Hej alla ni tappra som ännu hänger kvar här. Behöver fan ert stöd nu för har två tunga prov på två dagar nu som jag är jävligt osäker på... Imorgon har vi nationellt prov i engelska, läs- och hörförståelse tror jag. Grejen med NP är att man typ inte kan plugga inför dem, framför allt inte inför de språkliga... Inför den skriftliga - där man skulle skriva en uppsats - kunde man öva ord och repetera uttryck osv. men det går ju inte att öva inför hörförståelse? Ska jag sitta och lyssna på intervjuer på Youtube eller? Det skulle inte hjälpa mycket för det är ju inget speciellt eller vad man ska säga. Det är ju vardagsmat, eller iallafall man gör om helgerna hela tiden. Läser lite i vår bok på engelska ikväll för tänker att det kan få mig lite in the mood. Ligger dessutom efter, måste läsa ikapp ytterligare 4 kapitel så känner att det är en win-win situation. 
          Det andra provet är ett matteprov som jag har på fredag. Våra lektioner och genomgångar på detta kapitel har varit så jävla flummigt. Har inte fattat vad vi har gjort för vår lärare har hoppat som fan o ena dagen sagt "nej gör inte det det är för svår/onödigtt" sen helt plötsligt ska vi göra det ändå. Har inte fattat vad vi behöver kunna och vad som är onödigt och det är inte ens 2 dagar kvar. Tog med matteboken hem idag för jag skulle vara duktig och räkna, men så glömde jag min miniräknare... Och den är ganska väsentlig i detta kapitel, så det slutade med att jag kollade över vilka begrepp jag behöver öva på och så får jag göra det imorgon. Panik, seriöst. Känns inte som att jag kan någonting... Så länge jag blir godkänd är jag nöjd.
          Känns sjukt att ha sänkt ribban så lågt men vafan... Jag tror på det mamma brukar säga att man kan inte ha 100% fokus på allt för då skulle ens hjärna explodera. Det stämmer nog iallafall för mig för varje år är där ett ämne som jag inte har motivation i eller bara inte lyckas. I 1:an var det naturkunskap, förra terminen var det geografi och nu matte. Men jag hoppas att det jämnar ut sig lite med tanke på att jag har höjt mig avsevärt i geografi. När jag åkte hit hade jag D men nu tror jag att jag ligger på ett B vilket jag är oerhört glad över och har verkligen kämpat mig till då vår lärare kanske inte är den bästa i det ämnet heller... Trodde inte jag skulle kunna höja mig i det ämnet men det gjorde jag, kanske tack vare att vi har jobbat mer med kultur/samhälls-geografi denna terminen vilket jag tycler är betydligt lättare och framförallt roligare än naturgeografi som vi läste mest av förra terminen. 
          Ska verkligen plugga gärnet imorgon för vill få mer än E på matteprovet! Det är ändå statistik vi läser nu och det är ju inte ens svårt. Jag ska bara lära mig begreppen. Är faktiskt lite taggad på att göra mitt bästa nu med tanke på att det är så lite kvar och denna slutspurten kan vara viktig. Jag tror det viktigaste är att jag lyckas på nationellt prov i matte och får typ C för då får jag nog C i slutbetyg och det är ett godkänt betyg för mig. Åhh hoppas verkligen jag klarar det för det skulle kännas som en riktig vinst - att inte ha tappat ett ämne totalt denna terminen. Alla andra ämnen håller jag mig nämligen på B-A vilka är de två högsta betygsstegen (de kan översättas till MVG och MVG+ eftersom detta betygsystemet är hårdare, eller till VG+ och MVG om man hellre vill det).
          Imorgon tänkte jag träna. Var ute och sprang idag och det gick riktigt bra. Första kilometern sprang jag och tänkte på hästarna och BuRF, att om mindre än 40 dagar sitter jag på hästryggen igen <3 Åh vad jag längtar. Flög fram i spåret när jag tänkte på det. Var så taggad på att springa idag så blev att jag körde snäppet intensivare än en normal-intensiv runda. Det var kul. Är taggad inför att pressa såväl tider som distanser nu den sista tiden här så att jag inte är i allt för dålig form när jag kommer tillbaka. Tänk så pinsamt om jag kommer där till hopplägret och så har jag tappat alla benmuskler så jag flyger som en vante över alla hinder. Utan häst... Får träna mycket nu, passa på när jag har tillgång till ett flådigt gym med allt man kan tänka sig. Imorgon ska jag gymma, på gymmet med alla maskiner. Tycker faktiskt det är ganska kul men föredrar npg den träningen jag brukar köra hemma, som är mer fri. Föredrar att köra med endast sin kropp som belastning, alternativt skivstång kan vara bra ibland och leka med. Mitt mål innan nästa skoltermin börjar är att kunna göra 10 armhävningar utan att ha knäna i, lära mig göra chins (får börja med 1), plankan 5 minuter, 90° ben i minst 10 minuter. Det med plankan och 90° har jag klarat innan, men klarar det ej nu när jag är i dålig form.
          När det kommer till löpningen vill jag vara bekväm på milen innan jag åker hem härifrån så att 20km inte är en alltför stor utmaning i slutet av sommaren. Jag siktar mot Marathon 2017 nu som sagt. Helst i Madrid, det hade varit så häftigt att komma tillbaka om ett år och dessutom springa lopp här. Hade varit i slutet av april isåfall och bansträckningen verkar riktigt bra. Ett marathon är långt ser jag nu för banan sträcker sig runt både plaza de cibeles, estadio santiago bernabeu, chamartín, cuatro torres, sol, palacio real, längs med Manzanares in till Casa de campo, vidare till vicente calderon, puerta de toledo, prado och till slut Retiro. Wow säger jag bara. Jag vill verkligen springa det loppet. Jag vill ha klarat ett Marathon, jag vill springa i Madrid. Ett marathon är max för mig. Längre än så springer jag inte för jag tror det sliter allt för mycket och blir helt enkelt varken hälsosamt eller möjligt att få in i ett vardagsliv med plugg och jobb. En klassiker däremot... Den ska jag ta någon gång i mitt liv. Jag menar - hur svårt kan det vara? ;) Ett annat måste att göra i mitt liv är att dessutom springa ett marathon och få en bättre tid än vad pappa fick när han sprang för typ 100 år sedan. Blir dock inte så svårt - han fick ju "kramp" ;) 
          Nä nu ska jag lägga mig och läsa lite i matteboken för att se om jag förstår NÅGOT typ... Frågade precis min värdmamma om hon sett mina träningströjor, hade 7 innan nu hade jag plötsligt bara 3. Hon rotade fram en låda där hon trodde att städerskan hade lagt dem och jo visst! Cashade in ytterligare 3 tröjor där! Saknas fortfarande en, men den har varit försvunnen sen februari typ... Vi hörs imorgon, om jag inte drunknat i panik över matteprovet då. Buenas Noches!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej