Matchen blev sååå bra! Det var lite klydd med att ta sig dit eftersom vi tog fel metro hit och dit (mitt fel, sorry!) men till slut kom vi fram. Som tur var var vi ute i mycket god tid - är skadad av pappas hets att vara där 7h innan matchstart - så trots strulet var vi på stadion 2h inna matchstart och kunde i lugn och ro ta in allting. Det var Jakobs första gång på Calderon så det var kul att se och höra vad han tyckte om det - jag är ju rutinerad vid detta laget ;) Vi vandrade den underbara vägen från metron, över Rio Manzanares, till Calderon. Tyvärr hade solen gått i moln och det var inte alls lika fint väder som sist. 
          Vi tog en sväng i shoppen som resulterade i att jag blev ca. 1000kr fattigare hehehe. Köpte en matchtröja med F.Torres 9 på ryggen (ofc) och även en vanlig bomullströja med trycket "Nunca dejes de creer - Milan 28 maj 2016". Det betyder "sluta aldrig tro" och den 28 maj spelar atleti champions league final mot Real. Tycker den är snygg, det är lite Malmö-känsla över det där citatet. Jakob köpte pipas - fågelfrån/nötter som ALLA spanjorer käkar på match. Jag köpte inte för tycker de är onödiga, mycket skal - liten nöt. Tar en jävla tid att skala dom oxå, men jag smakade av Jakob - för att det helt enkelt hör till!
          Matchen var bra. Torres startade denna gång, och det gjorde även svensken John Guidetti i motståndarlaget Celta Vigo. Guidetti är en av mina absoluta favoritspelare just nu från Sverige, han är riktigt king. Tyvärr fick han inte de chanser han skulle behövt för att skapa magi, celta låg i underläge hela matchen. En som däremot levererade var ju Fernando Torres såklart! Han gjorde även mål, et snyggt mål, som jag missade då jag preciiiis när det skedde tittade bort. Hur orutinerat av mig? Aja, firade med supportrarna och sjöng som en galning iallafall och fick se målet på repris när jag kom hem sen. 
          Jag och Jakob hade lite som challenge att lära oss läktarsångerna. Vi både är fostrade i Malmö FF och där är läktarstödet en mycket stor del. Efter 90 minuter hade vi lärt oss lite av alla iallafall - och vissa helt och hållet. "Atleti yo te amoooo - contigo hasta el finaaaal". "Atleti jag älskar dig - jag är mig dig till slutet". Det var en bra match och det var kul att ha sällskap denna gång och kunna snacka och skrika/sjunga med någon. Vi hade bra platser dessutom - men jag undrar om det finns dåliga platser ens på Calderon trots att den är lite äldre än både Bernabeu och Malmö nya. 
          Tog överfull, trång metro som dessutom mitt i en tunnel fick teknisktproblem och var tvungen att stanna där i 5 minuter. Lökigt. Den var verkligen överfull och vid en station var det en kvinna som ville hoppa på med barnvagn (omöjligt), och frågade om vi kunde pressa ihop oss lite så att hon kunde få plats med sin dotter. Alla skrattade ty det var helt omöjligt. I så fall hade 10 av oss behövt hoppa av för att göra plats typ. Detta förstod jag dock inte direkt, jag hörde bara att alla skrattade. Frågade därför han som stod brevid mig vad som händer och så förklarade han för mig - på spanska! Så coolt att kunna ännu ett språk för det blir så många fler människor man kan kommunicera med. Hade jag inte pluggat spanska hade jag aldrig kunnat fråga honom vad som hände och därför aldrig fått svar på varför alla skrattade. Coolt.
          Kom hem vid halv 11 på kvällen, gick direkt till Sandra och där kollade jag på Eurovison med henne och Frida. Det var mysigt! Missade därför Juan Magan tyvärr. Tog näst sista metro hem vid 01.20 typ och kom hem 20 minuter därefter. Somnade gott.
          Igår var jag, Sandra, Elin och Amanda i Madrid och shoppade. Jag skulle egentligen inte shoppa då atleti-tröjan kostat skjortan och jag inte hade mer utrymme för shopping i min budget för Maj-månad. Hade som plan att jag skulle åka med in och sedan sätta mig i Retiro och läsa i solskenet. Men solen gick i moln och jag följde med dem in i butikerna ändå. Handlade ett par shorts på primark vilket var ett bra köp då jag endast har ett par shorts som passa här nere och de är mönstrade och går därför inte att använda till så mycket...
          Åkte hem senare än tänkt men fortsatt med amibitionen att plugga lite. Dock mötes jag av värdisarna när jag kom in i trapphuset. De skulle till marknaden/festivalen och undrade om jag ville med. Efter lite velande slutade det med att jag sprang upp, lämnade mit inköp och åkte med dem. Tänkte att plugga kan jag göra en annan gång, bättre att utnyttja tiden med dem och uppleva den spanska kulturen. Med dem åkte deras kompisar - som f.ö är rektorn på vår skola, för den engelska avdelningen. Han var från Nya Zeeland och vi snackade en del - på engelska. Det var också nyttigt, att få öva det språket med en nativespeaker. Fick lite bättre självförtroende och insåg att sååå kass är jag inte som det framstår i skolan känns det som utan jag kunde uttrycka mig mycket bra mestadels och vi förde långa konversationer om allt ifrån att lära sig spanska till Nya zelands kultur och historia. Det var intressant. 
          Värdisarna bjöd mig på mat och en karusellåktur och vi snackade en hel del om allt som hände där. Det var jättekul och känner mig verkligen som en del av familjen nu, stunder som dessa vill jag aldrig lämna detta liv i Madrid.
          Idag ska vi (en del av lunda-gänget + amanda) till Toledo för att se hur där är då vi är lediga från skolan tack vare att det är fiesta (San Isidro). Uppdaterar er senare om hur där var. Nu kommer sommaren hit, i slutet av veckan ska det bli typ 30°c och det är typ där det kommer ligga tills vi åker hem... Galet! Nej nu måste jag käka frukost och packa väskan. Ska även försöka plugga liiite innan jag beger mig mot tåget. Haaa deee!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
 
