Det går bra nu. Imorse hade jag samtal med min lärare och mentor som meddelade resultat och kom med feedback på vår senaste uppgift inom samhällskunskap. Det gick bra, fick B vilket jag är nöjd med. Så klart siktar jag mot A men jag förstår hennes kritik och ska tänka på det nästa gång. Alltså hon är en så jävla bra lärare! Hon är typ den enda som kunnat komma med vettig feedback på uppgifter, planerar undervisningen väl, lagom sträng osv. Hon har verkligen varit det positiva med colegio escandinavo för efter att ha pratat med henne känner jag alltid att mitt självförtroende är stärkt, samtidigt som jag vet vad som kan förbättras och känner mig motiverad att förbättra det. Precis så ska det vara! Och tydliga instruktioner, bra lektioner och planering till det har skapat mycket bra förutsättningar för att lyckas med studierna. Skolan betyder verkligen mycket för mig och jag är lite av en plugghäst, så det finns få saker som gör mig så glad som bra lärare. 
          Känner mig lite små stressad med plugget just nu då det är mycket att göra inför nästa vecka. Men denna gpng har jag kunnat omvandla det på ett bra sätt till jävlaranamma. Jag behöver lite av en kniv mot strupen för att prestera känner jag nu. Nu när jag känner att jag verkligen måste planera mitt plugg bra och prestera bra eftersom det är det sista så funkar allt! Plötsligt är jag effektiv igen och får saker gjort. Jag ser ett mönster och förstår nu hur ag har kunnat klara av skolan trots att jag alltid haft 100 bollar i luften i samtidigt - det får mig att bruka allvar. Genom att veta att jag har bara denna timmen på mig att plugga idag för sen ska jag till stallet får mig att verkligen utnyttja tiden. Samma sak här. Jag vet att det är nu det gäller och nu funkar det att plugga igen. Kanske också för att jag vet exakt vad som behövs göras i de olika ämnena. Det gör det hela lite mer konkret och då är det lättare att få tummen ur röven, när man vet exakt vad som ska göras för dagen.
          Idag när jag kom hem chillade jag först lite, sen tog jag mig en lång dusch innan jag pluggade i ca 45 minuter. Sen var det dags för mig att bege mig ner mot dagens fotbollsträning. Jag skulle dock inte träna utan bara säga att det inte blir fler träningar för min del nu. Det återstår mindre än 4 veckor och under dessa veckor har jag både mycket plugg, vi kommer göra många utflykter med skolan och jag vill mjölka ut det sista ur Madrid. Känner därför att det är dags att hålla med fotbollsträning nu. Trots att det tyvärr inte blev så många träningar för min del, p.g.a sjukdom, så har det varit jättekul och givande! Jag har kanske inte lärt känna laget jättebra men jag har iallafall skaffat mig en hel del spanska bekanta och fått höra mer spanska än om jag hade suttit hemma varje måndag. Jag rekomenderar ALLA som reser hit på en liknande resa att hålla på med något på fritiden där man träffar spanjorer för det tar vistelsen till en helt annan nivå. Man får verkligen en känsla av Spanien. 
          Snackade lite med lagkamraterna (som faktiskt sa att jag blivit bättre på spanska sen början!) sen träffade jag Pitu. Pitu är en tjej i laget som tagit hand om mig lite extra typ. Hon har varit så snäll och förklarat när jag inte fattat saker och ting, gått fram till mig efter träningarna och frågat om jag vill ha följe hem och så vidare. Pitu hjälpte mig hitta tränaren och så snackade jag lite med henne och då sa hon att jag kan ju komma på deras match på lördag för att säga hej då till hela laget och så kan vi ta foto tillsammans. Klart jag vill det! Frågade sen även Pitu och en annan innan jag stack om de hade lust att ses någon dag för jag måste snacka mer spanska innan jag drar, det är slutspurten nu och vill verkligen maxa allt. De sa att det ville de gärna och bjöd in mig till att se på champions league finalen på lördag med dem och några andra från laget. Den ska tydligen visas på storbildsskärm här i SanSe så självklar hänger jag med på det! Låter jättekul.
          Wow det lider verkligen mot slutet nu... När nästa vecka är avklarad och alla dess inlämningar och redovisningar då är det verkligen bara roliga saker kvar. Utflykter kors och tvärs, hit och dit, student och läxfria eftermiddagar. Sen ska det bli så skönt att komma hem till Sverige igen. Älskar verkligen att vara här men asså det är ju klart att man ser fram emot att komma hem nu, det ska både bli skönt men också kul eftersom att jag har så mycket roligt inplanerat direkt när jag kommer hem. Dels ska det bli kul att träffa alla människor (och djur!) igen, sen ska det även bli spännande att se Sverige med nya ögon, med alla erfarenheter härifrån i bagaget. Kvällen efter ska vi käka Paella med hela Larsson-släkten. Det är en liten gren av släkten som bott här i Madrid i många år och därav Paellan. Det är lite roligt att de faktiskt bodde i Moraleja (där jag går i skolan) och var elev och lärare på escandinavo. Någon gång kom kungen på besök till skolan och då sydde mammas faster (som jobbade på skolan) en flamenco-klänning till en av prinsessorna. Vi har en protetyp, utkast (eller vad det kallas) hemma vilket är fett coolt och jag skröt alltid om det när jag var liten minns jag. Shit vad jag har utnyttjat deras Spanien-boende egentligen, minns jag nu när jag tänker efter. Jag argumenterade för att få plugga spanska redan på lågstadiet och då använde jag mitt släktskap med dem som argument. "Min släkt är faktiskt från Spanien!", ja man får ju krydda lite om man verkligen vill något... Tyvärr räckte det inte som argument för att få det som hemspråksundervisning (vad trodde jag egentligen) så jag önskade mig en lärobok i julklapp, fick en, och började plugga själv. Så det så.
          Nej det ska bli skönt och jag längtar till den där dagen om 24 dagar - MEN självklart ska jag njuta av varenda dag fram till dess! Nu ska jag få mig lite sömn. Buenas Noches!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres

Kommentera

Publiceras ej