Har nu pluggat konstant sedan igår kl. 12. Skrivit klart min historia, påbörjar förberedelse inför samhällsprov nästa måndag samt skrivit halva min rapport på svenska. Fortfarande sjukt mycket kvart men känns skönt att vara på G nu. Igår på badet passade jag på att sitta och markera i ett häfte vi fått samt skriva anteckningar baserat på det inför samhällskunskapen och kom ganska långt. Var skönt att ligga i den stekande solen och plugga för att sen kunna gå ner och svalka sig i poolen när det behövdes. Börjar få fin färg nu. Mindre roligt var det att ett killgäng satte sig i bubbelpoolen som vi låg precis brevid och så höll de på och stirrade och sökte kontakt med oss som fan. Bella skrämde bort dem från henne genom att säga fuck you. Mig höll dom på att kalla guapa, chiquitita, bonita osv. sa hej typ men sen försökte jag fokusera på plugget så iggade. När ingen av oss besvarade dem på det sättet de ville började de stänka vatten som fan. Vi sa till dem, de bad om ursäkt och slutade. Vi blev ganska blöta men inte jättefarligt och beslutade oss för att inte flytta oss för det eftersom då hade de vunnit typ. Vi låg kvar i typ 10 minuter sen blev de uttråkade eller något igen och plaskade som aldrig förr. Det var som en jävla tsunamivåg som svepte över oss; handdukar blev blöta, vi blev blöta, mina anteckningar blev blöta, de andras mobiler blev blöta. Några av de andra flög upp och diskussion med dem men de betedde sig som om de var 13 år. Tippar på att de var runt 20 år men ändå har jag inte stött på killar som beter sig så omoget som de gjorde sen jag gick på högstadiet typ. Jag var typ i chock hur det var möjligt att bete sig så i den åldern, har de ingen hjärna? Jättemärkliga var de, påminde så mycket om högstadiet när vissa killar hade en tendens att gadda ihop sig i sina grupper och "ha skoj". Knappt så min lillebror på blott 14 år beter sig så längre (hoppas jag Albin?!). 
          Det andra som förvånade mig så mycket var att de runt omkring bara kollade på och skrattade. Trots att de såg att vi inte uppskattade det och hade sagt till dem innan. Tjejerna som var lite äldre än oss bara putade och fnissade åt pojkarna. Skitkul. Till slut, när vi hade flyttat bort våra solstolar en bra bit och förberedde oss för att packa ihop och dra gick det fram en gubbe och sa något till dem (vet ej vad) men en liten stund traskade hela killgänget bort igen. Wow jag är fortfarande i chock över deras beteende, asså verkligen! Synd de var så pantade för de var så snygga som bara spanjorer kan vara. 
         Det var varmt ute iallafall, mina anteckningar torkade snabbt, handdukarna likaså och mobilerna klarade sig utan större men. Vi stannade kvar en liten stund sen begav även vi oss. Kom hem till en tom lägenhet då värdisarna var på Bruce Springsteen konsert igår och ungarna sov därför borta. Det var skönt! Dock var där som vanligt ingen mat som jag kunde laga något vettigt på så jag käkade tillslut två morötter och två mackor. Stunder som dessa som jag längtar hem, hem till ett kylskåp och skafferi som inte bara innehåller typ jordnötssmör, pastejer, yoghurt, öl och ketchup. Satt uppe och pluggade till sent. Såg sista delen av Torka aldrig tårar utan handskar som jag ska basera min rapport på och HERREGUD vad jag grät! Gråter aldrig till film, jag kan nog räkna alla de filmerna jag har gråtit till i hela mitt liv på mina fem fingrar (sista harry potter filmen, en dokumentär om Palme typ...). Den var så sorglig men ändå så fin. Vilket geni den där Gardell är för den berättelsen var uppbyggd helt genialiskt. En av de absolut bästa filmerna (serierna) jag har sett, utan tvekan. Följde upp den med en föreläsning av Gardell och diskuterade homosexualitet med Petter på facebook. Sjukt givande konversation, petter är så klok, kunnig och rolig att diskutera med! Kände att jag kom in i det bra så i morse satte jag igång och skrev nästan direkt. Det har dock gått ganska långsamt men nu har jag skrivit ca. 1 500 ord vilket är en framsida, innehållsförteckning, inledning och halva resultatsdelen. Hoppas hon inte är så sträng med gränsen på 4 sidor text för denna kan bli riktigt jävla bra om jag får lite utrymme. 
          Tog lite småpauser då och då, bl.a en gång ringde jag till mamma och bollade lite formuleringar. Har saknat att göra det. Saknar att diskutera över huvudtaget!! Typ ett av mina största intressen, som tyvärr inte blir så tillfredsställt här. Mina kompisar här är inte så intresserade typ och jag saknar tönt-gänget en hel del. Älskar våra kvällshäng för där kan jag alltid dra upp en diskussion och de möter mig med så många intelligenta och kloka synpunkter. Älskar och saknar mina töntar (den kloka Petter är en del i det gänget). Till slut blev jag tvungen att ta en lunchrast för var såå hungrig. Men som vanligt ingen mat hemma. Kokade lite potatis, lök och de morötter som fanns och så kryddade jag detta lite på måfå med en massa örter och sånt som jag hittade. Snacka om budgetmat, fy vad jag är billig i drift för mina värdisar. Men det blev gott. Har käkat kokt potatis endast 2ggr sen jag kom hit så jag njööööt av smaken! Satt ute på terrassen i solen, potatisen smakade nästan nypotatis och så lyssnade jag på gamla sommarhits som Perikles "var ska vi sova i natt", Gyllene tider och Sven Ingvars. Fy vad härligt det var! Fick sån känsla av svensk sommar så jag satte mig i skuggan för att få frysa lite och på så vis maxa upplevelsen.
          Till slut kom värdisarna hem. Min värdmamma drog igång och rensa sin garderob så efter en halvtimme kom hon in på mitt rum med en stor hög kläder och sa "ta vad du vill ha, det du inte vill ha ger jag till min familj!" heheheh tack ( <3 <3 <3 <3 ). Asså hur bäst?! Sen har vi visserligen inte samma stil... långt ifrån... så mycket som jag ska ge tillbaka men lyckades hitta ett par godbitar som får följa med mig till Sverige. Var alltså på toppen humör när det närmade sig kvällsmat och var dessutom svinhungrig. Kommer ut i köket och ser att vi ska äta fkn friterade bacon... Asså det är tjocka skivor fläsk som är stekt eller något så att det är som chips, tjocka och fettiga chips. Så jävla äckligt! Som tur var fick jag liiite pasta tack vare att de varit hemma hos barnens mormor och fått med sig rester därifrån (tack abuela!!). Käkade purrén, pastan och lite avokado. Resten smög jag iväg och slängde (det var bara jag och mina bröder i köket). Mina bröder hade tjafsat om att de inte ville käka sin purré (eftersom den var gjord på nyttigheter) och bett mig lova att inte säga något till deras pappa om de slängde den. Dum som jag var hade jag lite på halvskoj sagt att jag inte lova något. Detta gjorde ju så klart att när jag slängde min mat så sprang den ena brodern ut och skvallrade. Ville där och då bara typ strypa honom. Är så trött på att han ska leka polis hela tiden och försöka läxa upp mig så fort jag gör miiiinsta lilla fel. Hans pappa sa som tur var inget. Det är det sköna med mina värdisar (föräldrarna) att de låter mig ta ansvar för mitt liv och blir inte sura om jag inte äter upp, råkar säga ett svärord på spanska osv. De är mycket förstående vilket är skönt. Förutom mina värdbröders lite mindre roliga sidor så älskar jag min spanska familj. 
          Nu ska jag chilla lite och sen sova. Skola imorgon igen. God natt!

Kommentera

Publiceras ej