 
Johnny G!
Två favoriter på en och samma bild - och plan!
 

1 kommentarer

Emelie wollin

16 May 2016 18:38

Hej! Hoppas ni har det underbart i Madrid!
Jag själv ska åka dit nästa vårtermin och undrar hur ni gör med lunchen. Äter ni den som serveras i skolan eller köper ni egen? Och om ni äter i skolan, hur är den? Vad skulle du rekommendera att man gör angående lunchen?

Svar: Hej hej! Vi har det underbart! Alla som är här nu äter skolmaten och tror det har varit det absolut vanligaste även tidigare år. Jag har personligen haft lite svårt för skolmaten (i början), men det har jag haft för spansk mat i största allmänhet så är väl inte så konstigt. Det är mycket annorlunda mot skolmaten i Sverige men är det något man lär sig här så är det att annorlunda inte behöver vara detsamma som dåligt. Många nya smakkombinationer och syn på kost vilket kunde vara lite jobbigt i början men nu är det inget man tänker så mycket på. Många av sakerna jag inte gillade alls i början älskar jag nu. Skolmaten är mycket typisk spansk, t.ex. serveras alltid en liten förrätt i form av soppa/puré och även efterrätt som oftast är frukt eller yoghurt. Jättebra salladsbord alla dagar med färska grönsaker. Trots att skolmaten kanske inte är lika bra som i Sverige så rekommenderar jag dig starkt att äta den och slippa fixa egen varje dag, sjukt bekvämt. Dessutom så är lunchen ett av tillfällena som du verkligen får lära känna spansk kultur på riktigt eftersom det är så typisk spansk mat.Så kul att du ska hit - du kommer definitivt ha the time of your life! Tveka inte att skriva om du har fler frågor!!
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej