Jag är glad att jag inte skippade dagens utflykt för att sitta hemma och plugga. Det var något av det coolast jag har varit med om. I minst 5 timmar vandrade vi i bergen utanför Madrid, upp och ner över stenar och bäckar. Jag har tidigare berättat att jag blev fullkomligt kär i bergen när jag såg dem för första gången här i Madrid. Hade aldrig sett berg förut och när jag fick se dem, om än bara på långt avstånd, när jag kom hit föll jag pladaskt. Herregud vilken majestätisk skapelse av naturen. Ännu mer majestätiska var dem på när ahåll kan jag meddela och jag har funnit mig ett nytt intresse i livet. 
          Jag älskar naturen, att vara ute och gå i skogar och över ängar. Detta var en ny upplevelse i en ny miljö som var mycket storslagen. Bergen var sjukt höga, där låg snödrivor längs med (och på) stigarna, stenarna låg huller om buller flyttade av naturens krafter. Lite klen växtlighet i form av några enstaka barrträd och en hel del låga buskar-ish och mitt i allt rann där en bäck. En bäck av helt naturligt vatten som smält från den renaste snön och sedan forsat ner över sten och grus. Vattnet var helt kristallklart, kallt och friskt så jag fyllde min flaska med det underbara vattnet och sitter just nu här hemma och smuttar på det lite försiktigt då jag aldrig vill att det ska ta slut. 
          Jag kan verkligen inte beskriva i ord hur mäktigt och fint det var så jag får låta bilder tala i detta inlägg. Något som är säkert är iallafall att det definitivt inte är sista gången jag är ute och upptäcker naturen på detta sätt. Frisk luft, tystnad och friheten. Jag älskar det. Känner mig verkligen priviligierad att komma från ett land som Sverige som har det mesta; såväl berg i norr som slätter och åkrar i söder - vilken skatt vi ligger inne med! När jag blir lite större, lite friare och har lite mer pengar ska jag sätta det som rutin att åka runt och upptäcka Sverige, känna all den fina natur som finns i landet. 
          Ska dock inte glömma vilken natur och vilka kontraster som Madrid, Spanien ligger inne med. Igår var jag ute och sprang i nästan 30 grader och solsken på torr sand med metrostationer, höghus och motorvägar på ena sidan, backiga åkrar och betesmark där fåren gick fritt på andra sidan. För att idag vandra i de vackra bergen i ca. 10 grader där på hög höjd. Den andra gruppen som gick hela rutten var högre upp än vad Kebenekajse är - vilket är mycket coolt! Fast att de har bestigit Kebenekajse kan man kanske inte säga eftersom att Madrid redan är högt beläget så utgångs höjden här är ju högre än i Sverige och den bestigna höjden därmed mindre skulle jag tro eftersom allt mäts utifrån meter över havet. Synd att jag inte gick med dem. Gick med min Geografigrupp som tyvärr tog det lite mer chill. Hiad som jag var fick jag dock med min lärare tillslut att pausa lunchen och gå lite till med mig och ett par andra. Jag ville inte sluta vandra? Jag ville bestiga berg efter berg! Det ena högre än det andra...
          Wow! säger jag bara. Här kommer bilderna: njut!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres


Kommentera

Publiceras ej