NP i Engelska gick bra!! Wow, jag känner verkligen nu att min engelska har utvecklats - oavsett om det kommer synas på betyget eller ej. Jag har alltid haft så himla dåligt självförtroende när det kommer till engelska så varje gång jag lyckas (eller snarare inte misslyckas) blir jag helt förvånad, men mycket glad! Nu återstår endast helvetesprovet imorgon i matte. Skulle ju plugga asmycket idag men när jag kom hem från gymmet så upptäckte jag att jag tagit hem fel bok... Hade tagit hem koi-historieboken som även den är gul. Höll på att flippa ur när jag upptäckte det, fick panik och började acceptera mitt F imorgon. Men så kom en ängeln Sandra Fridland och frälste mig med foton på varenda sida i hela kapitelt. TACK!!! Så hela kvällen har jag suttit och försökt förstå, och nu tror jag ändå att jag kna tillräckligt för att klara mig. 
          Som sagt gymmade jag idag efter skolan. Åkte dit själv direkt när vi hade slutat - och som tur var fick vi sluta 40 minuter tidigare för vi kunde ha vår lektion när vi egentligen skulle ha håla. Det var faktiskt skönt att tröna själv. Jag tycker ju det alltid annars men här har jag tyckt att det varit skönt att träna med en kompis på gymmet eftersom jag aldrig gymmat tidigare och kände mig osöker på hur man gör typ. Men nu vet jag och känner mig säker så nu kan jag köra själv. Trots att det är kul att gymma med kompisar så är det effektivaste ändå att gymma själv har jag kommit fram till nu. Blev 1 timme idag och jag hoppas på grov träningsvärk imorgon!
          Imorse hade jag bästa turen till skolan. Jag och Gemma (min värdmamma) snackade om mina prov denna veckan osv. Hon frågade vad jag vill göra i framtiden, typ vad jag vill plugga sen. Jag svarade helt enkelt att jag inte vet längre, för det gör jag inte. Det har alltid varit så självklart för mig att jag inte ens funderat över vad jag vill. Men det har jag haft tid till här, vilket resulterat i att jag inte längre vet. Det där jag skrev tidigare att jag vill bli lärare är inte så jävla säkert alltså. Tycker pedagogik osv är jättekul men vet inte om det är det ultimata yrket för mig. Det känns så begränsande, dagerna är säkert olika med tanke på att det är ungdomar man har med att göra, men var finns utvecklingsmöjligheterna? Nä, jag tror inte det är dit jag ska söka mig direkt. Kanske något liknande som komplement hade varit något dock. Och det var precis vad jag och Gemma pratade om, jag vill jobba med något samhällsutvecklande eller på företag med projekt osv tror jag men jag är ju lite sugen på det där med lärande oxå. Då berättade hon att hon jobbar med webanalys mestadels men hon håller även föreläsningar om detta och är lärare i något ämne som har med det att göra, fast hon lär inte ut till barn då. Det lät kul, att kunna kombinera så. 
          Men jag stressar inte med att betsämma mig avd jag ska göra. Herregud jag är inte ens myndig. Jag har mer än ett år kvar till studenten. Men det kändes skönt det samtalet, för nu känns det verkligen som att jga har förstått bättre det här som mamma brukar säga - att bara för att man väljer en sak behöver det inte utesluta allt annat. Man kan ju kombinera saker faktiskt. 
          Kolla nu eurovision med värdisarna, men ingen av oss är så värst intresserade. Inte en enda bra låt hittills förutom Grekland förra veckan. Alla låtar låter ju exakt likadant och ALLA sjunger på engelska. Förutom Grekland typ. Så jävla tradigt. 
          Innan jag stänger ner för ikväll kan jag leverera två facts of the day:
  1. Min värdmamma satt och fikade 2 bord ifrån Real Madrid stjärnan Luka Modric häromdagen på ett café i Moraleja. Fett avis - hur coolt?
  2. Idag till lunch fick vi lite pommes och friterat ägg. Jag förståååår inte matvanorna här. 
Nu släcker jag ner och får typ njuta av Mums Måns i pauserna istället för alla kassa bidrag i årets eurovision. Godnatt och snälla - tänk på mig imorgon kl. 9-10 för då skriver jag helvetesprovet.
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej