Final som i att det är just vad Atleti ska spela efter gårdagens match i Champions League semfinal mot Bayern München. Och Final som i den slutspurt som inleds här i madrid nu, sett till både plugg och vistelse. 
          Om ni bara visste hur otroligt nervös jag var igår. De gick in i matchen med en ledning på 1-0, men bayern var på hugget. Slutresultat i matchen blev 2-1 till bayern, 2-2 totalt, där atleti gick vidare på bortamål. Hade en puls på 190 hela matchen och den översteg säkerligen 200 i slutet för fyfan vilken press de hade på sig då! Rättvis seger tycker jag ändå, klart jag tycker det, det är alltid rätt att atleti vinner men det var fan på håret och bayern bjöd upp bra. Kanske skulle de, bayern, haft lite mer med sig... Det kan diskuteras om Atletis mål egentligen var offside och Torres straff (som han visserligen missade) var väl egentligen utanför straffområdet... Men man ska inte grubbla för mycket - en final är en final!
          Nu är det endast 44 dagar kvar här i Madrid... Sorgligt som sagt. Kurserna börjar gå mot sitt slut och prov och inlämningar pressas in. Har inte riktigt koll på läget just nu ska jag erkänna. Skriver en uppsats på samhällen som jag värderar som mycket viktig men jag får inte rätt på det... Har haft skrivkramp fram tills nu, idag lyckades jag skrapa ihop till 1,5 av 4 sidor. Men så upptäckte jag att det skulle vara storlek 12 OCH radavstånd 1,5 (djävulens påfund). POFF så blev texten 4 sidor lång och jag har inte längre plats att skriva om mer. Jag som bara hade börjat kändes det som, har såå mycket kvar att skriva om! Uppgiften är att vi ska jämföra Spanien och Sveriges välfärdsmodeller där jag ska fokusera på arbetslöshet/arbetsmarknaden och ju mer jag läser om det, desto mer övertygad blir jag om att Spaniens historia och ekonomi förtjänar betydligt mer än 4 sidor att dela med Sverige. Vet att det är en konst att skriva kort. Men det är fan lika sorgligt också, vill inget annat än att fullkomligt snöa in och nörda ner mig och kanske ge mig när jag skrivit minst 10 sidor på en vanlig uppsats. Får jag helt fria tyglar skulle jag förmodligen göra som Henrik Berggren och skriva en tjock jävla bok om det som intresserar mig, eller som Thomas Gustafsson och skriva en hel serie av tjocka böcker!
          Men i skolan har jag inte fria tyglar och det får jag helt enkelt ta och göra det bästa av. Min utmaning nu blir att komprimera texten och fokusera på det väsentliga - alltså inte snöa ut... Usch, gråter nästan när jag skriver de orden, vill ju inget annat ty detta är ett sååå roligt ämne ... :'( Läste dessutom en kompis text som berör samma ämne och den var mycket bättre än min. Var har min fingertoppskänsla och förmåga att skriva bra uppsatser med smarta kopplingar? Min hjärna har försvunnit här i Madrid känns det som. Det positiva är ju att jag inte behöver fundera på hur jag ska tillbringa helgen, det blir vid skrivbordet. 
          Nu tänkte jag överge den jävla texten för ett tag och göra annat, har 45minuter kvar tills jag ska sova. Måste läsa vår bok på spanska. Den har blivit alldeles försummad på senaste. Usch så mycket jag har att göra - och så lite tid! Dessutom ska vi bergsvandra imorgon vilket känns sjukt onödigt just nu... Vi gör det med geografin vilket är det ämne jag bryr mig om minst och den enda uppgiften vi ska göra där är en kartuppgift som man max kan få E på. Känner mig så omotiverad till att följa med, framför allt nu när jag verkligen behöver plugga. Men jag älskar ju bergen, är verkligen förälskad i dem och njuter varje gång jag går hem från metron och ser dem långt borta vid horisonten. 
          Ber om ursäkt för ett dåligt skrivet inlägg, men som sagt har min hjärna tagit semester. Har varit varmt i vecka iallafall men nu ska det regna i en vecka. Passade på och stack ut och sprang efter skolan idag, vilket var skönt förutom att det var typ 30 grader i solen och jag halvt dog. Nu måste jag sova, får jag inte sova ordentligt blir jag bara mer stressad över pluggskiten. God natt!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
   
 

Kommentera

Publiceras ej