publicerat förra inlägget här, kom Gemma hem från ett möte på skolan. "Det går en tjurfäktare på skolan!" sa hon entusiastiskt till mig och Dani. "En vadå?!" Sa jag. Hon berättade att det är en kille på skolan som är tjurfäktare och dessutom även skrivit en bok om tjurar." Det måste vara någon lärare tänkte jag men förstod inte riktigt så jag frågade "en vuxen eller ett litet barn?" "Varken eller, en kille i din ålder typ." Svarade hon medan hon googlade eftet en bild på honom. Hon hittade en, visade mig och frågade om jag känner honom. OMFG jag känner inte honom men jag känner ju definitivt igen honom - mycket väl! 
          Jag minns att de två första veckorna sprang jag nog in i honom 4 ggr och såg honom överallt. Jag reagerade på att han verkade så artig och trevlig, tippade på att han var kanske 1-2 år yngre än mig. Hållt ett öga på honom sen dess, för att jg tycker det är kul att kolla på människor och se hur de beter sig och han verkade lite med mogen än sina kompisar så jag tyckte det var lite kul att kolla på. Gud nu låter jag ju jättekonstig men så är det. Och precis därför var det så lustigt att det var just han. Precis innan gemma visade bilden tänkte jag "det är säkert han". Och det var det.
          Googlade vidare på honom och det visade sig att han är lika gammal som min lillebror i Sverige. Herregud det trodde jag INTE. Så mogen och artig är inte min bror hahahah sorry. Förutom att vara tjurfäktare så hade han som sagt skrivit en fkn bok, en historia om tjurar där prologen handlade om en känd spansk tjurfäktare från svunna tider. Han talade även 3 språk flytande - spanska, engelska och franska. Sa jag att han är 14 år?! Hur är det möjligt undrar jag. När jag var 14 år var min största bedrift typ när jag lyckades lura kioskerna att jag absolut var över 15 år och därmed fick köpa energidryck.
          Det är lite häftigt på ett sätt. Det är ett ganska speciellt intresse och dessutom att han är så ung och håller på med det så seriöst. Det är även en mycket typisk kulturform för Spanien. Dani berättade att det finns tjurfäktningsskolor redan för småbarn där de successivt får lära sig konsten (att plåga ett djur). Men samtidigt är det så himla ocoolt som det bara kan bli. Det är rent ut sagt vidrigt att det ens får förekomma och att folk - mycket folk - faktiskt tycker det är underhållande att se på tortyr av en levande varelse. Är det 1500-talet vi lever på eller?! 1500-talet när avrättningar var en allmän underhållningsform. 
          Även om kampen drivs för att stoppa tjurfäktningarna - det är förbjudet i både Katalonien och på Kanarieöarna vad jag vet - är det fortsatt vanligt här i Spanien. Nu i helgen, berättade Dani, att det är ett par stora tjurfäktningsevent här i Madrid. Detta eftersom det är en stor högtid här nu. De firar stadens skyddshelgon San Isidro. "Vill du se en tjurfäktning i veckan?" Frågade han, "Nej!" Svarade jag bestämt. Tänker inte på något sätt stötta tjurfäktningar. Den positiva bilden av den artiga, trevliga, mogna 14-åriga pojken på skolan, mattades av en aning. Han är med och bidrar till plågandet av levande varelser.
          Utan tjurfäktning, tänker jag enas med staden med omnejd och fira San Isidro. Hela helgen pågår det festligheter. Igår var jag, Elin, Sandra och Amanda på alcobendas firande med karuseller, churros, sockervadd, berusade ungdomar och hög musik. Det var kul! Åkte ingen karusell men delade en sockervadd med banansmak med Elin. Mmm så gott. Vi stod inne i tältet, hängde med i musiken som spelades live och dansade lite. Tyvärr var där typ ingen publik så det hjälpte inte att musiken både var bra ich spelades högt för det blev inte mer ös än vad vi gjorde. 
          Ikväll däremot ska det nog bli lite mer folk osv. Den stora Juan Magan kommer hörde jag ett rykte om. En mycket känd artist i hispano-världen. Lyssnat på honom ett par år innan jag åkte hit till Madrid. Hade varit kul och se honom! Men får se om jag hinner eftersom just nu sitter jag på metron på väg till ännu en atleti-match. Har inte varit så pepp inför denna matchen eftersom att de förlorade förra matchen vilket innebar att alla deras chanser att vinna ligan är borta och dagens match gäller ingenting. Känns tradigt då att vi var tvugna att betala mer för dagens biljetter när det inte ens är något speciellt. Dessutom fick vi reda på igår aty de bytat matchdag. Den skulle egentligen vara på söndag men så skulle vi kolla exakt tid igår och då hade de flyttat den till idag. Är inte förtjust i sådana plötsliga förändringar som gör att jag måste ändra alla mina planer helt. Men det ska ändå bli kul. Det är ju trots allt atleti som spelar, på Calderon, denna gången går jag med sällskap - Jakob i klassen OCH de mötet John Guidettis Celta Vigo. Det ska bli kul! Nu är det dags att peppa upp. Ska köpa match tröja idag också!
          Nu ska jag gå av och leta upp Jakob. Höres!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej