¡Hola! Igår var jag äkta spanjor. Jag trotsade värmen och gick till skolan i långa svarta jeans och en långärmad (tunn!) blus. Man kan ju verkligen ställa sig frågan hur jag tänkte när jag valde kläder den morgonen, men svaret är att det gjorde jag inte. Fick lite bråttom och hade inte lagt fram kläder kvällen innan så det blev att jag fick slänga på mig något i all hast. Drog fram en blus som jag fick av Gemma ett par dagar innan men sen passade inte mina shorts till den så utan att tänka tog jag mina svarta jeans. Men jag är ganska van vid att klä på mig för mycket om sommrarna så jag har mina strategier för att överleva överhettning vid detta laget. Det handlar om att tänka "jag är inte varm" så lurar man hjärnan lite. Life hack by Emma Torres.
          Efter en varm skoldag var det därför skönt att bege sig till badet för att svalka sig en aning. Medan de andra drog direkt dit för att träna lite innan stack jag hem om och GICK sedan dit. Är ungefär 3,5km dit och det var varmt men jga hade hört att det är fiesta i SanSe denna helgen och att där skulle finnas hästar i parken som jag passerar på väg till gymmet. Så därför tackade jag nej till att min värdpappa kunde köra mig till metron och traskade istället. Men tror ni där fanns några hästar? Nej. Inte en enda kotte var ute så jag undrar var den där fiestan egentligen är.
          Låg i poolen och snackade med bl.a Nella, Elin, Frida och Sandra, vi hade jättetrevligt och njöt av solen. Det har blivit sånt klasshäng på eftermiddagarna efter skolan. Man träffar typ hälften av klassen så fort där är sol hahaha. Efter ett tag fick vi sällskap av Stockholmarna i klassen som också skulle bada, vilket var trevligt då de brukar komma med fart och fläkt. De simmade omkring, kom och snacka lite och så. Minns ej vad vi snackade om men vi kom in på Malmö av någon anledning. De tog upp den där bilden av Malmö som funnits runt om i Sverige, och förmedlats av medierna, i flera år nu. Att det är farligt i Malmö, det är Sveriges Chicago, i Malmö skjuts någon varannan dag. Jag blir så irriterad när jag hör detta hela tiden. Minns när jag var yngre och vi spelade Gothia Cup i Göteborg med fotbollslaget och vi snackade med ett annat killlag i vår ålder. De var från Höganäs utanför Helsingborg så naturligtvis började vi snacka fotboll och rivaliteten mellan de båda städerna. "Malmö är skit, rent livsfarligt där. Och det där Rosengård, människor från Rosengård är ju helt dumma i huvudet!". Jag ba excusez moi? Pappa är från Rosengård så jag lacka till på dem och argumenterade emot dem men de var väl inte direkt mottagliga för att omvärdera sin ståndpunkt. "Ofta han e från Rosengård, du e ju svenne?!". 
          Vet inte varför jag tar åt mig så mycket när folk kritiserar Malmö på det sättet. Egentligen är jag ju inte från Malmö, det är min släkt som är det. Jag har växt upp i lugna Uppåkra och åkt in och fått se de fina delarna av Malmö. Klart att det varit mycket skit och våld i Malmö de senaste decenniet; lasermannen 2.0, gängkriminalitet och de omskrivna Rosengårdskravallerna. Men sen är det ju också mycket hur media vinklar och framställer saker och ting och bilden som förmedlats av Malmö har väl inte varit nyanserad direkt. Det är väl detta som lett till Stockholmare generellt har en ganska sne bild av verkligheten, för att typ alla riksmedier utgår från Stockholm, och kanske är det därför de inte vet att det är faktiskt deras egna stad som toppar listorna över Sveriges farligaste städer. Hoppsan.
            Ni kan läsa mer om Malmö och mediabilden av staden här: 
          Efter badet åkte jag hem och käkade lite, bytte om och begav mig till metron. Jag och Johanna i klassen tog tåget in till Madrid och gick omkring där lite. Tror vi kom in vid 21 och sen gick vi omkring och kollade i butiker, snackade och satte oss sen på montan tills vi tog sista tåget hem redan vi 00.27. Det var mycket trevligt och mysigt och precis det jag vill göra mer av innan vi åker hem. De andra lundarna stannade i Alcobendas och käkade pizza men jag känner att Alco och Sanse det har man sett nu och är det något man vill utforska mer så är det ju stora Madrid. Jag kände mig ännu en gång som en riktig spanjor när jag upptäckte att en butik höll på att stänga, men klockan var endast 21.30 typ. Vad är detta? Hur o-spanskt är det inte att stänga så tidigt? Det är ju då kvällen börjar. De mer lokala små butikerna höll dock uppe desto längre. Vi gick mest i de centrala delarna men på en del bakgator vilket var mysigt. Madrid och Malmö är mina favoritstäder, utan tvekan.
          Idag blir det nog Madrid igen. Det är ju CL-final och jag tänkte egentligen se matchen med mina lagkamrater men jag känner att detta är typ årets höjdpunkt och jag har verkligen sett fram emot detta så då vill jag få ut max av det. Om jag ser den med mina lagkamrater kommer jag inte kunna snacka, slappna av och ha skoj på samma sätt så jag får offra ett tillfälle att umgås med spanjorer denna gången. Får lite dåligt samvete över det eftersom jag måste ju maxa möjligheterna här och utnyttja tillfällena men det mesta jag hade lärt mig hade väl varit svordomar och jag tycker det är lite jobbigt med nya sociala sammanhang så varför ska jag utsätta mig för det JUST idag? Just idag när det är årets fetaste match och världens bästa Torres spelar sin livs största match. Jag vill kunna diskutera, snacka, skämta och ha riktigt skoj med mina vänner då. Dessutom ska mina svenska kompisar se matchen inne i Madrid medan mina lagkamrater ska stanna i SanSe. De ska ha storbildsskärm här också visserligen men TÄNK att ha varit på Sol, inne i Madrid, när det är CL-final mellan två lag från Madrid. Det bara SKA upplevas. Så det blir att jag vid 16 traskar bort till fotbollsklubben och ser mitt lag spela match, säger hej då till dem för gott typ och åker sedan in till Madrid för att se Atletico Madrid vinna hela skiten. Håll tummarna för vinst ikväll, fyfan vad fett det hade varit!!
 
Nos vemos en Madrid
 
Emma Torres
 

Kommentera

Publiceras ej