Igår gjorde jag och Nella en utflykt till Fuenlabrada, en förort söder om Madrid. Det tog sjukt lång tid att ta sig dit då det verkligen ligger på andra sidan staden. Vi tog metro till den stora tågknutpunkten Chamartin, tåg till Madrids centralstation Atocha och därifrån tåg till Fuenlabrada central. När jag berättade för mina värdisar tidigare i veckan att jag skulle till Fuenla kollade Gemma på mig med konstigaste blickan och frågade skeptiskt "VAD ska du där och göra?! Där finns INGENTING Emma!". Det har stått på min bucketlist sedan jag kom hit, och egentligen år innan det då Fuenlabrada är Torres hemstad. Det var där han föddes och växte upp, jag har läst om det i hans bok och hört om det i diverse dokumentärer. Självklart ville jag då se hur det såg ut där. Klart det inte var något speciellt direkt, det är ju inte så att man möts av största Torres-statyn direkt när man går av tåget och att varenda gata är döpt efter honom sen. Det var en helt vanlig förort, men även det ska man se! Så fult var det inte heller som mina värdisar sa, minst lika fult som Alcobendas (grannkommunen som mina kompisar bor i) i så fall. Men nu har jag sett det iallafall och det är skönt att ha det avbockat och självklart var det kul att se också. Jag och Nella hade en mycket mysig dag med mycket resande. Vi gick inom en affär, en stor chino med allt möjligt skit, och därköpte jag en liten present till min bror, inte något stort mest symboliskt. Snälla säg inte till honom att jag har köpt present för då förväntar han något stort och fint men det är det inte :p
          Efter en promenad i Fuenlabrada satte vi oss på tåget igen och åkte in till Sol för att käka lite mat. Det blev donken då det är lättast, snabbast och vi var dödshungriga. På Sol var det liv och rörelse som vanligt. Tidigare under dagen hade Real Madrid stjärnorna varit i staden och firat segern med fansen, med sin stora buss, stora pokal, på stora Plaza de Cibeles. Men tror det var redan vid 11 så hade ändå inte kunnat åka dit då (låg och sov till 10 efter en sen kväll dagen innan) så jag grämer mig inte över det. 
          Jag lägger in bilder sen från både lördags och igår senare. Nu sitter jag i skolan och börjar lektionerna om 25 minuter. Haaaaaj!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej